بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

◄ آشنایی با ناوگان هوایی عربستان سعودی/ رقابت هوانوردی عربستان با غول های هوایی خاورمیانه

عربستان با توسعه همه‌جانبه ناوگان هوایی خود می‌خواهد راه صد ساله را یک شبه طی کرده و امارات، ترکیه و قطر را مغلوب کند.

آشنایی با ناوگان هوایی عربستان سعودی/ رقابت هوانوردی عربستان با غول های هوایی خاورمیانه
تین نیوز |

عربستان با توسعه همه جانبه ناوگان هوایی خود می خواهد راه صد ساله را یک شبه طی کرده و امارات، ترکیه و قطر را مغلوب کند. ده ها فروند هواپیمای مسافری نسل جدید در راه عربستان هستند تا این کشور را به قطب جدید هوانوردی خاورمیانه تبدیل کنند. از طرفی دیگر این کشور صاحب بزرگترین ناوگان هواپیمای شخصی در جهان است.

به گزارش تین نیوز، در طول یکی دو سال گذشته ناوگان هوایی عربستان به شکل گسترده ای توسعه پیدا کرده و این کشور به شدت در پی آن است که در آینده ای نزدیک و به مدد دلارهای نفتی به قطب اول هوانوردی خاورمیانه تبدیل شود. علاوه بر ابرپروژه های فرودگاهی در شهرهای ریاض، جده و دمام، پادشاهی عربستان در حال توسعه ناوگان هوایی است تا با بتواند در اندک زمان ممکن به رقابت با غول های هوانوردی منطقه یعنی امارات، قطر و ترکیه برود.

در این گزارش به معرفی شرکت های هواپیمایی فعال در این کشور می پردازیم. 

هواپیمایی سعودی (الخطوط الجویة العربیة السعودیة)

شرکت هواپیمایی سعودی مشهورترین شرکت هواپیمایی عربستان و مجری اصلی عملیات جابجایی حجاج بیت الله الحرام در طول دهه های گذشته بوده است. ایرلاین اصلی کشور عربستان در سال 1945 و پس از تاسیس نخستین فرودگاه بین المللی در عربستان (شهر جده) تاسیس شده و نخستین پرواز بین المللی آن به مقصد دمشق برقرار گشت. ناوگان هواپیمایی سعودی در ابتدا سه فروند هواپیمای داگلاس دی سی اهدایی از طرف روزولت رئیس جمهور وقت آمریکا بود. اما رفته رفته ایرلاین ملی سعودی ها ناوگان خود را رشد داد، به طوری که بعد از هواپیمایی ملی ایران (ایران ایر) یکی از مشتریان اصلی بوئینگ 747 خاطره انگیز به شمار می آمد. هم اکنون این شرکت در سرتاسر فرودگاه های عربستان عملیات پروازی انجام داده و علاوه بر پروازهای حج تمتع و عمره به به بیش از 80 مقصد بین المللی از اروپا و آفریقا گرفته تا شرق آسیا و آمریکای شمالی پرواز مستقیم برقرار می کند. 

هواپیمایی السعودیه

مطابق با آخرین اعلام رسمی، ناوگان هوایی شرکت السعودیه به شرح ذیل است:

ناوگان پروازی هواپیمایی السعودیه
نوع هواپیما فروند
ایرباس A320neo 30
ایرباس A320 16
ایرباس A321 15
بوئینگ B787-9 Dreamliner 13
بوئینگ B787-10 Dreamliner 5
ایرباس A330-300 32
بوئینگ B777-368ER 33

هواپیمایی ریاض ایر (طیران الریاض)

تاسیس شرکت هواپیمایی ریاض ایر به شکلی ناگهانی و غیر منتظره توسط محمد بن سلمان ولیعهد آل سعود اعلام شد. در حالیکه در یکسال اخیر، سعودی ها خبر از اجرای چند ابرپروژه فرودگاهی در شهرهای ریاض، جده و دمام داده بودند، تشکیل یک شرکت هواپیمایی آن هم برای تحول و دگرگونی هوانوردی عربستان همگان را شگفت زده کرد. مطابق با برنامه ریزی ها قرار است تا هواپیمایی ریاض ایر در اندک زمان با دریافت ده ها فروند هواپیمای نو از شرکت های ایرباس و بوئینگ گام جدی را برای تبدیل شدن فرودگاه بین المللی ریاض به هاب پروازی منطقه ای بردارد. به طوریکه ریاض تا ده سال آینده به قطب جابجایی مسافر بین اروپا، آسیا و آفریقا مبدل شود.

ریاض‌ایر

نخستین هواپیمای دریافتی ریاض ایر، بوئینگ 787 دریم لاینر بهار امسال وارد ناوگان این شرکت شد و پیش بینی می شود که در آینده ای نه چندان دور تعداد قابل توجهی هواپیمای مسافری وارد چرخه عملیاتی این شرکت تازه تاسیس شود. 

