بازدید سایت : ۴۷۹۰۱

◄ نحوه توزیع کارت اعتباری مصالح بین انبوه‌سازان

برای اجرای طرح کارت مصالح ساختمانی به منابع مالی هفت‌هزار و 500میلیاردتومانی نیاز داریم. امیر امینی، معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام این مطلب گفت: بخشی از بودجه موردنیاز این طرح از طریق تبصره هشت بودجه و امکانات سازمان ملی زمین و مسکن،‌ شرکت بازآفرینی شهری و شرکت عمران شهرهای جدید تأمین می‌شود.

نحوه توزیع کارت اعتباری مصالح بین انبوه‌سازان
تین نیوز |

برای اجرای طرح کارت مصالح ساختمانی به منابع مالی هفت‌هزار و 500میلیاردتومانی نیاز داریم.

امیر امینی، معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام این مطلب گفت: بخشی از بودجه موردنیاز این طرح از طریق تبصره هشت بودجه و امکانات سازمان ملی زمین و مسکن،‌ شرکت بازآفرینی شهری و شرکت عمران شهرهای جدید تأمین می‌شود.

به‌گزارش تین‌نیوز به نقل از ایلنا، امینی درباره جزئیات طرح کارت مصالح ساختمانی و سازوکار اجرای این طرح اظهار داشت: روش تهاتری از طریق ارائه کارت مصالح به سازندگان پیشنهادی بنیاد مسکن برای ساخت 100هزار واحد مسکونی است که اگر با موفقیت به اجرا برسد به سایر پروژه‌ها هم تعمیم داده می‌شود.

او افزود: یکی از شیوه‌ها برای اجرای پروژه‌های ساخت واحدهای مسکونی تعهد داده‌شده، استفاده از بازار تهاتری است و برای اجرای این پروژه باید منابع مالی را به بازار تولید مصالح متصل و از سوی دیگر هم انبوه‌سازان را به این بازار معرفی کنیم. قاعدتاً وقتی‌که به‌صورت انبوه این مصالح ساختمانی ارائه شود تخفیفانی هم در آن اعمال خواهد شد.

ارائه تخفیف 10 درصدی در مصالح ساختمانی

او در پاسخ به این سؤال که میزان تخفیفات چقدر خواهد بود، گفت: میزان تخفیف در این مصالح بستگی به میزان اعتماد ایجادشده دارد اینکه چه تضامینی ارائه شود و میزان مداخله دولت چقدر باشد. معتقدم در بدو کار می‌تواند چیزی حدود پنج‌تا 10 درصد از هزینه مصالح را کاهش دهد.

امینی با تأکید براینکه گردش مالی که در بازار مصالح به وجود می‌آید از میزان تخفیف‌ها بسیار مهم‌تر است و می‌تواند مؤثرتر عمل کند، اظهار داشت: وقتی سازندگان مسکن به بازار متصل ‌شوند، تولیدکنندگان مصالح از فروش محصولات خود مطمئن می‌شوند و یک تضمین فروش به وجود می‌آید بنابراین تولیدات هم مستمر خواهد شد. وقتی تولید استمرار پیدا کند، عرضه افزایش پیدا می‌کند بنابراین طبیعی است که در این پروسه قیمت به سطح معقولی برسد.

طرح کارت مصالح 30 درصد از قیمت تمام‌شده تولید مسکن را کاهش می‌دهد

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره اینکه این سازوکار تا چه حد می‌تواند قیمت تمام‌شده مسکن را کاهش دهد، گفت: برآوردها نشان می‌دهد این روش 25 تا 30 درصد قیمت تولید را کاهش می‌دهد.

او افزود: با اجرای این روش، تولیدکنندگان به‌تناسب نیاز در بازار مسکن، نسبت به عرضه مصالح ساختمانی اقدام می‌کنند بنابراین با افزایش عرضه متناسب با نیاز بازار قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند. از سوی دیگر با این برنامه عرضه مسکن افزایش می‌یابد و از التهابات و جو روانی بازار می‌کاهد.

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: اگر قیمت تولید مسکن یک‌میلیون و 500 هزارتومان در هر مترمربع باشد برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که این روش می‌تواند 400 تا 500هزارتومان از قیمت را کاهش دهد. البته عده‌ای هم براین باورند که قیمت ساخت مسکن در هر مترمربع 2 میلیون تومان است. به‌هرحال این سازوکار می‌تواند 30درصد از این قیمت را کاهش دهد. باید توجه داشته باشیم که مصالح سهمی در این قیمت دارند و عواملی چون قیمت زمین، انشعابات، عوارضی هر یک در قیمت مسکن سهم تعیین‌کننده‌ای خواهند داشت.

نرخ سود کارت مصالح برای انبوه‌سازان یارانه‌ای خواهد بود

او درباره نرخ بهره برای انبوه‌سازان در این روش گفت: نرخ بهره به میزان کمک دولت به این پروژه بستگی دارد. اگر دولت نخواهد در ارائه تسهیلات و نرخ سود آن یارانه‌ای پرداخت کند، نرخ سود کارت مصالح هم چیزی حدود 18 درصد خواهد بود؛ اما به‌طورقطع باید دولت نسبت به ارائه یارانه برای این طرح اقدام کند تا مشارکت بخش‌خصوصی هم توجیه‌پذیر باشد.

اجرای کارت مصالح هفت‌هزار و 500 میلیاردتومان منابع می‌خواهد

امینی در پاسخ به این سؤال که منابع مالی این طرح از کجا تأمین خواهد شد، اظهار داشت: برآوردهای ما این است که منابع مالی برای اجرای کارت مصالح در ابتدای کار چیزی حدود هفت‌هزار و 500 میلیاردتومان باید باشد. محل تأمین این منابع در ظرفیت‌های تبصره هشت لایحه بودجه سال 98 و امکاناتی که سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت بازآفرینی شهری و شرکت عمران شهرهای جدید دارند دیده‌شده است.

انتخاب انبوه‌سازان برای دریافت کارت مصالح در شرایط رقابتی

او در پاسخ به سؤال دیگر مبنی‌براینکه چگونه از ایجاد رانت احتمالی در این پروژه جلوگیری می‌کنید و بر چه اساسی انبوه‌سازان برای ارائه کارت مصالح انتخاب می‌شوند؟ گفت: انبوه‌سازان در یک شرایط رقابتی انتخاب خواهند شد. قراردادی بین انبوه‌ساز و بازار تأمین مصالح برای اجرای یک پروژه خاص منعقد می‌شود و حواله دریافت مصالح به انبوه‌ساز داده می‌شود که پس از اجرای پروژه باید منابع مالی را برگشت دهند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: اگر این سازوکار در پروژه احداث 100 هزار واحد مسکونی بنیاد مسکن موفق عمل کند در سایر پروژه‌ها هم از این روش استفاده خواهیم کرد.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.