شورای عالی شهرسازی با احداث شهر جدید پیرامون شهر اینچه برون موافقت کرد
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار گلستان از موافقت شورا با احداث شهر جدید پیرامون شهر اینچه برون خبر داد.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در مکاتبه با استاندار گلستان از موافقت شورا با احداث شهر جدید پیرامون شهر اینچه برون خبر داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، احمد نیکخواه نائینی سرپرست معاونت شهرسازی و معماری در مکاتبه با زنگانه استاندار گلستان مصوبه شورا را با موضوع امکان سنجی و مکان یابی شهر جدید در پیرامون شهر اینچه برون ابلاغ کرد.
بر همین اساس، شورای عالی شهرسازی و معماری در جلسه مورخ ۲۳ مهر ۱۴۰۳ خود، موضوع « مطالعات امکان سنجی و مکان یابی شهر جدید در پیرامون شهر اینچه برون » را با توجه به صورتجلسه مورخ ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ کمیته فنی شماره ۵ و در چارچوب مصوبه مورخ ۲۳ دی ۱۴۰۲ شورای برنامه ریزی و توسعه استان گلستان، و همچنین در اجرای مصوبه مورخ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ شورای عالی مسکن، دال بر ضرورت انجام مطالعات مذکور مورد بررسی قرار داد و با عنایت به برنامه های توسعه ای این منطقه به ویژه منطقه آزاد، منطقه ویژه اقتصادی و زیرساخت های ارتباطی (ریلی و جاده ای) و ظرفیت های آتی این منطقه برای ایجاد اشتغال و جذب جمعیت و نیز محدودیت های جذب جمعیت در شهر اینچه برون به واسطه ملاحظات زیست محیطی و اراضی زراعی پیرامون، ضرورت احداث شهر جدید در مکان مورد تصویب در شورای برنامه ریزی استان مورد تصویب قرار داده و مقرر کرد تا با رعایت ملاحظات زیر مطالعات طرح جامع شهر جدید تهیه و برای طی روال قانونی تصویب به مراجع استانی و شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شود:
۱-شهر جدید پیرامون شهر اینچه برون با مساحت حدود ۱۴۰۰ هکتار و برای سقف جمعیت پذیری۱۰۰ هزار نفر مورد تصویب قرار گرفت.
۲-به جهت حصول اطمینان از تحقق مراحل عملیاتی شهر جدید، لازم است شرکت عمران شهرهای جدید به عنوان متولی شهر جدید، با همراهی اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان ضمن ارتباط مؤثر با فعالیت ها و کانون های توسعه ای هدف در منطقه، فازبندی عملیاتی و اجرایی طرح را در قالب مطالعات طرح جامع ارائه کنند. در این ارتباط، فاز اول شهر جدید با مساحت حدود ۴۰۰ هکتار برای جمعیت پذیری ۳۵ هزار نفر مورد تأیید قرار گرفت.
۳-با عنایت به برنامه ریزی شهر جدید در ارتباط با کانون های فعالیتی و توسعه ای پیرامون، لازم است، ارتباط و پیوند مناسبی بین پیشنهادهای مندرج در طرح منطقه آزاد و سایر طرح های توسعه با طرح جامع شهر جدید صورت گرفته و به نوعی خدمات و کارکردهای وابسته و مورد نیاز این فعالیت ها با رعایت ملاحظات زیست محیطی و زیرساختی و سایر ملاحظات در محدوده و حریم شهر جدید جانمایی شود. در این پیرامون، لازم است در فرآیند تهیه طرح جامع، حداکثر هماهنگی و ارتباط با دستگاه های متولی توسعه در منطقه توسط شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید و اداره کل راه و شهرسازی استان برقرار شود.
۴-لازم است در مطالعات طرح جامع، ضمن استعلام کامل از سازمان حفاظت محیط زیست، و شرکت آب منطقه ای، استانداری و اداره کل صمت، بررسی های کامل پیرامون ملاحظات مربوط به حفظ اکوسیستم و آبرسانی تالاب های پیرامون، دفع بهداشتی فاضلاب و هدایت ایمن سیلاب و جریان های سطحی (ازجمله کانال آب شور)، عدم تداخل با محدوده های برداشت ید و رعایت ملاحظات مربوط به آنها وگردآوری اطلاعات کامل پروانه های صادر شده و واحدهای فعال برداشت ید، ملاحظات مرتبط با پتروشیمی و مجموعه کانسار خزر با هماهنگی دستگاه های متولی صورت گرفته و نتایج آن در قالب طرح جامع ارائه شود.
۵- با توجه به همجواری سایت شهر جدید با مرزهای کشور ما با ترکمنستان، ضمن توصیه به بهره برداری از فرصت های مرزی، تهیه مطالعات پدافند غیرعامل در چارچوب مصوبه مورخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ شورای عالی در قالب مطالعات طرح جامع مورد تأکید قرار گرفت.
۶ -با عنایت به ضرورت رعایت ملاحظات زیست محیطی و دید و منظر در شهر جدید، تمامی سطح تالاب آلاگل و حریم کیفی آن از محدوده و حریم شهر جدید خارج شده و لازم است در طرح جامع به استقرار کاربری های سازگار با تالاب آلاگل (علاوه بررعایت حرایم کیفی و اکولوژیک) در ضلع غربی شهر جدید توجه شود .ضمنا تدوین برنامه جهت جلوگیری از آلودگی تالاب الزامی است.
۷-با عنایت به مهاجرپذیر بودن شهر جدید و احتمال استقرار بافت جمعیتی و اجتماعی متنوع و مهاجر، لازم است همگام با تهیه طرح جامع، پیوست اجتماعی شهر جدید نیز تهیه و به تأیید مراجع ذی ربط برسد.
۸-لازم است، شبکه معابر شهر جدید مطابق با آخرین نسخه آئین نامه طراحی راه های شهری در طرح جامع تهیه و همچنین نحوه ارتباط و دسترسی ایمن از شبکه های ارتباطی جاده و ریلی طراحی و ارائه شود.
۹-با عنایت به نقش و مأموریت این شهرجدید و همجواری آن بامسیرریلی موجود، توجه به اصول طراحی شهر مبتنی بر توسعه حمل ونقل محور(TOD) خصوصا به جهت تسهیل رفت و آمد با مرکز استان و فعالیت های پیرامون در هماهنگی با شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران مورد تأکید است.
۱۰-سند پهنه بندی حریم شهر جدید، مطابق مصوبه ۱۸/۱۱/۱۳۹۵ شورایعالی و متناسب با عملکرد منطقه ای و فرامنطقه ای شهر جدید هم زمان با طرح جامع تهیه و ارائه شود.
۱۱-فرآیند نام گذاری شهرجدید، توسط متولی شهر جدید و در هماهنگی با وزارت کشور و در چارچوب ملاحظات فرهنگی و بومی منطقه انجام و نتایج آن به دبیرخانه شورای عالی گزارش شود.