فلای ناس (طیران ناس)

هواپیمایی فلای ناس در فوریه 2007 به عنوان نخستین ایرلاین ارزان قیمت عربستان سعودی فعالیت خود را در فرودگاه بین المللی ملک عبد العزیز ریاض آغاز کرد. تا پیش از تاسیس این ایرلاین، هواپیمایی السعودیه تنها شرکت هواپیمایی عربستان سعودی به شمار می آمد. شبکه پروازی فلای ناس گستردگی قابل توجهی دارد. شهرهای باکو، منامه، قاهره، مارسی، حیدرآباد، آلماتی، کراچی، تاشکند و اسلام آباد از جمله مقاصد پروازی این ایرلاین ارزان قیمت به شمار می آیند. لازم به ذکر است که فلای ناس تا پیش از این به شهرهای لندن، منچستر و مسکو پرواز داشت که دیگر در برنامه پروازی این شرکت قرار ندارند. از زمان تاسیس تاکنون، شرکت فلای ناس عربستان از تایپ گوناگون هواپیماهای ایرباس، بوئینگ و امبرائر در ناوگان خود استفاده کرده است.

فلای‌ناس

بوئینگ 747، بوئینگ 767، ایرباس A310، ایرباس A319، ایرباس A330 و امبرائر 190 از جمله این پرنده ها هستند. در حال حاضر شرکت هواپیمایی فلای ناس با رویکردی نوین سعی در بازسازی کامل ناوگان خود دارد و از نسل جدید هواپیماها بهره می برد.

ناوگان پروازی هواپیمایی فلای ناس
نوع هواپیما فروند
ایرباس A320-200 14
ایرباس A320neo 22 (65 فروند در دست سفارش)
ایرباس A321XLR 10 فروند در دست سفارش
ایرباس A330-300 3

هواپیمایی ادیل (طیران اُدیل)

در راستای توسعه صنعت هوانوردی عربستان، ایرلاین ارزان قیمت ادیل در سپتامبر سال 2017 در فرودگاه جده آغاز به کار کرد. این شرکت حامل پرچم علاوه بر پروازهای داخلی، پروازهای توریستی و حتی برخی پروازهای حجاج را نیز پشتیبانی می کند.

هواپیمایی ادیل

23 سپتامبر 2107 نخستین پرواز این شرکت بین جده و ریاض انجام شد. علاوه بر شبکه گسترده پروازهای داخلی، هواپیمایی ادیل به شهرهایی نظیر باکو، قاهره، کلکته، بغداد، استانبول و خارطوم پرواز دارد.

ناوگان پروازی هواپیمایی ادیل عربستان
نوع هواپیما فروند
ایرباس A320-200  11
ایرباس A320neo 18 (13 فروند در دست سفارش)

سعودیا کارگو (الخطوط السعودیه لشحن)

این شرکت، تنها اپراتور پروازهای باری در عربستان سعودی است که در سال 2017 در فرودگاه بین المللی جده افتتاح شد. در حال حاضر این شرکت به اقصی نقاط جهان از نیویورک و هوستون آمریکا گرفته تا فرانکفورت، دبی، شانگهای و ژوهانسبورگ پرواز باری برقرار می کند.

ناوگان پروازی سعودیا کارگو
نوع هواپیما فروند
بوئینگ B747-400BDSF 2
بوئینگ B747-400F 1
بوئینگ B747-400ERF 1
بوئینگ B777F 4

آلفا استار (اُلفا استار)

آلفا استار یک شرکت هواپیمایی خصوصی است که در سال 2010 در فرودگاه ملک خالد ریاض آغاز به کار کرد. این ایرلاین با داشتن 9 فروند هواپیمای اختصاصی پروازهای برنامه ای و چاتر را در داخل و خارج عربستان برقرار می کند. 

ناوگان ایرلاین خصوصی آلفا استار
نوع هواپیما فروند
ایرباس A318 1
ایرباس A319 1
ایرباس A320 1
ای تی آر ATR 42-600 1
ای تی آر ATR72-600 2
گلف استریم G450 1
هوکر 900XP 1

اسکای پرایم (سکای برایم لخدمات الجویه)

شرکت هواپیمایی خصوصی اسکای پرایم در سال 2016 در پایتخت عربستان آغاز به کار کرد. این ایرلاین با بهره گیری از 14 فروند جت خصوصی به اقصی نقاط جهان پروازهای برنامه ای برقرار می کند.

ناوگان ایرلاین خصوصی اسکای پرایم
نوع هواپیما فروند
ایرباس A319 1
ایرباس A320 1
ایرباس A330-200 Prestige 1
ایرباس A340-200 1
ایرباس A340-600 1
گلف استریم G450 5
گلف استریم G550 2
امبرائر Legacy 500 1
امبرائر Phenon 300 1
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.