◄ اولتیماتوم فرمانده ناجا: خودروسازان استانداردها را رعایت کنند
سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی گفت: سیستم های ایمنی خودرو باید استانداردها لازم را داشته باشد.
سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه استانداردها باید رعایت شود وگرنه ناجا مانع می شود که خودرو در دست مردم قرار گیرد، گفت: سیستم های ایمنی خودرو باید استانداردهاd لازم را داشته باشد.
به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، سردار اشتری در اولین نشست فصلی مدیران ستادی و رؤسای پلیس راه و راهور ناجا با اعلام این مطلب که باید سهم هرکدام از دستگاه ها در کاهش تصادفات مشخص شود، اظهار داشت: با صراحت و با قاطعیت می گویم که باید سهم هرکدام از دستگاه ها را دنبال کنیم، اگر خودروساز ایمنی و استاندارد لازم را ندارد و خودرو مشکل ایمنی دارد، باید ابلاغ و اعلام کرده و از استفاده خودرو در کشور جلوگیری کنیم.
او به حوزه جاده ها پرداخت و گفت: استانداردسازی جاده ها و رفع نقاط حادثه خیز باید لحاظ شود؛ درگذشته 8 هزار نقطه حادثه خیز داشتیم که هم اکنون از تعداد آنها کاسته شده اما به جاده های روستایی و فرعی کمتر توجه شده، درحالی که هم اکنون بیشتر سفرها به سوی مناطق فرعی و روستایی متمرکزشده است.
سردار اشتری از رؤسای پلیس راه و راهور خواست که ایمن سازی نقاط حادثه خیز را از وزارتخانه های مربوط ازجمله وزارت راه مطالبه کند و هر استانی در محدوده خود این نقاط را مشخص کرده و به استاندارد و فرماندار اعلام کنند؛ ما هم به وزارتخانه و دولت اعلام کرده و پیگیری های لازم را انجام می دهیم.
این مقام ارشد ناجا تأکید کرد: ما برای رسیدن به این هدف باید مسئول سازی کنیم و این قضیه را پیگیری خواهیم کرد؛ چراکه جان مردم، انسان ها و خانواده ها برای ما ارجح است و باید سفری امن را برای آنها مهیا کنیم؛ اینکه مکاتبه شود کافی نیست باید پیگیری کرد و به مسئول بالاتر هم ارجاع کرد. نباید متوقف شد.
او افزود: چند سال است نقاط حادثه خیزی داریم اگر اراده محکمی باشد این موضوع حل می شود؛ عده ای باری به هر جهت رفتار می کنند؛ باید زمانی مشخص شود و طبق برنامه اعلام کنند که چه موقع برطرف خواهد شد.
سردار اشتری تصریح کرد: همه برای ما محترم هستند اگر لازم باشد موضوعی را به دستگاه قضا اعلام کنیم باید این کار را انجام دهید.
او به مسئولیت مردم که رعایت قوانین و مقررات است پرداخت و گفت: در نظرسنجی های اخیر مشخص شده که اعتماد مردم به ناجا و پلیس راهور مثبت بوده است؛ این اعتماد یک سرمایه است و باید قدر آن را بدانیم؛ ما باید با جدیت کارکنیم و مردم نیز بدانند که ما هر چه می کنیم برای سلامت مردم، آرامش خانواده ها، مسافران و رانندگان است.
عالی ترین مقام انتظامی کشور با اعلام این مطلب که اکثریت قریب به اتفاق رانندگان مقید به اجرای قانون هستند، اظهار داشت: یک درصد پایینی از رانندگان قوانین را رعایت نمی کنند؛ یا حالت عادی ندارند یا دقت لازم را ندارند؛ در این صورت ما باید با قاطعیت براساس قانون با آنها برخورد کرده و اغماض نکنیم.
سردار اشتری اعلام کرد: راننده ای که با سرعت غیرمجاز و حرکات مارپیچ رانندگی کرده و باعث ایجاد خسارت به خود و سایر خودروها می شود باید متوقف شده و به پارکینگ منتقل شود؛ اینجا دیگر جای ملاطفت نیست.
او ادامه داد: در آنجا که قانون رعایت نمی شود باید براساس قوانین و ضوابط برخورد کنیم؛ این برخورد ما حتماً به نفع خود این راننده ها نیز هست.
