تهرانیها و کرجی ها به گوش باشند
بعد از اینکه غربالگری متقاضیان اولیه طرح اقدام ملی مسکن در استان تهران و البرز انجام شد که قطعا منجر به حذف افراد فاقد شرایط میشود، ثبت نام از افراد جدید حدود ۳۰ تا ۴۵ روز دیگر انجام خواهد شد.
بعد از اینکه غربالگری متقاضیان اولیه طرح اقدام ملی مسکن در استان تهران و البرز انجام شد که قطعا منجر به حذف افراد فاقد شرایط میشود، ثبت نام از افراد جدید حدود ۳۰ تا ۴۵ روز دیگر انجام خواهد شد.
به گزارش تیننیوز به نقل از ایسنا، روز شنبه اول دیماه از ساعت ۱۰ صبح ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن در استانهای تهران، البرز و قزوین آغاز شد. استقبال بالای متقاضیان در این استانها باعث شد تا بسیاری از افراد واجد شرایط نتوانند نامنویسی کنند. بنا به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، پس از ۲۷ دقیقه ظرفیت پردیس تکمیل شد و به همین ترتیب در شهرهای هشتگرد، پرند و دیگر مناطق نیز نامنویسی کامل شد. شریفآباد آخرین شهری بود که تا پاسی از شب ظرفیت خالی داشت و نهایتا این شهر نیز پر شد. بر این اساس بسیاری از متقاضیان واقعی از ثبت نام جا ماندند.
محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی درباره زمان نامنویسی مجدد از متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن در استانهای تهران و البرز به ایسنا گفت: غربالگری در یک سری از حوزهها در اختیار ما نیست و باید از سیستمهای بیرونی استفاده کنیم. برآورد ما این است که حدود ۳۰ تا ۴۵ روز بررسی افراد واجد شرایط که فرم «ج» آنها سبز است طول خواهد کشید. اگر بعد از اینکه مشخص شد ظرفیت خالی وجود دارد که قطعا اینطور است مجددا ثبت نام در استانهای تهران و البرز انجام خواهد شد؛ کما اینکه در سایر نقاط کشور نیز به همین شکل عمل میشود.
وی افزود: روز شنبه با آغاز فرآیند نامنویسی در استان تهران به لحاظ حساسیتی که وجود داشت چند خبرنگار را دعوت کردیم که به شکل زنده موضوع را رصد میکردند. هر نفر که ثبت نام میکرد در سامانه مدیریت نمایش داده میشد. ما نیز بر اساس اطلاعات سامانه دیدیم که پردیس تا ساعت ۱۰:۲۷ جا داشت و بعد پر شد. بعضی از شهرها تا آخر شب هنوز هم ظرفیت خالی داشتند.
افزایش ظرفیت با محدودیت همراه است
محمودزاده درباره اینکه آیا ممکن است تعداد واحدها افزایش پیدا کند گفت: تلاش ما بر اساس افزایش ظرفیت است ولی باید منابع را هم در نظر گرفتیم. ما به عنوان وزارت راه و شهرسازی برای تامین مسکن در حال تلاش هستیم. روز شنبه علاوه بر سه استان تهران، البرز و قزوین، در پنج استان دیگر هم که قبلا تامین مسکن شده بود ثبت نام دوباره صورت گرفت و امیدواریم این روند را تداوم دهیم. اما به هر حال محدودیتهایی وجود دارد. ما باید سایر بخشها مثل توان سیستم بانکی در تامین تسهیلات را هم ببینیم. امیدواریم با حرکت مثبتی که در حوزه مسکن ایجاد شده این جریان را به صورت متداوم داشته باشیم.
