بازدید سایت : ۴۷۴۵۳

توسعه مناسبات مازندران - آستاراخان در گرو رفع موانع / شکاف اطلاعاتی بازارهای هدف

توسعه مناسبات مازندران - آستاراخان در گرو رفع موانع / شکاف اطلاعاتی بازارهای هدف
|

تین نیوز | سفر دو روزه هیئت سیاسی تجاری آستراخان به مازندران در حالی پایان یافت که شناخت ظرفیتها و رفع موانع فرارو می تواند برگ تازه ای از مناسبات بین دو استان را بگشاید و سفری برد – برد برای دو استان رقم زند.
 
 سفر هیئت 60 نفره تجاری سیاسی استان آستارخانه به سرپرستی الکساندر ژیکلین به استان مازندران شامگاه چهارشنبه پایان یافت و دو استان با انعقاد تفاهمنامه های مختلف در آرزوی توسعه مناسبات بیشتر هستند.
 
قابلیتهای مختلف استان مازندران از جمله تولیدات کشاورزی، گل و گیاه، وجود بنار فعال در شرق و غرب استان، دسترسی آسان به پایتخت و ... می تواند مازندران را در صدر شرکای تجاری آستاراخان قرار دهد.
 
به رغم قابلیتهای مختلف درحال حاضر به دلیل نبود خط هوایی بین آستاراخان و ساری، نبود خط کشتیرانی منظم، شکاف اطلاعاتی بین بازارهای هدف دو استان و محدودیتهایی در زمینه مسائل مالی سبب شده تا علیرغم آنکه در سالهای گذشته و دولتهای قبلی نیز سفرهایی برای توسعه مناسبات دو استان انجام شد ولی در عمل این فعالیتها بازدهی مطلوبی تاکنون نداشته باشد.
 
برقراری و گسترش همکاری دوجانبه در زمینه‌های تجاری و بازرگانی، ایجاد شرایط برای برقراری روابط مستقیم در زمینه‌های فناوری و تکنولوژی، مشارکت در نمایشگاههای بین المللی دو کشور در زمینه‌های مرتبط، شرکت در هیاتهای تجاری و بازاریابی دو کشور، تشکیل گروه کاری سرمایه گذاری فی ما بین واحدهای صنعتی- تجاری، تقویت موافقتنامه‌های گمرکی و تعرفه‌های ترجیحی با توجه به قابلیت‌ها و مزیتهای استان در تولید مرکبات، گل و گیاه، کیوی، سبزی و صیفی جات و فرآورده‌های لبنی، محصولات غذایی، مصالح ساختمانی، مواد معدنی دو کشور، راه اندازی خط منظم کشتی‌های مسافربری بین استانهای شمالی، ایجاد پرواز هوایی آستاراخان- ساری از محورهای مورد تبادل و نظر و تصمیم گیری این سفر دو روزه هیئت سیاسی تجاری آستاراخان بوده است.
 
بررسی موانع توسعه تبادلات
 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: یکی از موانع در راه توسعه مناسبات شکاف اطلاعاتی است که در زمینه بازارهای هدف دو استان وجود دارد.
 
محمد محمدپور در گفتگو با خبرنگار مهر، موضوع قرنطینه محصولات چوب و کشاورزی را از دیگر موارد مطرح کرد و گفت: این امر سبب می شود تا نتوانیم سطح همکاری ها را بالا ببریم.
 
وی نبود حمل نقل هوایی و باری را بین مازندران و آستاراخان از دیگر موانع بیان کرد و گفت: در صورت راه اندازی حمل و نقل هوایی می توانیم اقلام فاسد شدنی مانند گل و گیاه و محصولات کشاورزی را به سادگی صادر کنیم.
 
وی گفت: تبادل مالی بین دو استان آستاراخان و مازندران به سادگی انجام نمی شود که باید در این زمینه نیز برنامه ریزی صورت گیرد.
 
به گزارش مهر، هیئت سیاسی تجاری آستاراخان و استان مازندران در این مذاکرات در زمینه توسعه روابط طولانی مدت تجاری، اقصادی، علمی، فنی و فرهنگی بین دو استان به توافق رسیدند.
 
