بازدید سایت : ۱۱۲۳۳۲
| کد خبر ۲۹۵۸۰۵
کپی شد

◄ واکنش تین نیوز به شکایت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

در پی شکایت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از رسانه تخصصی تین‌نیوز به‌دلیل بازنشر نامه‌ای از فرزندان ایثارگران شاغل در آن مرکز که در شبکه های اجتماعی به شکل گسترده ای منتشر شده بود، این رسانه در بیانیه ای به این شکایت واکنش نشان داد.

واکنش تین نیوز به شکایت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
تین نیوز |

در پی شکایت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تین‌ نیوز این رسانه در بیانیه ای به این شکایت واکنش نشان داد.

در این بیانیه آمده است: در پی شکایت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از رسانه تخصصی تین‌نیوز به‌دلیل بازنشر نامه‌ای از فرزندان ایثارگران شاغل در آن مرکز که در شبکه های اجتماعی به شکل گسترده ای منتشر شده ، لازم می‌دانیم ضمن ابراز تأسف از رویکرد غیرتعاملی و برخورد سلبی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، نکاتی را برای تنویر افکار عمومی و دفاع از حقوق حرفه‌ای رسانه‌ها یادآور شویم:

1.  مغایرت آشکار شکایت مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با بخشنامه معاون اول رئیس ‌جمهور

بر اساس بخشنامه صادره از سوی محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور،  در مهرماه 1403، کلیه نهادهای دولتی موظفند پیش از هرگونه اقدام حقوقی علیه رسانه‌ ها، موضوع را در کارگروه اطلاع‌ رسانی دولت مطرح کرده و از تأیید آن اطمینان حاصل کنند. این بخشنامه با هدف تقویت همگرایی رسانه و دولت، حفظ حقوق خبرنگاران و جلوگیری از شکایات شتاب‌زده تنظیم شده است. با این حال، مرکز تحقیقات بدون رعایت این فرآیند و بدون اطلاع ‌رسانی قبلی، اقدام به ثبت شکایت قضایی علیه تین‌ نیوز کرده است.

2.  نقض این شکایت با ماده ۲۳ قانون مطبوعات:

بر اساس ماده ۲۳ قانون مطبوعات، در صورتی که رسانه‌ای اقدام به انتشار مطلبی درباره اشخاص حقیقی یا حقوقی کند، آن شخص موظف است ابتدا جوابیه خود را برای انتشار ارسال نماید و رسانه نیز موظف است آن را در چهارچوب قانون منتشر کند. اما در این مورد، مرکز تحقیقات بدون ارسال جوابیه رسمی و بدون استفاده از سازوکارهای پیش‌بینی‌شده در قانون، مستقیماً به شکایت متوسل شده که این رفتار، خلاف روح قانون مطبوعات و اصول حرفه‌ای ارتباط با رسانه‌هاست.

3.  ضرورت ورود شورای اطلاع‌رسانی دولت

تین‌نیوز ضمن اعتراض رسمی به این شکایت و رفتار غیرمنطقی، از شورای اطلاع‌رسانی دولت می‌خواهد با ورود مستقیم به موضوع، نسبت به توقف فرآیند قضایی و منتفی شدن این شکایت اقدام عاجل کند. همزمان انتظار می‌رود به مرکز تحقیقات یادآوری شود که مسیر تعامل با رسانه، از شفاف‌سازی و پاسخگویی می‌گذرد، نه از مجاری قضایی.

4.   رسانه مستقل داخلی صدای بر حق مطالبه‌گران است

تین‌ نیوز به‌عنوان رسانه‌ای تخصصی، تنها به وظیفه حرفه‌ای خود در بازتاب مطالبات کارکنان یک نهاد دولتی که خود پیش‌تر در رسانه‌ها و فضای مجازی نیز منتشر شده بود، عمل کرده است. برخوردهای قضایی با چنین عملکردی نه‌تنها فاقد وجاهت قانونی است، بلکه تلاش برای خاموش کردن رسانه‌ای مستقل و حرفه‌ای داخلی به شمار می‌رود. این گونه برخوردها به سوق یافتن هر چه بیشتر مخاطبان و افکار عمومی به سوی رسانه های بیگانه و معاند و انتقال مرجعیت خبری از رسانه های داخلی به خارجی منتهی خواهد شد.

از تمامی نهادهای مسئول، فعالان رسانه‌ای، نهادهای صنفی و مدنی انتظار می‌رود با حمایت از آزادی رسانه‌ها، در برابر برخوردهای ناعادلانه و محدودکننده ایستادگی کنند.

نهایتا بر میثاق حرفه ای خود تاکید می ورزیم که تین نیوز، در کنار مردم، مدافع شفافیت و پاسخگویی باقی خواهد ماند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    چرا مطالبه برحق!!!!!؟