بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

جنگ تجاری چین و آمریکا به پایان می‌رسد؟

چین و آمریکا در مذاکرات تجاری خود در بسیاری از موضوعات به اجماع رسیده‌اند. یی گنگ رئیس بانک مرکزی چین با اعلام این خبر مدعی شد درحال‌حاضر دو کشور پیرامون استقلال سیاست‌های پولی یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.

جنگ تجاری چین و آمریکا به پایان می‌رسد؟
تین نیوز |

چین و آمریکا در مذاکرات تجاری خود در بسیاری از موضوعات به اجماع رسیده‌اند. یی گنگ رئیس بانک مرکزی چین با اعلام این خبر مدعی شد درحال‌حاضر دو کشور پیرامون استقلال سیاست‌های پولی یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، رئیس پولی چین که روز یکشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در حاشیه کنگره سالانه خلق ملی این کشور سخن می‌گفت، در این رابطه اعلام کرد:‌ «دو طرف گفت‌وگوهایی پیرامون ارزش یوآن داشته‌اند، همچون نیاز به پایبندی به تعهدات پیشین که توسط کشورهای گروه ۲۰ به تصویب رسید.

طبق این تعهدات قرار شد کشورها، برای کاهش ارزش پول ملی خود رقابت نکنند و در موضوعات پولی ارتباطات نزدیک داشته باشند.» با این حال او اشاره‌ای نکرد که دو طرف در کدام موضوعات به توافق رسیده‌اند. به گفته یی‌گنگ، مذاکره‌کنندگان دو طرف همچنین پیرامون اهمیت مکانیزم ارزهای خارجی بازارمحور و نیاز به ارائه اطلاعات به «صندوق بین‌المللی پول» صحبت‌هایی داشته‌اند. به گزارش «بلومبرگ» در جریان مذاکرات با آمریکا، یی‌گنگ یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده چین بود. به گزارش «بلومبرگ»، موضوع دستکاری ارز، یکی از مهم‌ترین موضوع‌های مورد گفت‌وگوی چین و آمریکا در مذاکرات تجاری بوده است. در این رابطه دولت آمریکا مکررا به چین فشار آورده به منظور ایجاد قدرت رقابتی و خنثی‌سازی اثر تعرفه‌ها، ارزش پول ملی خود را کاهش ندهد. این درحالی است که چینی‌ها اعلام کرده‌اند هر نوع توافق برای پایان دادن به تنش‌های تجاری باید دوجانبه، عادلانه و برابر باشد. یی‌گنگ با اشاره به اینکه بانک مرکزی چین سیاست مداخله روزانه در بازار نرخ‌های ارز را کنار گذاشته، در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد سیاست فعلی این بانک حفظ ارزش یوآن در نقطه تعادل معقول است. او گفت:‌ «چین هیچ‌گاه از نرخ ارز برای اهداف رقابتی، افزایش صادرات و حل اختلافات تجاری استفاده نمی‌کند.» رئیس‌ بانک‌ مرکزی چین می‌گوید مذاکرات با آمریکا پیرامون ارزهای خارجی بسیار سازنده بوده و مکانیزم شکل‌گیری ارزش یوآن مطابق با استانداردهای گروه ۲۰ است و به واسطه بازار تعیین می‌شود. او در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد انتظار دارد در مذاکرات با آمریکا توافقات بیشتری روی موضوع ارزهای خارجی صورت گیرد. آیریس پنگ، اقتصاددان شعبه هنگ‌کنگ شرکت خدمات مالی هلندی «آی‌ان‌جی بانک» در این رابطه می‌گوید: «با نگاه کلی به این اظهارات، همچون اشاره رئیس‌ بانک مرکزی چین به تداوم استفاده از سیاست‌های مقابله با چرخه اقتصادی، به نظر می‌رسد تغییر مشهودی در مکانیزم ارزش‌گذاری یوآن ایجاد نخواهد شد.» به‌دنبال امیدواری‌ها درخصوص احتمال توافق چین و آمریکا برای پایان دادن به تنش‌های تجاری، ارزش یوآن در آغاز سال میلادی جدید برابر سبدی از ارزهای شرکای خارجی، ۳/ ۲ درصد افزایش یافت. درحالی‌که تقویت ارزش پول ملی افسار خروج سرمایه را می‌کشد، اما ریسک‌های پیشرفته ماندگار به یک اقتصاد پیشگام که بسیار از رشد صادرات منتفع شده صدمه می‌زند. روز سه‌شنبه لی کیگیانگ، نخست‌وزیر چین در یک گزارش کاری اعلام کرد که دولت این کشور تلاش خواهد کرد مکانیزم شکل‌‌گیری نرخ ارز را بهبود دهد. به گزارش «بلومبرگ» اضافه شدن این عبارت که برای دو سال از این گزارش کاری حذف شده بود، نشانی از احتمال بازگشت زودهنگام اصلاحات ارزی به سیاست‌های اصلاحی پکن است. به گفته یی‌گنگ، با وجود تمرکز بانک مرکزی این کشور برای حمایت بیشتر از اقتصاد در دوره آهسته شدن رشد، سیاست‌های پولی محتاطانه چین تغییر چندانی نکرده است. سیاست‌های احتیاطی هنوز نیز بیانگر تمرکز مقامات پولی بر شرایط داخلی و حمایت بیشتر از شرکت‌های کوچک و متوسط است. این سیاست‌ها با برخی ابزارهای پولی نوآورانه همراه شده تا مشوق‌های بیشتری به وام‌دهندگان ارائه شود. در این رابطه آمارهای اقتصادی حکایت از برخی موفقیت‌ها در اجرای این سیاست‌ها داشته است. بانک مرکزی چین همچنین به منظور تزریق نقدینگی به اقتصاد، میزان پولی که بانک‌ها باید چندین برابر در ذخایر نگه دارند را کاهش داده است.

یی گنگ، رئیس بانک مرکزی چین در صحبت‌های روز یکشنبه خود اظهار کرد:‌ «هنوز نیز چین فرصت‌هایی برای کاهش نرخ ذخایر اجباری دارد، اما نسبت به سال گذشته ظرفیت این کار کاهش یافته است. در سطح فعلی توسعه‌یافتگی چین، سطح به خصوصی از نرخ ذخایر اجباری، مورد نیاز و ضروری خواهد بود.» او گفت:‌ «چین تصمیم دارد نرخ ذخایر اجباری را به تدریج به سطوح مختلف برای بانک‌های کوچک، متوسط و بزرگ دسته‌بندی کند، سیاستی‌ که تعاونی‌های اعتباری و بانک‌های تجاری روستایی را نیز شامل می‌شود. درحال‌حاضر ما در بانک مرکزی یک پروسه ساده‌سازی در پیش گرفته‌ایم، که به واسطه آن چارچوب نرخ‌ ذخایر اجباری ساده و شفاف‌تر خواهد شد.» به گفته گنگ، طی یک سال گذشته نرخ کلی بدهی چین کاهشی ۵/ ۱ درصدی یافت و در پایان ۲۰۱۸ نسبت بدهی‌های کلان به ۴/ ۲۴۹ درصد رسید.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.