امضای قرارداد با توتال در کمتر از یک ماه
تیننیوز| معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به مذاکره با توتال در زمینه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی اظهار کرد: احتمالا امضای تفاهمنامه با توتال بیشتر از یک ماه دیگر طول نمیکشد.
به گزارش ایسنا، امیرحسین زمانینیا با بیان اینکه مذاکره با توتال ادامه دارد، اظهار کرد: این شرکت منتظر تحولاتی در واشنگتن بود که این تحولات رخ داد و توتال مذاکرات خود را برای عقد قرارداد ادامه میدهد.
وی درمورد زمان امضای قرارداد توضیح داد: زمان امضای قرارداد بستگی به این دارد که چقدر آماده باشیم و نوشتن متن قرارداد چقدر طول بکشد. فکر میکنم امضای قرارداد نباید بیشتر از یک ماه طول بکشد. بر اساس این گزارش، چندی پیش علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درمورد مذاکره با توتال در زمینه فاز ۱۱ پارس جنوبی توضیح داده بود: در حال حاضر با توتال برسر توسعه فاز ۱۱ در مرحله مذاکره برای قرارداد هستیم و مباحث مالی آن حل شده است. قبل از سال جدید تیم توتال دو هفته در تهران حضور داشت و مذاکرات بهصورت فشرده انجام میشد. فکر میکنم قرارداد و توافق نهایی تا آخر فروردین امضا شود.
آمادگی لینده برای سرمایهگذاری در پتروشیمی ایران
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت از آمادگی شرکت آلمانی لینده برای سرمایهگذاری مستقیم و حضور در صنعت پتروشیمی ایران خبر داد.
امیرحسین زمانی نیا درباره مذاکره خود با مدیران شرکت لینده در حاشیه سیزدهمین همایش پتروشیمی ایران (IPF) اظهار کرد: این شرکت آلمانی آماده همکاری با ایران در چند طرح پتروشیمی است که در این زمینه مذاکره خوبی انجام شد و نتیجه آن نیز مثبت بود. وی با بیان اینکه راههای تامین مالی پروژههای صنعت پتروشیمی ایران با لینده در حال بررسی است، تصریح کرد: آنان معتقد بودند با وجود آنکه بانکهای اروپایی برای حضور در ایران احتیاط میکنند اما راههای مختلفی برای تامین مالی وجود دارد. معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت همچنین از ملاقات مدیران لینده با بیژن زنگنه، وزیر نفت در حاشیه این همایش خبر داد و گفت: این شرکت همچنین برای حضور در پروژه ایران ال ان جی ابراز تمایل کرده است.
زمانی نیا با تاکید بر اینکه خوشبختانه مذاکرات بسیار خوب و جامعی با این شرکت آلمانی انجام شد، تصریح کرد: درصورت فراهم شدن شرایط این شرکت آماده است تا از منابع داخلی خود در ایران سرمایهگذاری کند. بر اساس این گزارش، مدیران لینده همچنین روز شنبه (دوم اردیبهشتماه) با مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران دیدار کردند.
نمایندگان لینده با تاکید بر اینکه علاقهمند به سرمایهگذاری و انتقال دانش فنی به ایران هستند، اعلام کردند: بهزودی شاهد توافقهای نهایی با شرکتهای مختلف ایرانی فعال در صنعت پتروشیمی خواهند بود. بررسی نحوه مشارکت لینده در طرح پتروشیمی دماوند و نیز چند طرح متانول از جمله مهمترین محورهای مذاکرات لینده با مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بود، همچنین دو طرف بر نقش مهم حمایت دولتها برای تسهیل در نهایی شدن مذاکرات تاکید کردند.
بر اساس این گزارش، شرکت لینده پس از برجام بلافاصله پیشنهادهای مختلفی در زمینههای EPC و همچنین سرمایهگذاری ارائه کرده تا فعالیت خود را در صنعت پتروشیمی آغاز کند، دفتر نمایندگی این شرکت آلمانی با حضور زیگمار گابریل، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه آلمان، ١٢ مهرماه ١٣٩٥ در تهران فعالیت خود را از سر گرفت. مردادماه پارسال (١٣٩٥) و در دوره پسابرجام، قرارداد اعطای دانش فنی و مهندسی پایه کارخانه الفین، بوتادین، استخراج بنزن و هیدرودی آلکیلاسیون شرکت پتروشیمی کیان با شرکت آلمانی لینده با اعتبار ٣٤ میلیون و ٩٦٠ هزار یورو امضا شد.