نباید با پژو و رنو انقدر تند برخورد کنیم
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و فرانسه گفت: حتی رنو برنامه افزایش سرمایهگذاری تا یک میلیارد دلار را ارائه کرده بود اما شرایطی که آمریکا به وجود آورد باعث شد که این شرکتها مجبور به ترک ایران شوند.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و فرانسه گفت: رنو برنامه افزایش سرمایهگذاری تا یک میلیارد دلار را ارائه کرده بود اما شرایطی که آمریکا به وجود آورد باعث شد که این شرکتها مجبور به ترک ایران شوند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، محمدرضا نجفی منش عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و فرانسه در خصوص خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری فرانسه و گسترش تجارت بین دو کشور در سایه این خط اعتباری گفت: با توجه به اینکه ما اتاق مشترک هستیم اما دولت هیچ زمانی با ما مشورت نکرده و نظر ما را نخواسته است بنابراین این بحث اصلا در اتاق مطرح نیست.
وی ادامه داد: به طور کلی نظر اکثریت فعالان اقتصادی این است که ما نمیتوانیم اطراف خودمان حصار بکشیم و بگوییم با دنیا کاری نداریم و هر آنجا که عزت و احترام ما حفظ شود باید ارتباط داشته باشیم.
وی با اشاره به سرمایه گذاری شرکتهای فرانسوی در ایران گفت: پس از برجام شرکتهای زیادی از فرانسه به ایران آمدند و شروع به سرمایه گذاری مستقیم کردند که شاخص آنها پژو و رنو بودند. حتی رنو برنامه افزایش سرمایه گذاری تا یک میلیارد دلار را ارائه کرده بود اما شرایطی که آمریکا به وجود آورد باعث شد که این شرکتها مجبور به ترک ایران شوند. در حالیکه برخی فکر میکردند خوشی زیر دل آنها زده اما همین الان این شرکتها با چمدان پر از دلار پشت درب ایستادهاند و به محض اینکه شرایط برای حضور آنها فراهم و راه باز شود به ایران خواهند آمد. پس نباید خروج آنها را به حساب بد عهدی گذاشت.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: باید با واقعیتها کنار آمد، سهم ایران از تجارت جهانی کمتر از یک درصد و سهم آمریکا بیش از ۲۰ درصد است و همچنین کشورهای زیادی به طور مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر تصمیمات این کشور هستند پس باید منطقی به این موضوع نگاه کرد ما نباید فراموش کنیم که این شرکتها با اراده خودشان در ایران سرمایهگذاری کردند اما بدون اراده از کشور رفتند. ما حتی در شرع هم داریم که اگر اجبار در میان باشد میتوان بر خلاف تعهد عمل کرد این شرکتها اصطلاحا با چشمی گریان و دلی پر خون از ایران رفتند حتی رنو هنوز دفتر خود در تهران را فعال نگه داشته است.
وی با اشاره به مصاحبه وزیر صمت با ایلنا و اظهارات وی مبنی بر اینکه رنو و پژو دیگر جایگاهی در ایران ندارند، گفت: به نظر من نباید این اندازه تند با آنها برخورد کرد و باید همه جوانب را سنجید. من این اعتقاد را دارم که جناب رحمانی قلبا با این برخورد موافق نیست.
وی در خصوص آخرین وضعیت تجارت با فرانسه گفت: هنوز هیچ گشایشی در تجارت بین دو کشور به وجود نیامده است و تحت تاثیر تحریم ها هستیم.
یکی از تکنیک های کثیف ضربه اقتصادی که اتفاقا فرانسه ، آلمان و انگلیس متخصص آن هستند تکنیک شوک اقتصادیه یعنی در کشور هدف سرمایه گذاری سنگینی می کنند و بعد سریعا خارج می شن فرانسوی ها دو بار سال 90 و 97 با همین تکنیک از در خودروسازی به اقتصاد ما ضربه بزرگ زدند باز هم اعتماد کنیم ؟! بعد سال 90 و 97 اینبار کی قراره مجدد از یک سوراخ گزیده بشیم ؟ سال 1400 ؟! 1401 ؟! 1402 ؟! نامشخصه بعضی مدیران و مسئولان ما واقعا نمی فهمن یا خودشان را به نفهمیدن زدن اساسا کشورهای "آقااجازه" به درد تجارت نمی خورند دو نفر انسان ساده ، می خواهند یک مغازه 10 متری در یک جای پرت را با هم شریک بشن قبل از اینکه از هم مطمئن نشن کرکره آن مغازه 10 متری را بالا نمی دن بعد ما خط تولید خودرو با مولتی میلیارد هزینه با کشوری راه می اندازیم که رفتار فردایش مشخص نیست ؟؟!!! این بسیار بسیار عجیبه قشنگ جا داره مسئولان ارشد مملکت ، وزارت اطلاعات و سایر نظارتی ها ، قوه قضاییه و ... جدی به این مسئله ورود کنند ببینن چه خبره ، کشور ما باید با کشورهایی تجارت کنه که بشه روی آن ها حساب کرد حتی اگر محصولاتشان ضعیف تر باشد و نه فقط در حوزه خودرو ، من الان در آشپزخانه ام ماکروفر برند کره ایی دارم ایراد جزئی دارد و با تعویض قطعه دکمه ها برطرف می شه اما کلا خاموشه چون این برندها مال کشوری آقااجازه بودند من ترجیح می دم ماکروفری ضعیف تر داشته باشم ولی روشن باشد و کار کند .