بازدید سایت : ۴۱۹۶۱

مقابله با پیامدهای تغییر اقلیم نیازمند برنامه ملی و عملیاتی است

رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به ضرورت برنامه ریزی عملیاتی توسط همه کشورهای دنیا به منظور کاهش گازهای گلخانه ای گفت: ایران برای مقابله با پیامدهای تغییر اقلیم نیازمند یک برنامه ملی از جمله مدیریت منابع منطبق با شرایط جوی و آب و هوایی است.

مقابله با پیامدهای تغییر اقلیم نیازمند برنامه ملی و عملیاتی است
تین نیوز |

رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به ضرورت برنامه ریزی عملیاتی توسط همه کشورهای دنیا به منظور کاهش گازهای گلخانه ای گفت: ایران برای مقابله با پیامدهای تغییر اقلیم نیازمند یک برنامه ملی از جمله مدیریت منابع منطبق با شرایط جوی و آب و هوایی است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سحر تاج بخش مسلمان رئیس سازمان هواشناسی و معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری که امروز یکشنبه ۲۲ مردادماه به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار برگزار شد، ضمن قدردانی از فعالیت اصحاب رسانه بر ضرورت اطلاع رسانی دقیق، شفاف و کارشناسانه در حوزه مخاطرات جوی تاکید کرد.

تاج بخش گفت: موضوع تغییر اقلیم امروز به عنوان یک مساله امنیتی در دنیا شناخته می شود و همگی متوجه تاثیرات و خطرات آن هستند.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: کشورهایی که زیرساخت های ضعیف تری دارند تبعات افزایش گرمایش را بیشتر دریافت می کنند و حوادثی مثل قطعی برق،  خشکسالی و ... از جمله تبعات اجتماعی این بحران جهانی است.

به گفته تاج بخش، کاهش آثار تغییر اقلیم و افزایش گرما نیازمند یک خرد بین المللی و مدیریت دولت هاست. باید برنامه عملی برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای توسط همه دنیا یا همه کشورهای یک منطقه جغرافیایی تنظیم شود و ایران هم نیازمند یک برنامه ملی است تا در همه حوزه ها این موضوع مدیریت شود.

رئیس سازمان هواشناسی خاطر نشان کرد: باید برای مدیریت منابع آب، برنامه ای منطبق با شرایط آب و هوایی داشته باشیم و استفاده از انرژی های نو و تجدیدپذیر را در دستور کار قرار دهیم.

وی تاکید کرد: لازم است در دستگاه ها و وزارتخانه های مختلف برنامه عملی برای سرمایه های زیستی خود داشته باشیم تا شاهد از دست رفتن منابع طبیعی نباشیم.

تاج بخش با اشاره به وقوع سیلاب های متعدد به دنبال بارش های رگباری گفت: زیرساخت های ناپایدار و تغییر کاربری اراضی یکی از عوامل وقوع سیل ها به شمار می آید.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: عامل بعدی مساله خشکسالی است که در کشور ما به دلیل تغییر اقلیم و مدیریت ناکارآمد تشدید شده است.

تاج بخش یکی از تبعات خشکسالی را خیزش گردوخاک دانست و گفت: سرعت بادها در برخی مناطق به دلیل تغییرات اقلیم افزایش یافته که گردوخاک را تشدید می کند.

وی تاکید کرد: به همین خاطر سازمان هواشناسی جهانی بر راه اندازی سامانه های تاثیر محور تاکید دارد تا پیش بینی های هواشناسی به جزئیات بگوید که این پدیده جوی دقیقا در کدام مناطق چه پیامدهایی دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اطلاعات داده محور باید تولید، جمع آوری و یکپارچه شوند، بر ضرورت افزایش تعداد رادارها و تجهیزات به روز هواشناسی برای پایش اطلاعات تاکید کرد.

به گفته تاجبخش برنامه ریزی مدونی برای راه اندازی پایگاه ملی اطلاعات داده محور در حال انجام است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.