صادرات از گمرکات آذربایجان غربی به ۶۰۰ میلیون دلار رسید
امسال یک میلیون تن کالا به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار از گمرکات استان صادر شده که از نظر وزنی ۱۵ درصد واز نظر ارزش ۶۵ درصد افزایش داشته است.
استاندار آذربایجان غربی گفت: امسال یک میلیون تن کالا به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار از گمرکات استان صادر شده که از نظر وزنی ۱۵ درصد واز نظر ارزش ۶۵ درصد افزایش داشته است.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، محمد صادق معتمدیان افزود: این استان گمرکات فعالی دارد و گمرک پیرانشهر و بازرگان از رتبه های چهارم و پنجم کشوری برخوردار هستند.
معتمدیان بیان کرد: ۹۰۰ میلیون دلار صادرات از مرزهای رسمی آذربایجان غربی انجام شده که پنج درصد افزایش داشته و در بحث ترانزیت خارجی هم یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا از طریق مرزهای استان ترانزیت شده است.
وی با اشاره به اینکه ۶۶۰ درصد افزایش ترانزیت از گمرکات پیرانشهر محقق شده است، اظهار کرد: از گمرکات ۹ گانه استان ۴۰ درصد در مجموع افزایش صادرات محقق شده است.
معتمدیان با بیان اینکه حداقل تردد روزانه کامیون ها در این استان و از مبادی رسمی یک هزار و ۷۰۰ کامیون است، ادامه داد: این موضوع در نتیجه سیاست های روان سازی، مدیریت متمرکز و واحد در پایانه ها و برگزاری منظم و شورای ساماندهی محقق شده است.
وی ادامه داد: در زمینه ورود کشنده هم با رفع مشکلات ناوگان حمل و نقل و لجستیک، شاهد افزایش صادرات هستیم و سعی شده مشکلات فعالان بخش های مختلف در اسرع وقت برطرف شوند.
استاندار آذربایجان غربی گفت: با ورود سه هزار خودروی کشنده به ناوگان کشوری امسال شاهد تغییرات خوبی در بخش صادرات و رشد اقتصادی هستیم.
آذربایجان غربی پیشتاز در کاهش نرخ تورم سالانه
استاندار آذربایجان غربی گفت: تورم سالانه منتهی به انتهای تیرماه امسال در استان ۱۳.۵ درصد کاهش یافته است در صورتیکه در سطح ملی ۱۲ درصد کاهش را شاهدیم از این رو این استان ۱.۵ درصد نسبت به میانگین کشوری کاهش تورم بیشتری داشت که این موضوع نویدی براستقرار کاهش نرخ تورم است.
وی بیان کرد: در بخش کاهش نرخ ماهانه هم در تیرماه امسال به ۲ درصد رسیدیم که باز از میانگین کشوری کاهش بیشتری داشتیم و روند خوبی را شاهدیم.
معتمدیان ادامه داد: سال گذشته در کاهش نرخ بیکاری با ۶.۷ درصد موفق به کسب رتبه چهارم شدیم و این حاصل همکاری های موجود در استان با پیشرانی بخش خصوصی بوده است.
وی اظهار کرد: در هر فصل شاهد بهبود شاخص های اقتصادی در استان هستیم و لازم است این آمار مثبت توسط مراجع رسمی منتشر و ارائه شود.
معتمدیان با بیان اینکه در زمینه سرمایه گذاری صنعتی هم آذربایجان غربی امسال در بین ۳۱ استان به رتبه هشتم را کسب کرده است، اضافه کرد: نیازمند تلاش هستیم تا تفاهم نامه های مختلفی که انجام شده محقق شوند.
وی افزود: لازم است خدمات سریع و بدون منت و روان در استان برای تحقق و زمینه افزایش سرمایه گذاری شکل بگیرد.
وی اظهار کرد: برخی افراد و کارشناسان در آذربایجان غربی مانع توسعه هستند و سرمایه گذاری را با چالش مواجه کرده اند؛ این موضوع باعث دلسردی سرمایه گذاران می شود که لازم است این افراد مخل فعالیت های اقتصادی در دستگاه ها شناسایی و گزارش شوند.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه کارشناس محوری آفتی است که در استان وجود دارد، گفت: لازم است این موضوع را به کارشناسی محور تغییر یابد و مدیران اشرافیت کاملی بر قوانین داشته باشند تا در اجرا با مشکل مواجه نشوند.
وی با تاکید بر ایجاد جاذبه های سرمایه گذاری افزود: بسیاری از ساکنان استان دارای سرمایه های بسیار هستند که نباید اجازه فرار سرمایه آنها را داد؛ روان سازی سرمایه گذاری با اصلاح سیستم و حتی جابجایی کارشناسان الزامی است.
معتمدیان با بیان اینکه دولت بنا برسرمایه گذاری ندارد، اظهار کرد: لازم است موانع شناسایی شوند و چرخه خدماتی که از کارشناس شروع می شود بررسی و معلوم شود در کدام قسمت این اقدام کارشکنی می شود.
در این نشست مشکلات صادرکنندگان استان آذربایجان غربی در بخش کشاورزی و تهاتر سیب و موز و تعهدات ارزی آنان در کنار بررسی راهکارهای بهبود فضای کسب و کار در منطقه و اجرای ماده ۱۴ و ۱۵ قانون بهبود فضای کسب و کار، مسایل مرتبط با واردات کشنده های مستعمل و بررسی شاخص های ارتقای کسب و کار مطرح و بررسی شد.