استفاده بهینه از ظرفیت میراثفرهنگی کشور در گردشگری/ ایجاد رایزنی گردشگری در سفارتخانهها
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که باید از ظرفیت میراثفرهنگی بهصورت بهینه در گردشگری استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که باید از ظرفیت میراثفرهنگی بهصورت بهینه در گردشگری استفاده کنیم.
عبدالرضا عزیزی نماینده شیروان و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی امروز 8 آذر 96 در گفتوگو با میراثآریا گفت: «صنعت گردشگری یکی از صنایعی است که در تمام دنیا جا افتاده است. با توجه به ظرفیتهای بینظیری که ایران دارد میتوانیم این صنعت را در ایران هم به سوددهی برسانیم. بعضی از کشورها مثل امارات متحده عربی با وجود اینکه ظرفیتهای چندانی ندارند با توسعه زیرساختهای گردشگری توانستهاند گردشگران زیادی را جذب کنند.»
او با اشاره به اینکه در فرودگاه دبی سالی 55میلیون مسافر خارجی جابجا میشود گفت: «در حالیکه این میزان در فرودگاههای کشور ما بسیار اندک است و این آمار به هیچ وجه در شأن ایران نیست.»
عزیزی با بیان اینکه رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز تلاش میکند که توجه دولتمردان و نمایندگان بیشتر به موضوع گردشگری جلب شود گفت: «در حوزه گردشگری میتوان با حداقل هزینه اشتغال ایجاد کرد. در این صنعت میشود با حداکثر 50میلیون تومان یک شغل ایجاد کرد در حالیکه این رقم در صنعت نزدیک به 500میلیون تومان است. از طرفی اشتغال ایجادشده در صنعت گردشگری پایدار است.»
او با اشاره به ظرفیتهای اقامتگاههای بومگردی و رشد خوب این اقامتگاهها در کشور گفت: «مردم با حداقل هزینه میتوانند با توسعه این اقامتگاهها بهترین بازدهی را داشته باشند. ما در ایران شاهد چهار فصل هستیم، در نتیجه باید برای این ظرفیت خوب طبیعی برنامهریزی کرد.»
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: «باید حوزههای گردشگری، میراثفرهنگی و محیطزیست با هم هماهنگ باشند تا بتوانیم از ظرفیتهای بینظیر طبیعی کشور بهنحو احسن استفاده و این طبیعت زیبا را به گردشگران معرفی کنیم.»
او با تأکید بر توجه به گردشگری سلامت در کشور گفت: «بهعنوان مثال تاجیکستان هفتهای یک هواپیما گردشگر بهصورت رایگان با هزینه دولت ترکیه به استانبول میفرستند تا در آنجا درمان شوند. کشور ما در حوزه پزشکی پیشرفته است و امکانات خوبی نیز در ایران وجود دارد، اما این ظرفیت بهخوبی معرفی نشده است. اگر در حوزه گردشگری سلامت برنامهریزی و سرمایهگذاری درستی صورت گیرد میتوانیم علاوه بر تولید اشتغال درآمد خوبی را نیز برای اقشار مختلف ایجاد کنیم.»
عزیزی با تأکید بر اینکه باید زیرساختهای حملونقل، اقامتی و... توسعه پیدا کند گفت: «باید برای اقشار مختلف با درآمدهای متفاوت زیرساخت گردشگری ایجاد شود تا هر گردشگری بهاندازه توان مالی خود بتواند از امکانات خوب بهرهمند شود. اگر این زیرساختها درست توسعه پیدا کنند میتوانیم در حوزه گردشگری جزو کشورهای موفق باشیم. ما در حوزه داشتههای فرهنگی و میراثفرهنگی جزو 10 یا 12 کشور اول جهان هستیم، در نتیجه باید از این ظرفیت بهصورت بهینه استفاده کنیم.»
او تصریح کرد: «مقام معظم رهبری نیز به مسئولان تأکید کرد که به دنبال ایجاد تحول باشند، امیدوار هستیم که با روی کار آمدن علیاصغر مونسان و با توجه به شناختی که از او وجود دارد، شاهد این تحول در حوزه گردشگری و سایر حوزههای مربوط به سازمان باشیم.»
نماینده شیروان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: «با کاهش بوروکراسی اداری باید سرمایهگذاران را جذب کرد، بسیاری از سرمایهگذاران پس از مواجه شدن با بوروکراسی دلسرد میشوند. متأسفانه این نوعی خودتحریمی است و باعث میشود که سرمایهگذاران ایرانی نیز کشورهای دیگر را بهعنوان مقاصد سرمایهگذاری خود انتخاب کنند.»
ایجاد رایزن سلامت یا گردشگری در سفارتخانهها برای جذب گردشگران خارجی
او افزود: «همچنین سالانه حجم عظیمی از هموطنان ما برای سفر به کشورهای همسایه میروند و ارز بسیار زیادی از کشور خارج میشود، اگر این امکانات در کشور و در مناطق آزاد فراهم شود میتوان از خروج ارز و گردشگر جلوگیری کرد.»
عزیزی با اشاره به نقش بسزای گردشگری سلامت در توسعه گردشگری کشور و بحث ایجاد رایزن سلامت در سفارتخانهها گفت: «بسیاری از کشورها افراد متمکن خود را برای درمان به سایر کشورها میفرستند، با توجه به اینکه کشور در حوزه سلامت در شرایط خوبی قرار دارد و هزینه درمان در ایران درمقایسه با بسیاری از کشورها پایین است، میتوان از ظرفیت سفارتخانهها برای جذب این نوع گردشگر استفاده کرد. اگر به گردشگران خدمات خوب و ارزان ارائه شود، گردشگر سلامت به کشور جذب میشود. البته باید یک متولی برای هدایت و راهنمایی این گردشگران وجود داشته باشد، متأسفانه این متولی در سفارتخانهها وجود ندارد، در نتیجه ایجاد رایزن سلامت یا رایزن گردشگری در سفارتخانهها میتواند به جذب گردشگر سلامت بسیار کمک کند.»
او تصریح کرد: «در دولت قبل وزیر بهداشت توانست دولت و مجلس شورای اسلامی را نسبت به سلامت مردم حساستر کند، درنتیجه میتوانیم دولت و مجلس را نیز در به حوزه گردشگری حساستر کنیم، زیرا اگر این حساسیت و توجه ایجاد شود بسترهای لازم نیز توسعه پیدا خواهد کرد.»
رئیس کمسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان بیان کرد: «مجلس شورای اسلامی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی میتواند با حذف قوانین مزاحم، احیای قوانین مترقی و تصویب قوانین مورد نیاز، سازمانها و وزاتخانهها را به رسیدن به اهدافشان یاری کند و همین امر لزوم تبدیل گردشگری به دغدغهای برای مجلس شورای اسلامی را بیشتر نمایان میکند.»