سردار اشتری به برخورد با رانندگان متخلف پرداخت و تصریح کرد: پلیس در برخورد با تخلفات برایش فرقی نمی کند که طرف مقابل چه کسی باشد. یک شهروند جمهوری اسلامی باشد، مسلمان باشد یا غیرمسلمان. از ما خوشش بیاید یا نیاید؛ پلیس به اجرای قانون می پردازد.
او با تأکید براین مطلب که جان مأموران پلیس برایش ارزش فراوانی دارد، تأکید کرد: از برخی حرکات مأموران پلیس در برخی جاده ها نگران می شوم؛ بارها شاهد بوده ایم که مأمور می خواهد جلوی خودروی متخلف را گرفته و اعمال قانون کند؛ به همین منظور وسط اتوبان و بزرگراه می آید که متأسفانه ما چند نفر از همکارانمان را بدین ترتیب ازدست داده ایم.
عالی ترین مقام انتظامی کشور خطاب به رؤسا و مدیران پلیس راه و پلیس راهور کشور اعلام کرد: شما باید به همکارانتان این مسئله را ابلاغ کنید که لازم نیست وسط اتوبان یا جاده بیایند؛ کافی است شماره خودروی متخلف را یادداشت کرده و با توجه به سیستم پیشرفته ای که وجود دارد در عوارضی یا مبادی بعدی خودرو متوقف و اعمال قانون شود؛ اگر موردی امنیتی باشد پلیس های دیگر خودشان باهم رسیدگی خواهند کرد.
وی اعلام کرد: مراقب جان خود باشید؛ مأموریت انجام می شود اگر دیرتر هم شد گردن من.
فرمانده نیروی انتظامی به رفتار معدود مأموران پلیس راه در جاده ها پرداخت و گفت: شاهدیم که برخی ها در جاده های پیچ درپیچ پنهان می شوند؛ ما قصد نداریم که مردم از ما بترسند و یک دفعه ترمز کرده و حادثه ای برایشان به وقوع بپیوندد. اگر غیرازاین مدل برخوردتان با تخلفات کمتر می شود، عیبی ندارد. آن مسئله هم گردن من.
سردار اشتری اعلام کرد: باید مردم وقتی پلیس را می بینند احساس امنیت کنند چه راننده یک زن تنها باشد و چه یک خانواده همراهش باشند؛ یعنی باید مردم در سایه امنیتی پلیس در جاده ها و شهرها احساس امنیت کنند.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: اولویت ناجا در پلیس راهنمایی و رانندگی، کاهش تلفات جاده ای در تصادفات و تعیین سهم سایر دستگاه ها و مسئول سازی آن هاست.
او به تشکیل قرارگاه کاهش تصادفات و تلفات در پلیس راهور پرداخت و گفت: آمار نشان می دهد که تصادفات افزایش یافته که باید در این زمینه تدابیری اندیشید.
این مقام ارشد پلیس کشور به تعداد جان باختگان حوادث جاده ای در تابستان گذشته پرداخت و گفت: بیش از 4900 نفر در تابستان گذشته جان خود را از دست دادند؛ اگرچه این آمار نسبت به جمعیت و تعداد 28 میلیون گواهینامه فعال، 33 میلیون وسیله نقلیه و افزایش سفر عدد کمی است اما ایده آل این است که تصادف نداشته باشیم و جان باختگان به کمترین حد برسند؛ در نوروز امسال 15 درصد افزایش تردد هم وطنان را شاهد بوده ایم.
فرمانده نیروی انتظامی با اعلام این مطلب که باید از هر تکنولوژی، فناوری و ادعایی که می تواند در امر کاهش تصادفات و تلفات جاده ای کمک کننده باشد استفاده کرد، تصریح کرد: ما محدودیتی در این زمینه نداریم؛ اگر امروز مرکز تحقیقات پلیس راهور طرح و ابتکاری در این زمینه داشته باشد خارج از بودجه مصوبه، هزینه های لازم را در اختیارتان خواهیم گذاشت؛ ما ازنظر پشتیبانی هیچ مشکلی نداریم چه در بحث انسانی و چه تجهیزات. هر چه که نیاز داشته باشید، فراهم می کنیم.
سردار اشتری گفت: براساس مصوبات قرارگاه کاهش تصادفات، باید کار را به صورت جهادی پیش برده و دقت داشته باشیم که باید تصادفات و جراحات را کاهش دهیم؛ باید سهم هر دستگاه را مشخص کنیم و با صراحت و قاطعیت می گویم باید این امر را دنبال کنیم.