بازدید سایت : ۱۸۶۰۳۹

تحریم و موانع صادراتی، چالش جدی صنعت اصفهان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به تحریم ها و مشکلات داخلی واحدهای تولیدی در زمینه صادرات، از چالش های جدی آنها در انتقال پول، حمل و نقل کالا و رفع تعهدات ارزی خبر داد.

تحریم و موانع صادراتی، چالش جدی صنعت اصفهان
تین نیوز |

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به تحریم ها و مشکلات داخلی واحدهای تولیدی در زمینه صادرات، از چالش های جدی آنها در انتقال پول، حمل و نقل کالا و رفع تعهدات ارزی خبر داد و خواستار تفویض اختیارات بیشتر به استان ها برای تسهیل فرآیندهای صادراتی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، شاهین آذری در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان به شرایط سخت صادرات کشور به ویژه در سایه تحریم ها اشاره کرد و گفت: برای صادرکنندگان، انتقال پول و کالا بسیار دشوار شده است و گاهی برای صادرات یک محصول تا رسیدن به مقصد مشکلات زیادی وجود دارد.

وی افزود: مشکلاتی مانند خلف وعده شرکت ها، تاخیر در رسیدن کالا به مقصد و مشکلات مرتبط با بازگشت ارز از معضلات جدی پیش روی صادرکنندگان است و در این شرایط، فرآیند رفع تعهد ارزی نیز کار را برای آنها پیچیده تر کرده و در برخی موارد منجر به تعلیق کارت بازرگانی صادرکنندگان می شود که این موضوع ضربه ای جدی به روابط تجاری و بازارهای صادراتی آن ها وارد می کند.

آذری خواستار تفویض اختیارات بیشتر به کارگروه تسهیل استان شد و افزود: برای بررسی و حل مشکلات مرتبط با کارت های بازرگانی، کمیسیون ماده ۳۰ باید به استان ها واگذار شود یا حداقل نمایندگان استان در جلسات کمیسیون حضور یابند تا بتوانند از واحدهای استانی دفاع کنند.

رتبه اول اصفهان در طرح های نیمه تمام

وی با اشاره به جایگاه استان اصفهان در تکمیل طرح های نیمه تمام، گفت: اصفهان با یکهزار و ۶۰۰ طرح بالای ۶۰ درصد پیشرفت، رتبه اول را در کشور دارد، با این وجود، مشکلات مرتبط با گمرک، کارت های بازرگانی یک بار مصرف و ثبت سفارش همچنان از چالش های بزرگ صنعت استان محسوب می شوند.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در این آیین به سهم پایین ایران در صادرات جهانی اشاره کرد و گفت: با وجود تولیدات خام و فرآوری شده فراوان، مشکلات مالی و نبود ارتباطات بین المللی صادرات را دشوار کرده است و طی ۱۲ سال گذشته، حدود ۴۵۰ میلیارد دلار درآمد نفتی به دلیل نبود مدیریت صحیح از دست رفته است.

عبدالوهاب سهل آبادی خواستار توجه به یکسان سازی نرخ ارز شد و افزود: نرخ ارز یکی از چالش های اصلی صادرات است که نیازمند راهکاری جدی است.

رییس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این مراسم به ضرورت سیاست گذاری پایدار در صادرات اشاره کرد و از معاون وزیر صمت خواست سیاستگذاری قوی و برنامه ریزی مشخصی برای ۲ تا ۴ سال آینده انجام شود و قوانین مرتبط با صادرات در این مدت تغییر نکند.

مسعود کشانی مشکلاتی مانند دلار ۷۰ هزار تومانی و نبود سیاست گذاری قوی در حوزه حمل و نقل کالاهای صادراتی را از چالش های بزرگ این حوزه اعلام کرد و گفت: انتظار صادرکنندگان این است که قانون توسعه صادرات به گونه ای تسهیل شود که منجر به رفاه ملی شود.

در این مراسم که از صادر کنندگان نمونه استان اصفهان در سال ۱۴۰۲ تجلیل شد، مسوولان و فعالان اقتصادی حاضر بر همکاری همه جانبه دولت، بخش خصوصی برای تدوین قوانین جامع و پایدار که منجر به رفع موانع صادراتی، تسهیل فرآیندهای تجارت و جهش صادراتی اصفهان شود، تاکید کردند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.