پرواز آستاراخان - ساری راه اندازی می شود

 استاندار مازندران در زمینه توافقات حاصل شده به خبرنگار مهر می گوید: قرار شد اطلاعات ظرفیتهای اقتصادی این استانها به همدیگر ارائه شود و از هر راه ممکن برقراری روابط متقابل مفید بین مجتمع ها، سازمان ها و شرکتهای استان آستاراخان و مازندران مساعد شود و همکاری اقتصادی بین این واحدها بر اساس قراردادها و توافق نامه های جداگانه انجام شود.
 
ربیع فلاح جلودار عنوان کرد: همچنین مقرر شد برای برگزاری کنفرانس های مشترک تجارت خصوصی و توسعه همکاری اتاق های بازرگانی دو استان مساعدت شود.
 
استاندار مازندران تصریح کرد: در این توافقنامه بر راه اندازی پرواز آستراخان – ساری و پیگیری آن تاکید شد و قرار شد همکاری بین کانالهای تلویزیونی محلی استان آستاراخان و صدای سیمای مرکز مازندران برقرار شود و برای گسترش همکاری فرهنگی مساعدت شود.
 
ربیع فلاح جلودار گفت: برای توسعه همکاری بین دانشگاهی بین کرسی زبان فارسی دانشگاه دولتی آستراخان و کرسی زبان روسی دانشگاه مازندران مساعدت شود.
 
وی افزود: کنترل بر اجرای بندهای پروتکل ملاقات کاری بر عهده معاونت برنامه ریزی استانداری مازندران به عنوان نماینده استان از جمهوری اسلامی ایران و دنیس آفاناسیف وزیر روابط بین الملل و اقتصاد خارجی آستراخان به عنوان نماینده آستاراخان گذاشته شود.
 
لزوم رفع موانع صادراتی 
در جریان سفر دو روزه، هیئت تجاری – سیاسی آستاراخان با واحدهای مختلف تولیدی و ظرفیتهای آنان نیز آشنا شدند و به تاکید مدیران این واحدها باید موانع فراروی صادرات به آستاراخان رفع شود.
 
مدیر عامل شرکت صنایع ساوین در گفتگو با خبرنگار مهر، به  معرفی پتانسیل این شرکت برای تولید و صادرات به کشورهای دیگر پرداخت و گفت : این شرکت سالانه 2 میلیون متر مربع فرش اکرلیک وپروپیلن تولید می کند.
 
سیدجعفر حسینی ضمن معرفی کلیه مراحل تولید این فرش، با اشاره به صادرات 10 درصدی این شرکت به کشورهای خلیج فارس ،ترکیه ،عراق و استرالیا افزود 90 درصد تولیدهم در بازار داخل عرضه می شود.
 
حسینی با بیان اینکه در صورت تعامل بین 2 کشور روابط تجاری برقرار می شود افزود : در صورت تفاهم بین دو طرف صادرات فرش را نیز به استاراخان خواهیم داشت.
 
محمد پور فتحی مدیرعامل شرکت آرین سینا نیز می گوید: آرین سینا یک  گروه صنعتی بزرگ است که دردو بخش پتروشیمی و سلولوزی فعالیت می کند.
 
وی با اشاره به تولید 300 هزار متر مکعب در سال گفت : این مجموعه بزرگترین تولید کننده ام دی اف در کشور محسوب می شود.
 
مدیر عامل شرکت آرین سینا  با ابراز علاقه مندی به تبادل تجاری فی مابین دو کشور در زمینه چوب افزود: ما علاقه مندیم از این کشور واردات چوب صاف داشته باشیم.
 
وی تاکید کرد : با توجه به ظرفیت بالای  روسیه در جنگل و ذخائر چوب آمادگی خود را برای سرمایه گذاری چوب خام یا چیپس در استاراخان اعلام می کنیم و ما علاقه مندیم با همکاری فعالان اقتصادی آستاراخان در آنجا مبادلات تجاری داشته باشیم.
 
استاندار آستاراخان روسیه افزود:در سال 2013 میلادی حجم تبادلات استان آستاراخان روسیه 360 میلیارد دلار  بوده است و امیدواریم این حجم تبادلات در سال 2014 به چهار برابر افزایش یابد.
 
وی خاطرنشان کرد: اصلی ترین استان هایی که با آستاراخان مبادلات دارند مازندران و گیلان است.
 
الکساندر ژیلکن بیان کرد: استان مازندران همیشه یکی از اصلی ترین همکاران استان آستاراخان بود و نیاز به واردات مرکبات و لبنیات از مازندران به آستاراخان روسیه داریم.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.