بازدید سایت : ۴۷۲۳۱

بلیت هواپیما از دسترس خارج شد؛ ماجرای گرانی دوباره قیمت بلیت هواپیما

پس از افزایش قیمت بلیت هواپیما در خردادماه، به نظر می رسید صنعت هوایی هم کمی آرام بگیرد، اما مخالفت شرکت های هواپیمایی با این نرخ و درخواست برای افزایش بیشتر قیمت و گران فروشی آنها، تاکنون ماجرا را کش داده است.

بلیت هواپیما از دسترس خارج شد؛ ماجرای گرانی دوباره قیمت بلیت هواپیما
تین نیوز |

پس از افزایش قیمت بلیت هواپیما در خردادماه، به نظر می رسید صنعت هوایی هم کمی آرام بگیرد، اما مخالفت شرکت های هواپیمایی با این نرخ و درخواست برای افزایش بیشتر قیمت و گران فروشی آنها، تاکنون ماجرا را کش داده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، نرخ بلیت هواپیما این قدر گران شده که از دسترس آنانی هم که توان خرید را داشتند، خارج شده است؛ با این وجود همچنان شرکت ها هواپیمایی از نرخ های بلیت هواپیما گلایه دارند و با ترفندهای مختلف، به دنبال افزایش قیمت ها هستند. این در حالی است که در اواخر اردیبهشت ماه طی خبری اعلام شد که قیمت بلیت هواپیما ۲۹ درصد افزایش یافته است. در همین رابطه، ۲۹ اردیبهشت ماه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از افزایش ۲۹ درصدی قیمت بلیت هواپیما خبر داد و گفت: ستاد تنظیم بازار پس از پیشنهاد شورای عالی هواپیمایی با افزایش ۲۹ درصدی قیمت بلیت هواپیما موافقت کرده است.

حسین مُذنب، مدیرکل بازرسی وزارت راه و شهرسازی نیز اعلام کرد که افزایش ۲۹ درصدی قیمت بلیت هواپیما بر اساس نرخ سال ۱۴۰۰ خواهد بود.

با وجود این ایرلاین ها پس از آن اعلام کردند که با این افزایش قیمت موافق نیستند و درخواست افزایش بیشتری داشتند، اما سازمان هواپیمایی کشوری ایرلاین ها را به رعایت سقف قیمتی تعیین شده ملزم کرد.

در همین رابطه، رییس انجمن شرکت های هواپیمایی در استدلالی عجیب برای افزایش قیمت بلیت هواپیما عنوان کرد: جذابیتی که صنعت هواپیمایی دارد، برای مردم این است که خیلی سریع تر می رسند. الان با فشار غیرقانونی به قیمت، خیلی از مردمی را که تا الان با ماشین، قطار و اتوبوس مسافرت می کردند، به سمت هواپیما می آوریم، یعنی تقاضای کاذب برای این صنعت ایجاد کردیم.

قیمت بلیت هواپیما در چه صورتی افزایش می یابد؟

به نظر می رسد این میزان افزایش قیمت، شرکت های هواپیمایی را راضی نکرده و بر همین اساس، اکنون صحبت از اضافه شدن ۹ درصد دیگر به قیمت های بلیت هواپیما است. اگرچه جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد که این موضوع صحت ندارد و مهلت ۱۰ روزه ای که به ایرلاین ها داده شده، برای اجرای همان افزایش ۲۹ درصدی ستاد تنظیم بازار است.

البته در این میان، محمد محمدی بخش، رییس سازمان هواپیمایی کشوری توضیح داد: طی جلسه ای که شرکت های هواپیمایی با وزیر راه و شهرسازی داشتند، مقرر شد قیمت بلیت هواپیما را تا ۱۰ روز آینده بر اساس همان افزایش ۲۹ درصدی نگه دارند.

وی با بیان این که با اختیار سازمان هواپیمایی کشوری و شورای عالی هواپیمایی کشوری، پس از مهلت ۱۰ روزه، ۹ درصد به قیمت بلیت هواپیما اضافه می شود، عنوان کرد: افزایش ۲۹ درصدی قیمت بلیت در اردیبهشت ماه بر این اساس بود که ۲۰ درصد افزایش قیمت بلیت به همراه ۹ درصد ارزش افزوده اعمال شود، اما حالا با مجوز سازمان هواپیمایی کشوری، ۹ درصد قیمت ارزش افزوده به قیمت بلیت اضافه می شود تا بهای بلیت ۲۹ درصد قبلی به همراه ۹ درصد ارزش افزوده گران شود.

بلیت هواپیما چرا غیب شد؟

در این فضا اما برخی از خبرها، از غیب شدن بلیت هواپیما حکایت دارد؛ به طوری که متقاضیان خرید بلیت هواپیما در مراجعه به درگاه های فروش بلیت، آژانس ها و اپلیکیشن ها با این جملات روبه رو می شدند: «بلیت نیست؛ ظرفیت ها تکمیل است.

در همین رابطه، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور ، دلیل کمبود بلیت را نامتوازن شدن عرضه و تقاضا و کمبود ناوگان اعلام کرد؛ اتفاقی که با ۴دهه تحریم کمرشکن صنعت هوایی کشور رابطه ای مستقیم دارد.

بنا بر اظهارات جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، از مجموع ناوگان هواپیماهای مسافری کشور، فقط ۱۷۸ فروند فعال و در حال خدمت رسانی هستند و به همین واسطه، در دوره های پیک سفر ازجمله آغاز تابستان که تقاضا برای بلیت هواپیما افزایش می یابد، متاسفانه کمبود بلیت هواپیما مشهود می شود.

البته دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی هم اعتقاد دارد: در ایام تابستان که تقاضای سفر افزایش می یابد و مسافرت نسبت به بهار رشد دارد، به شدت با کمبود بلیت مواجه خواهیم شد؛ این شرایط ریشه در کاهش نقدینگی ایرلاین ها برای تعمیرات به موقع هواپیما و عدم افزایش مناسب قیمت بلیت ناوگان دارد.

مقصود اسعدی سامانی در پاسخ به گلایه مردم از عدم امکان دسترسی به بلیت هواپیما، افزود: مزیت حمل و نقل هوایی به دلیل ثبات نرخ بلیت افزایش یافته و تقاضای سفر هوایی بیشتر شده است، این در حالی است که به دلیل کمبود نقدینگی برای تعمیرات هواپیماها، تعداد هواپیماهای بیشتری از گردونه پروازها حذف شده اند.

وی ادامه داد: در شرایطی که نرخ سفر هوایی از سفر جاده ای ارزان تر است، کسی که پیش از این با قطار و اتوبوس سفر می کرد به دلیل مناسب بودن قیمت و صرفه جویی در زمان به سمت هواپیما می رود.

اسعدی سامانی بیان کرد: پیش بینی می کنیم در ایام تابستان که تقاضای سفر افزایش می یابد و مسافرت نسبت به بهار در سه ماه آینده رشد دارد، به شدت با کمبود بلیت مواجه شویم.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.