◄ کاهش تولید خودرو همزمان با افزایش مونتاژ خودروهای چینی
طبق آخرین آمار وزارت صنعت ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو بهعنوان سه خودروساز اصلی کشور، در مجموع ۳۶۱ هزار و ۵۳۷ دستگاه انواع محصولات سواری طی چهار ماه ابتدایی امسال تولید کردهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهش حدودا ۳ درصدی را نشان میدهد.
طبق آخرین آمار وزارت صنعت ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو بهعنوان سه خودروساز اصلی کشور، در مجموع ۳۶۱ هزار و ۵۳۷ دستگاه انواع محصولات سواری طی چهار ماه ابتدایی امسال تولید کردهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهش حدودا ۳ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش تیننیوز به نقل از دنیای اقتصاد، در این مدت ایرانخودرو بهعنوان بزرگترین خودروساز داخلی، با تولید ۱۸۲ هزار و ۳۰۹ دستگاه خودروی سواری، کاهش تیراژ ۴/ ۱۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است. سایپا نیز که ۱۱۳ هزار و ۴۷۲ دستگاه انواع محصولات سواری را در چهار ماه نخست امسال به تولید رسانده، افزایشی ۲/ ۱۳ درصدی را به خود میبیند. همچنین از پارسخودرو نیز خبر میرسد این شرکت با تولید ۶۵ هزار و ۷۵۶ دستگاه انواع خودروهای سواری تا پایان تیرماه، سه دهم درصد کاهش تولید را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است.
طبق آمارها در تیرماه نسبت به خردادماه ایرانخودرو با کاهش 16.1 درصدی روبرو شده و سایپا هم در شرایط بهتر 5.5 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است.
نزولی شدن تولید ماهانه خودروسازان اما از خرداد شروع شد، چه آنکه در این ماه و نسبت به اردیبهشت، تیراژ محصولات سواری حدود ۳۰ درصد پایین آمد. حالا نیز روند نزولی ادامه یافته و ازآنجاکه تحریمهای دولت ایالاتمتحده آمریکا نیز علیه خودروسازهای ایران آغازشده، پیشبینی میشود این روند نزولی همچنان ادامه یابد.
با توجه به تحریمهای موردنظر، روند تأمین قطعات خارجی مختل شده و این اختلال، در آینده بیشتر و بیشتر نیز خواهد شد. درحالحاضر و آنطور که مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان میکنند، مقادیر زیادی قطعات منفصله در انبارها ذخیره و بنابراین فعلاً تولید خودروها پیش میرود. این درحالی است که بهنظر میرسد در ماههای آتی، تحریمها بیشازپیش اثر خود را نشان خواهند داد و این موضوع تیراژ خودروهای داخلی را نزولیتر از مقطع فعلی خواهد کرد.
باوجود کاهش تولیدی که طی تیرماه و همچنین چهار ماه ابتدایی امسال گریبان خودروسازی کشور را گرفته، محصولات چینی با افزایش تیراژ روبهرو شدهاند. بنابر آمار اعلامی، در مجموع ۴۱ هزار و ۱۵۷ دستگاه انواع خودروهای سواری چینی از سوی خودروسازان بزرگ کشور در چهار ماه ابتدایی امسال به تولید رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود ۴۰درصد افزایش را نشان میدهد.
هرچند چینیها نیز متأثر از تحریمهای آمریکا علیه خودروسازی ایران هستند، بااینحال چون حضور خاصی در بازار خودرو این کشور ندارند، در دوران تحریم نیز بهاحتمال فراوان ایران را ترک نمیکنند. تجربه تحریمهای قبلی نیز نشانداد خودروسازان چینی مایل به ماندن در بازار خودرو ایران هستند و حتی فعالیتهایشان گسترش نیز یافته است.
تحریمهای جدید البته سختگیرانهتر از قبل هستند، بااینحال بهنظر میرسد بیشتر خودروسازان چینی در ایران باقی خواهند ماند و تحریمها حتی فرصتی مناسب برای آنها در جهت گسترش بازارشان مهیا میکند.