بازدید سایت : ۳۵۹۲۰

قطار سریع السیر اصفهان تهران نیازمند ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است

امروزه در همه جای دنیا، حمل و نقل کلید توسعه کشورها برشمرده می شود چراکه در طول مسیر پیشرفت خود در حقیقت ثروت، برابری و رفاه در کشورها را تقویت می کند و این موضوع در کشورهای جهان سوم اصلی مهم تر است چراکه بهبود حمل و نقل عمومی برای رشد اقتصادی و کیفیت خوب زندگی ضروری است.

قطار سریع السیر اصفهان تهران نیازمند ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است
تین نیوز |

امروزه در همه جای دنیا، حمل و نقل کلید توسعه کشورها برشمرده می شود چراکه در طول مسیر پیشرفت خود در حقیقت ثروت، برابری و رفاه در کشورها را تقویت می کند و این موضوع در کشورهای جهان سوم اصلی مهم تر است چراکه بهبود حمل و نقل عمومی برای رشد اقتصادی و کیفیت خوب زندگی ضروری است.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، در حقیقت حمل و نقل علاوه با برآورده کردن نیازهای مهم فعالان اقتصادی و مردم، در انتقال فرهنگ ها و توسعه تمدن نیز نقش چشمگیری دارد و حتی از اساسی ترین ضروریات توسعه فرهنگ اقتصادی کشورها است به نوعی که در درک اهمیت صادرات در پیشرفت تجاری نقش قابل توجهی دارد.

با توجه به وسعت تبادلات استان پهناور اصفهان به عنوان استانی که در همه زمینه های اقتصادی دستی بر آتش دارد و با توجه به ضرورت انتقال مواد اولیه و همچنین بازانتقال تولیدات به دیگر شهرهای کشور، حمل و نقل ریلی و راه اندازی قطار سریع السیر اصفهان – تهران در افق هدف این استان قرار گرفته است اما متاسفانه سالهاست این قطار روی ریل بودجه و رد موافقتهای قبلی توسط  سازمان برنامه و بودجه به دلیل تغییر دولتها توقف کرده است.

تاکنون چندبار این پروژه از طریق فاینانس چینی به جریان افتاده است اما زمان توافق تمدید شده نیز به پایان رسیده و قطار سریع السیر اصفهان – تهران روی ریل حرکت قرار نگرفته است، به تازگی بار دیگر امیدهایی از را اندازی این پروژه توسط مسئولان اصفهان مطرح شد است اما هنوز هیچ چیز قطعی نیست.

مخالفت چندین باره سازمان برنامه و بودجه

در این ارتباط علیرضا صلواتی مدیر طرح های زیربنایی استان اصفهان اظهار کرد: در دولت سیزدهم پیگیری هایی در زمینه پروژه قطار سریع السیر در سطح رئیس جمهور و معاونان ایشان با جدیت انجام شد و آنها بر ابعاد جزئی این موضوع مسلط شدند اما با وجود همکاری رئیس جمهور در این زمینه، مخالفت های سازمان برنامه و بودجه باعث شد که پروژه در آن زمان به نتیجه نرسد.

وی افزود: با روی کار آمدن دولت چهاردهم موضوع مجدد مورد پیگیری جدی قرار گرفت و جلسات متعددی با معاونان رئیس جمهور و وزرای دولت جدید برگزار و اهمیت آن بیان و مقرر شد که سازمان برنامه و بودجه که مخالف اصلی این طرح در پنج سال گذشته بود، موضوع را تعیین و تکلیف کند.

مجری طرح های زیربنایی استان اصفهان ادامه داد: در نتیجه برگزاری جلسات متعدد، چهار گزینه پیرامون این پروژه توسط سازمان برنامه و بودجه مطرح شد؛ در این بین مقرر شد که خط راه آهن سریع السیر با حداقل ها و زیرساخت های موجود تکمیل و سپس فازهای بعدی این پروژه به صورت گام به گام تکمیل شود.

