◄ استقبال آخوندی از تشکیل سامانه تعیین قیمت مسکن
درحالحاضر هیچ نظارتی بر قیمت مسکن نیست و هیچ ضابطهای ندارد هرکسی هر قیمتی دلش بخواهد و با چانهزنی خودش برای مسکن تعیین میکند.
ایجاد سامانه قیمتگذاری مسکن توسط کمیسیون عمران به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد شد و مورد استقبال عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت.
به گزارش تیننیوز به نقل از مهر، محمدرضا رضاییکوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس با اعلام این خبر گفت: درحالحاضر هیچ نظارتی بر قیمت مسکن نیست و هیچ ضابطهای ندارد هرکسی هر قیمتی دلش بخواهد و با چانهزنی خودش برای مسکن تعیین میکند.
نماینده مردم جهرم در مجلس با بیان اینکه قیمت مسکن در برخی مناطق بین ۶۰ تا ۸۰ درصد افزایش داشته است که نشان میدهد نهتنها هیچ نظارتی نیست بلکه حتی هیچ حمایتی از مردم بیسرپناه و مستأجر نمیشود، گفت: مردم برای خرید به بنگاههای معاملات املاک مراجعه میکنند، وقتی با قیمت متری ۱۰ میلیون تومان برای یک منطقه معمولی مواجه میشوند، هیچکس نیست که از فروشنده بپرسد آیا این قیمتها واقعی است یا نه؟ هیچ مرجعی برای مردم وجود ندارد تا این قیمتها را راستی آزمایی کنند؛ بنابراین این سامانه میتواند به متقاضیان خرید مسکن، متوسط قیمت هر منطقه را اعلام کند.
او تأکید کرد: ما در کمیسیون عمران مجلس پیشنهاد راهاندازی این سامانه را دادهایم و قرار است وزارت راه و شهرسازی مکانیسم اجرایی آن را طراحی و تدوین کند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس درباره سامانه خانههای خالی گفت: در حال حاضر برداشت واحدی از میزان نیاز به مسکن در کشور نداریم. از یکسو دولت معتقد است از نظر تعداد واحد مسکونی، اشباع شدهایم و نیازی به ساخت و تولید واحد مسکونی جدید نداریم از سوی دیگر کمیسیون عمران مجلس و مرکز پژوهشهای مجلس برداشت دیگری از میزان نیاز به مسکن اعلام میکنند و آنهم این است که در حال حاضر در کشور حدود ۳ میلیون واحد مسکونی کم داریم بهاضافه اینکه سالانه یکمیلیون واحد جدید هم باید احداث شود. این در حالی است که تعداد ساخت مسکن در کشور به سالانه ۴۰۰ هزار واحد کاهشیافته است.
او با بیان اینکه این مسئله نشان میدهد توازن عرضه و تقاضای مسکن بههمخورده است، گفت: بیش از ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی داریم که برای عرضه این خانهها به بازار، قانون مالیات بر خانههای خالی را تدوین کردیم ولی این قانون متأسفانه اجرایی نشد و نتوانستیم واحدهای خالی را به کمک رفع مشکل کمبود مسکن بیاوریم. کمبود مسکن سبب افزایش ناگهانی و لحظهای قیمت مسکن شد و نظارتی هم براین بازار وجود ندارد.
نماینده مجلس دهم ادامه داد: در حالیکه بر قیمت کالاهای کمارزش مانند لبنیات نظارت دائمی وجود دارد، اما بر قیمت کالای اساسی و ارزشمند برای همه خانوارها نظارت نداریم و مردم نمیدانند برای شکایت از قیمت مسکن به کدام دستگاه مراجعه کنند و کدام نهاد متولی قیمت مسکن است. این در حالی است که بخش اعظمی از سبد کالای خانوارها را مسکن تشکیل میدهد.
او یادآور شد: درحالحاضر دو جلسه با وزیر راه و شهرسازی درخصوص قیمت مسکن گذاشتهایم و این هفته هم قرار است با وزارت راه و شهرسازی درخصوص موضوع مسکن نشست برگزار کنیم.
قیمت مسکن در ماههای اخیر افزایش چشمگیری داشته است و این در حالی است که معاملات مسکن چندان رونقی ندارد و رکود نسبی در این بازار حاکم است.
طبق آمار قیمت مسکن در تهران بهطور میانگین متری 1.5 میلیون تومان افزایشیافته است.