بازدید سایت : ۶۴۱۰۰

هواپیمای « فلایت چک » جدید به زودی وارد کشور می‌شود

هواپیمای فلایت چک به زودی وارد کشور و به محض ورود تجهیزات FIS بر روی آن نصب می‌شود.

هواپیمای « فلایت چک » جدید به زودی وارد کشور می‌شود
تین نیوز |

 مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه فلایت چک دوم هم خریداری شده است، گفت: هواپیمای فلایت چک به زودی وارد کشور و به محض ورود تجهیزات FIS بر روی آن نصب می‌شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، سیاوس امیرمکری درباره نوسازی تجهیزات ناوبری و سامانه‌های هوانوردی اظهار داشت: سامانه‌های حوزه عملیات هوانوردی به سه بخش سامانه‌های کمک ناوبری، سامانه ارتباطی و سامانه‌های نظارتی (سامانه‌های راداری) تقسیم می‌شوند که در بخش سامانه‌های ارتباطی 90 درصد از نیازهای موجود را از طریق تولید داخل تامین می‌کنیم و با توجه به توانایی‌های داخل در این حوزه برای تامین سامانه‌های ارتباطی نگرانی نداریم.

وی ادامه داد: در حوزه سامانه‌های کمک ناوبری در 4 سال گذشته و در فرصت برجام توانستیم بخش قابل توجهی تجهیزات مورد نیاز را از خارج خریداری کنیم و برخی از این سامانه‌ها افتتاح و بهره‌برداری شده‌اند و در حال استفاده از این سامانه‌ها هستیم.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران با اشاره به وضعیت سامانه های نظارتی یا همان راداری، افزود: در حوزه سیستم های نظارتی هنوز تا حدی وابستگی‌هایی به خارج  از کشور وجود دارد. اما تجهیزات بخش شبکه راداری کشور هم با خریدهایی که در ایام برجام انجام شد، تامین شده و دو رادار تنگ ریز و کوشک بزم از جمله سامانه‌هایی بودند که در دوره برجام خریداری و نصب شدند. دو فرودگاه مهم و پرترافیک و ایستگاه‌های هوانوردی کشور با این تجهیزات پوشش داده می‌شوند و سامانه تنگ‌ریز هم تا اردیبهشت ماه سال آینده به طور کامل به بهره برداری خواهد رسید.  

امیرمکری با بیان اینکه در این مدت تحریم‌های سختگیرانه و ظالمانه برای تامین تجهیزات سامانه‌های راداری به سراغ تولیدکنندگان داخلی رفتیم که برای بخش‌های دیگری این تجهیزات را تولید و مورد استفاده قرار دادند، گفت: یکی از تولیدکنندگان داخلی در این حوزه دانشگاه صنعتی اصفهان است که قرارداد ساخت رادار پیشرفته‌ MSSR-S را با این دانشگاه منعقد کردیم و حداکثر باید تا یک سال اینده این تجهیزات را تحویل دهند.

این مقمام مسئول تاکید کرد: پیش از این سامانه‌های مورد نظر را از کشورهای فرانسه و اسپانیا خریداری و تامین می شد.

وی درباره استانداردهای این تولیدات داخل اظهار داشت: در واقع توان داخل برای تولید این سامانه‌ها در بخش‌های نظامی تایید شده‌ است اما استانداردهای بخش کشوری کمی متفاوت است. هر چند که بهتر است که مراجع بین‌المللی هم استانداردهای تجهیزات تولید داخل در یان حوزه‌ها را تایید کنند اما اگر سازمان هواپیمایی کشوری با توجه استانداردهای بین‌المللی اجازه بهره‌برداری از این سامانه‌ها ارایه دهد کافی است.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران ادامه داد: در این حوزه اولین تولیدات سامانه DME است که امروز در حال  بهره‌برداری است که از ساشیراز خریداری شده‌اند و امروز برج موبایل هم محصول تولید داخل است و برای این تجهیزات دیگر سراغ خارجی‌ها نمی رویم.

امیرمکری درباره صرفه‌جویی ارزی در استفاده از تولیدات داخل گفت: فقط در دستگاه برج موبایل بیش از یک میلیون و 200 هزار یورو خریدار خارجی را به خرید داخلی تبدیل کردیم.

وی ادامه داد: البته در بخش سامانه‌های راداری برای تولید داخل بخشی از قطعات باید از خارج وارد شود تا آن قطعات را  به سامانه تبدیل شوند. البته ایرادی که در ساز و کار شرکت‌های داخلی وجود دارد این است که برای نمونه اول قیمتی را تعیین می‌کنند که بتوانند تمام هزینه‌هایشان را پوشش دهد اما در تولید انبوه است که محصول می تواند اقتصادی شود.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه عمر سامانه‌های نظارتی بین 12 تا 13 سال است، گفت: فعلا نیازی برای استفاده از این سامانه نداریم اما امکان نصب از آن در تمام ایستگاه وجود دارد و این سامانه تولید داخل امکان ارایه سرویس‌های فرودگاهی و هم سرویس‌های روت را دارند بنابراین این رادارها هم در فرودگاه و هم در ایستگاه‌ها قابلیت استفاده دارند.

امیرمکری تاکید کرد: در چند سال گذشته به دلیل شرایط سختی که ایجاد شده نتوانستیم در این بخش‌ها خرید جدیدی انجام دهیم از این رو به سمت تولیدکنندگان داخلی رفتیم که نتیجه آن نصب و بهره‌برداری از سامانه‌های DME است و برج موبایل را از تولیدکنندگان داخلی تحویل گرفتیم. همچنین سیستم‌های سوییچینگ تولید داخل امتحان و ازمایش خود را پس داده‌اند و برای این تجهیزات دیگر از خرید خارجی بی‌نیاز شده‌ایم.           

وی افزود: هر چند برای تامین کمبودها به سمت تولیدکنندگان داخلی رفته‌ایم اما اگر شرایط و فرصت فراهم باشد، خرید خارجی هم خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران همچنین با بیان اینکه فلایت چک دوم هم خریداری شده است، گفت: هواپیمای فلایت چک به زودی وارد کشور و به محض ورود تجهیزات FIS بر روی آن نصب می‌شود. پیش از این تجهیزات مورد نیاز این هواپیما خریداری شده و آماده نصب هستند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.