بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

ادغام وزارتخانه ها با اقتصاد ما سازگار نبود

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ضمن ارزیابی تفکیک دو وزارتخانه بازرگانی و صنعت، عنوان کرد ادغام وزارت بازرگانی و صنایع برای کشورهایی مناسب است که صنعت صادرات محور دارند و چنین اقدامی با شرایط اقتصادی ما سازگار نیست.

ادغام وزارتخانه ها با اقتصاد ما سازگار نبود
تین نیوز |

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ضمن ارزیابی تفکیک دو وزارتخانه بازرگانی و صنعت، عنوان کرد ادغام وزارت بازرگانی و صنایع برای کشورهایی مناسب است که صنعت صادرات محور دارند و چنین اقدامی با شرایط اقتصادی ما سازگار نیست.

مجید رضا حریری گفت: اول باید دید آیا ما برای اقتصادمان استراتژی داریم یا نداریم که بعد در اقتصاد کلان مان مشخص شود جایگاه تجارت و جایگاه تولید اعم از معدن، صنعت و کشاورزی کجاست.

وی ادامه داد: چون استراتژی نداریم طی چهار - پنج دهه اخیر 17 شکل از وزارت صنعت و تجارت را داشته ایم که در قالب صنایع سنگین و صنایع و معادن و سایر اشکال بوده است. این موضوع نشان دهنده نداشتن یک استراتژی و اداره کردن اقتصاد به صورت جزیره ای است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین عنوان کرد: بر این اساس اگر قرار است دولت کوچک شود باید بر اساس یک برنامه و استراتژی مشخص کوچک شود چون استراتژی وجود ندارد ادغام تجارت و تولید تجربه ناموفقی بوده است. یعنی همه آن دلایلی که برای ادغام مطرح بود هیچ کدام تحقق پیدا نکرده است. صنعت، تجارت و معدن همگی از این وزارتخانه ناراضی هستند و آمار هم نشان می دهد که در حوزه های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری نسبت به قبل از ادغام پیشرفتی نکرده ایم.

حریری تصریح کرد: تا زمانی که عزم و اراده استراتژیک شکل بگیرد و دولت بر اساس این رویکرد به اقتصاد نگاه کند در شرایط فعلی بهتر است بخش های مختلف از هم جدا باشد و هر بخش متولی خودش را داشته باشد تا بتواند از منافع اش دفاع کند، چرا که به نظر می رسد شرایط قبل از ادغام بهتر بود و اکنون می بینیم در حوزه مدیریت واردات و توسعه صادرات و تجارت داخلی وضعیت تجارت نادیده انگاشته می شود و روز به روز سهم مان از تجارت جهانی کمتر می شود.

وی ادامه داد: راجع به پیوستن به سازمان تجارت جهانی اصلا در وزارتخانه هیچ فکری نمی شود و این ها نشان می دهد که به موضوع تجارت با تمام گستردگی اش نگاه نمی شود و بهتر است که متولی جداگانه ای داشته باشد. جالب است دوستان صنعتی که همیشه می گفتند این وزارتخانه نگاهش تجاری است و به صنعت توجه نمی کند طرفدار ادغام هستند و فعالان بازرگانی طرفدار تفکیک. ما هم سهم مان از تجارت جهانی کمتر شده است و هم برنامه پیوستن به سازمان تجارت جهانی موفق نبوده و هم صادرات غیر نفتی واقعی مان به غیر از نفت، گاز، میعانات و پتروشیمی کاهش داشته است. این نشان می دهد در حوزه سیاست گذاری این ترکیب فعلی وزارتخانه موفق نبوده است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره تجربه کشورهایی که این دو وزارتخانه را ادغام کرده اند، گفت: تجربه کشورهایی که این دو وزارتخانه را یکجا دارند عمدتا در کشورهایی است که اقتصادشان را بر اساس صنعت صادرات محور شکل داده اند. یعنی اگر صنعت قابل صادرات در بازارهای جهانی داشته باشیم مفهوم ادغام بهتر جا می افتد. ما چنین چیزی نداریم و فلسفه ادغام با شرایط اقتصادی ما جور در نمی آید در کنار اینکه یک تجربه پنج - شش ساله ناموفق هم از ادغام این دو وزارتخانه داریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.