وی با اشاره به فاینانس فعلی موجود برای این پروژه تصریح کرد: اکنون اعتبار اسنادی در حدود ۱۳.۶ میلیارد یوان فاینانس به نام پروژه قطار سریع السیر وجود دارد و پس از بررسی های انجام شده مشخص شد که ۱۷.۶ میلیارد یوان به عنوان حداقل هزینه ها برای تکمیل این پروژه در قسمت اصفهان-قم نیاز است تا قطار سریع السیر با سرعت ۳۰۰ کیلومتر در این بخش راه اندازی شود؛ در بخش قم-تهران نیز اعتباری در حدود ۶.۱ میلیارد یوان نیاز است

۳۰ هزار میلیارد تومان مشارکت علاوه بر فاینانس نیاز است

صلواتی با اشاره به نقش مشارکت ها در تکمیل این پروژه بیان کرد: تصمیم بر آن شد که پروژه در بخش اصفهان-قم پیگیری و تأسیس شود و در این زمینه نیاز به مشارکت در طول سه الی چهار سال است؛ برآوردها نشان می دهد که میزان مشارکت مورد نیاز ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده تا این قسمت از پروژه تکمیل شود؛ این مشارکت می تواند توسط بخش های مختلف انجام شود و لازم نیست که سرمایه مورد نیاز اکنون به پروژه وارد شود

اتصال به فرامرز در افق هدف قطار سریع السیر اصفهان باشد

در این ارتباط همچنین حمیدرضا مومنی عضو اتاق بازرگانی اصفهان اظهار کرد: حمل و نقل جزء کسب و کار جدانشدنی هر جامعه ای است و با برآوردن نیازهای مهم مردم و نیازهای  حمل و نقل کالا، توسعه تمدن ها از دوران بسیار قدیم را بر عهده دارد. 

وی افزود: در مفهوم کلان اقتصادی، فعالیت های حمل ونقل بخشی از کل محصول اقتصادی یک کشور را تشکیل می دهند و در ایجاد یا تقویت اقتصاد ملی یا منطقه ای و به عنوان تأثیری در توسعه زمین و سایر منابع نقش دارند؛ در مفهوم اقتصاد خرد، حمل و نقل شامل روابط بین شرکت ها و مصرف کنندگان فردی است.

عضو اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه امروزه تقاضا و عرضه حمل و نقل هم برای خرید و فروش کالا و هم برای ارسال بار به شهر های مختلف بسیار زیاد است، گفت: از دیدگاه من نه فقط تسریع در راه اندازی قطار سریع السیر اصفهان تهران  مطرح است بلکه همزمان باید انتقال بین المللی و اتصال مرزها در آینده نزدیک را نیز منظر داشته باشیم چراکه  حمل و نقل نقش اساسی برای رشد فعالیت اقتصادی نهادها و  شرکتهای مختلف از منظر انتقال مواد اولیه و رساندن به موقع محصول به بازارهای هدف را دارد.

وی ادامه داد: برخلاف این پس از سالها تازه بحث استفاده از خطوط ریلی در کشور ما مطرح شد که اتاق بازرگانی اصفهان نیز در زمینه هدف گذاری برای قطار سریع السیر اصفهان  زمان زیادی صرف کرد اما هنوز هم به نتیجه مطلوب در این ارتباط نرسیده ایم.

محمدی با اشاره به اینکه ریل یکی از وسایل حمل و نقل ارزانی است که هم توجیه اقتصادی دارد و هم از سرعت مناسبی برخوردار است، گفت: همان گونهه که اکنون ما اکنون  از ریل ذوب آهن برای موارد مختلفی از جمله تامین زغال سنگ خود این کارخانه از از شرکتهای مختلف بهره می بریم؛  در این راستا باید حمل و نقل ریلی و اتصال به فرامرز را مدنظر قرار دهیم و در این راه نخستین اقدام راه اندازی هر چه سریع تر قطار اصفهان تهران است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • رضی پاسخ

    یک‌ سوم‌ دزدیهای‌ که‌ نوددوهزارمیلیارد‌ تومان‌ است‌ را‌ ازگروه‌ مافیا‌ بگیرندخرج‌ راه‌ اهن‌ بکنندالبته‌ خودنمایندگان‌ جز‌ گروه‌ مافیا ودزدها‌ هستندبرتی‌ رضای‌ خدا‌ یک‌ ورصدیش‌ راهم‌ خرج‌ مردم‌ بکنند

  • Ali پاسخ

    سلام.خداوکیلی چندساله همینطوربلاتکلیف مانده
    ن کوه داره ن تونل داره چراداریداینقدرمی نالید