بازدید سایت : ۶۶۹۱۲

فرزین: کاهش تورم تولیدکننده/الان در کانال ۲۰ درصد هستیم

رئیس کل بانک مرکزی از کاهش تورم تولیدکننده خبر داد و گفت: تورم تولیدکننده که دو سه سال پیش بالای ۱۰۰ درصد هم شده بود، الان در کانال ۲۰ درصد است.

فرزین: کاهش تورم تولیدکننده/الان در کانال ۲۰ درصد هستیم
تین نیوز |

رئیس کل بانک مرکزی از کاهش تورم تولیدکننده خبر داد و گفت: تورم تولیدکننده که دو سه سال پیش بالای ۱۰۰ درصد هم شده بود، الان در کانال ۲۰ درصد است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در صحن علنی مجلس در خصوص نظام ارزی کشور، اظهار داشت: در سامانه نیما بزرگترین عرضه کننده بانک مرکزی است و متقاضیان زیادی برای ارز داریم. 52 درصد ارز نیما را بانک مرکزی، 34 درصد را پتروشیمی ها و 6 درصد را پالایشگاهی ها عرضه می کنند.

او گفت: از ابتدای امسال و متناسب با میزان متغیرهای کلان اقتصادی نرخ ارز نیما از 41 هزار تومان به بیش از 46 هزار تومان افزایش یافته که اصلاحات در نرخ این ارز را بر اساس شاخص های اقتصادی انجام دادیم.

رئیس کل بانک مرکزی از کاهش تورم تولیدکننده خبر داد و گفت: آخرین عدد نرخ تورم تولید کننده در شهریورماه نقطه به نقطه 25 درصد بود، 12 ماهه نیز 27.4 درصد بود. تورم تولید کننده که دو سه سال پیش بالای 100 درصد هم شده بود الان در کانال 20 درصد است.

وی با بیان اینکه تورم نقطه به نقطه تولید کننده بسیار متاثر از نرخ ارز و ارزی است که به واحدهای تولیدی تخصیص داده می شود، تصریح کرد:سیاست ارزی بانک مرکزی موجب کنترل و کاهش تورم تولیدکننده شد.

رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: تامین ارز وزارتخانه های صمت، جهادکشاورزی و بهداشت به بیش از 32 میلیارد دلار رسید که بیش از سهمیه تخصیص یافته 6 ماهه آنان است.

 فرزین با اشاره به اینکه سیاست ارزی باید در خدمت شاخص های و متغیرهای کلان اقتصادی کشور باشد گفت: کمیته تامین و تخصیص ارز از سال گذشته در بانک مرکزی تشکیل شده است. سه وزارتخانه صمت، جهادکشاورزی، بهداشت و درمان مسول اصلی تخصیص ارز و تعیین اولویت ها هستند و بانک مرکزی مسول تامین ارز به شمار می رود.

وی افزود: سهمیه تعیین شده امسال سه وزارتخانه صمت، جهادکشاورزی، بهداشت و درمان در دولت حدود 55 میلیارد دلار شامل 36 میلیارد دلار برای وزارت صمت، 19 میلیارد دلار برای وزارت جهادکشاورزی و بیش از 4 میلیارد دلار برای وزارت بهداشت و درمان است که در پایان شهریورماه و فقط در 6 ماه اول امسال بیش از 32 میلیارد و 400 میلیون دلار سهمیه سالانه آنان تامین و پرداخت شده است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.