زلزله و فرونشست زمین جان ۳۵۴ هزار نفر از جمعیت تبریز را تهدید می کند
رفع مشکل حاشیه نشینی و اجرای طرح بازآفرینی در تبریز فقط با بودجه شهرداری قابل حل نیست و باید در این زمینه دولت اعتبارات ویژه ای برای این شهر تخصیص دهد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۳۵۴ هزار نفر در حاشیه شهر تبریز به ویژه دامنه کوه عینالی سکونت دارند، گفت: با توجه به اینکه خانه های این افراد در اطراف گسل به صورت نامقاوم ساخته شده است، بلایای طبیعی مانند زلزله، رانش و فرونشست جان آنان را تهدید می کند.
به گزارش تین نیوز، علیرضا نوین روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر ضرورت جابجایی این افراد از این مناطق به مناطق امن، اظهار کرد: این شهر ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد و برای اجرای طرح بازآفرینی در این اراضی نیاز به اعتبار ویژه و کمک دولت است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: رفع مشکل حاشیه نشینی و اجرای طرح بازآفرینی در تبریز فقط با بودجه شهرداری قابل حل نیست و باید در این زمینه دولت اعتبارات ویژه ای برای این شهر تخصیص دهد.
نوین، با بیان اینکه هم اکنون طرح های بازآفرینی و ساخت واحدهای جایگزین برای ساکنان حاشیه نشین در این شهر و شهرک جوانان در حال انجام است، ادامه داد: ساکنان این مناطق نیز باید با دستگاه های متولی از جمله اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری تبریز برای اجرا این طرح ها همکاری کنند.
وی یادآور شد: پروژه مسکونی شهرک جوانان در راستای سیاست های دولت در حوزه مسکن ارزان و ایمن و ساماندهی بافت های پرخطر و حاشیه نشین تبریز در حال اجراست.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تسریع در اجرای این شهرک و ساخت واحدهای مسکونی، گفت: با ساخت این واحدها، بخشی از جمعیت ساکن در خانه های ناایمن واقع در حاشیه این شهر به این شهرک منتقل می شوند.
نوین، افزود: علاوه بر این شهرک، شهرداری تبریز در حوزه بازآفرینی شهری و ساماندهی بافت های ناکارآمد و حاشیه نشین، چندین پروژه مهم از جمله پروژه صدرای اندیشه، بازآفرینی اسدگلی و طرح نجات تبریز در مناطق مختلف این شهر اجرا می کند.
به گزاش ایرنا، محدوده شهرک جوانان تبریز که از آن به عنوان بزرگترین طرح ساماندهی حاشیه نشینان یاد می شود ۱۳۲ هکتار است که بعد از کسر حرایم مربوط به گسل شمال تبریز، رودخانه های کومورچایی و آجی چای، اتوبان تبریز - نوردوز و دکل های فشار قوی، وسعت بارگذاری آن به حدود ۶۱ هکتار می رسد.
سه هزار و ۵۰۰ خانوار در دامنه کوه عینالی تبریز ساکن هستند که قرار است به این شهرک انتقال یابند.