قیمت فعلا متری ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان است
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی درخصوص قیمت واحدهای طرح اقدام ملی مسکن در استان تهران گفت: قیمت بر اساس هزینهی تمام شده است. برآورد ما بر اساس قیمتهای فعلی حدود ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان در هر متر مربع به صورت ناخالص در تمام کشور است و این عدد به شکل متوسط تخمین زده میشود. واحدها از لحاظ سازه و مشخصات قیمتهای متفاوتی دارند. ما برای اینکه قیمت مسکن ارزان شود سه آیتم را در نظر داریم. یکی زمین است که یا به صورت ۹۹ ساله یا به شکل فروش اقساطی ارایه میشود. در بحث اجرا بر روی بازار تعهدی مصالح ساختمانی کار میکنیم که سازندگان بتوانند قیمت تمام شده را پایین بیاورند. بحث سوم درخصوص تسهیلات است که جلسات متعددی با سیستم بانکی داشتیم و درخواست کردیم تا جایی که ممکن است عدد تسهیلات را کنترل کنند تا فشاری به متقاضیان وارد نشود.
محمودزاده زمان اتمام پروژه را منوط به سرعت تامین منابع مالی دانست و افزود: تامین زمین به عهده ما بوده که تا کنون مشکلی در این زمینه نداشتیم. سرعت اجرا نیز به دقیق بودن تامین منابع مالی از طرف متقاضیان برمیگردد. در پروژههای قبلی این تجربه را داشتیم که بعضی از متقاضیان به هر دلیلی آورده خود را به موقع پرداخت نکردند ولی تلاش این است که بتوانیم این بار، این مسائل مدیریت شود تا زودتر خانهها را تحویل دهیم.
قبل ازینکه سوال وزیر سابق راه و مسکن ، جناب آقای دکتر آخوندی را از وزیر محترم فعلی سوال کنیم ( یعنی آقای وزیر خودتان آنجا زندگی می کنید یا خیر؟) اصل و چه بودن مساله خانه های حومه ای شهری( مسکن مهر سابق و مسکن ملی فعلی) را کنار می گذاریم و صرفا به چگونگی ! آن می پردازیم:
نخست اینکه چطور مخاطبین طرح و جمعیت هدف مسکن های دولتی ارزان قیمت ِ حومه ای، اینچنین در خیل کسانی که واجد شرایط نیستند گم می شوند؟
چرا هیچگونه پایش اولیه ای برای اجازه ی پر کردن فرم و در ابتدا از روی شناسه یونیک ملی و وجود ندارد؟ پروسه ثبت نام هیچ بهره ای از هوش ندارد و صرفا مثل پرکردن فرمهای فیزیکی و کاغذی ست! ؟ چرا هیچ اعتبارسنجی اولیه ای صورت نمی گیرد؟
مساله مهم دیگر حضور پرشکوه دلالان و بنگاه داران ِ عزیز همیشه در صحنه! در چند روزِ محدودِ ثبت نام برای این نوع از منازل ِ حومه ای شهریست..
اینترنت های پرسرعت دلالان، و سخت افزار شبکه ای پرسرعتشان، اجازه ی ثبت نام به بسیاری از جمعیت هدف را نداد و نخواهد داد
ایا مسابقه بین سرعت و پهنای باند و سخت افزار برگزار می شود و یا شناسائی و کمک به اقشار مستاجر و بی خانمان! و کمک به آنها؟
مساله مهم و اصلی که در ابتدا بحث نشد ، جداسازی اقشار کم در آمد!! به شکلی فاجعهب ار از متن شهرها و کلان شهرهاست که حتا اگر این نیت در ایده پردازان طرح مسکن مهر و ملی وجود نداشته است! اما در هر حال نتیجه به جداسازی درآمدی( نوعی تبعیض یا آپارتیاد مالی!) در کشور خواهد انجامید..
ایا بازسازی و ارتقا بافتهای فرسوده کلان شهرها و ایجاد هیمن مسکن ها در دل شهرها اولویت ندارد؟
ایا این جداسازی و آپارتاید علنی ِ مالی، در اینده به بحرانهاب اجتماعی و سیاسی در کشور نخواهد انجامید؟ بیشترین آمار تلفات و اغتشاشات آبانماه در تهران، متعلق به کدام شهرها و شهرستانها بود ؟
اینها و سوال قبلی که در زمان وزارت دکتر آخوندی مطرح شد و بیشتر ازینها، همواره در چنین طرح هائی بشدت مطرح است.