بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

برنامه‌ریزی برای جابه‌جایی ساختمان‌های مهم پنج کلانشهر کشور

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از برنامه ریزی برای بهسازی یا جابه جایی ساختمان های مهم دستگاه های مختلف با اولویت دادن به پنج شهر تهران، کرج، تبریز، کرمان و مشهد خبر داد.

برنامه‌ریزی برای جابه‌جایی ساختمان‌های مهم پنج کلانشهر کشور
تین نیوز |

محمد شکرچی زاده در نخستین جلسه کارگروه مخاطرات زلزله در تهران با بیان اینکه مهمترین خطری که باعث خطرپذیری و کاهش ایمنی شهروندان تهران می شود، زلزله است، عنوان کرد:  اتفاق پلاسکو نشان داد شهر ما تاب آور نیست و با نقص ایمنی در پایتخت مواجه هستیم. در عین حال رئیس جمهوری تاکید کرده با اینکه دو ماه است آتش سوزی در کشور مطرح می شود ولی مسئله مهم تهران زلزله است. باید در موقعیت های مختلف دریابیم چه اقداماتی را باید برای افزایش تاب آوری و ایمنی تهران انجام داد بنابراین به کارگروه هایی از جمله زلزله و زمین لغزش نیاز داریم که در آنها مباحث مهمی که می تواند منجر به تصمیماتی مبتنی بر تجارب بین المللی باشد مطرح شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، شکرچی زاده تصریح کرد: می توان در این کارگروه به تدقیق موقعیت گسل ها و ممانعت از احداث ساختمان های بالای ۱۲ طبقه پرداخت. نکته مهم دیگری که در آیین نامه ۲۸۰۰ نیز به آن پرداخته شده الزام کردن دستگاه های مختلف به بهسازی یا جابه جایی ساختمان های مهم آنهاست که شورای عالی معماری و شهرسازی پیگیری این موضوع را برعهده مرکز تحقیقات گذاشته است. در این راستا دستگاه های مختلف از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نفت و نیرو موظف می شوند بیمارستان ها و ساختمان های مهم را بهسازی کنند و در صورت فرسایش بالا آنها را از رده خارج و در محل دیگری بازسازی کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: این طرح ابتدا در تهران سپس شهرهای کرج، تبریز، کرمان و مشهد که با احتمال تلفات بالای زلزله مواجهند اجرایی می شود و سپس در شهرهای متوسط و کوچک عملیاتی خواهد شد.

 

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه اجرایی شدن این مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: اگر پهنه های گسل ها از ساختمان های مهم و بزرگ خالی شوند به کاهش خطرپذیری و وارد شدن خسارات کمتر می رسیم.

 

وی افزود: می توان دراین کارگروه مباحثی چون زمین لغزش، اتفاقات ژئوتکنیک و قنوات را هم مطرح کرد چراکه زیر تهران نیز نامناسب است و می تواند مشکل ساز شود.

 

شکرچی زاده با بیان اینکه نشست های متعددی پس از وقوع زلزله سال ۹۴ در حوالی تهران برگزار شده است، گفت: می توان از نتایج و بحث های آن نشست ها نیز در کارگروه استفاده کرد.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: آخرین ویرایش آیین نامه ۲۸۰۰ تدوین شده و می توان مقوله های مهم کارگروه را نیز درآن گنجاند. ضمن اینکه می توان پیوست ایمنی دربرابر زلزله و آتش سوزی را درباره تمام ساختمان ها اعمال کرد.

 

ممنوع شدن برج سازی درحریم گسل ها در راستای افزایش ایمنی شهروندان

همچنین در این جلسه، علی بیت اللهی، مدیربخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در سخنانی با اشاره به اینکه تاکنون توانسته ایم برج سازی را درحریم گسل ها ممنوع کنیم و به دستاوردهای دیگری نیز در افزایش ایمنی شهروندان تهران درمقابل زلزله رسیده ایم، عنوان کرد: درعین حال هنوز بسیاری از مسائل قابل پیگرد درحوزه شهرسازی کاربردی نشده و باید قانونی شوند.

 

بیت اللهی با بیان اینکه هنوز مسائل زیادی در پیشگیری و رفع آسیب های احتمالی زلزله تهران مغفول مانده، گفت: به عنوان نمونه باید به این پرسش پاسخ دهیم که درصورت بروز زلزله آوار باید به چه مکانی منتقل شوند و در بحث های کارشناسی این کارگروه از یک سو با نهادهای پژوهشی و از سوی دیگر با سازمان ها و نهادهای مختلف روبه رو هستیم.

 

مدیر بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی عنوان کرد: هنوز با وجود ارتباطی که این مرکز با وزارت کشور و شورای عالی معماری و شهرسازی دارد نتوانسته ایم دستورالعمل های لازم را به وزارت کشور ارائه دهیم.

 

در این نشست همچنین نمایندگان دستگاه های مختلف به ارائه نظر و پیشنهاد پرداختند که از جمله آنها می توان به پیگیری تدوین نقشه قنوات و تدقیق گسل ها، رفع خلاءهای قانونی بهسازی ساختمان ها، الزام کردن پیمانکاران به استفاده از مصالح باکیفیت در احداث سازه ها و توجه ویژه به بافت فرسوده اشاره کرد. همچنین مقررشد در جلسه بعد به نکات تخصصی و کاربردی مبحث مخاطرات زلزله تهران پرداخته شود.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.