بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
معامله‌گران در خلأ اطلاعاتی چه کردند؟

هاله اینترنتی در بازار ارز و بورس

خلأ اطلاع‌رسانی، بازار سهام را کاهشی و ارز را افزایشی کرد. دیروز نوسان گیران دلار از فضای ابهام‌آمیز بازار و کم اطلاعی متقاضیان نهایت استفاده را بردند و قیمت‌ها را تا سطوحی افزایش دادند که از اواخر تیرماه سال جاری سابقه نداشت. در بازار سهام نیز به دنبال فضای مبهم و نبود دسترسی به مرجع مناسب تحلیلی که عمدتا بورس‌بازان در فضای مجازی در پی آن هستند، سفارش‌های فروش سهام اوج گرفت. اما در ریزش بورس تهران خریداران حقوقی به طرز محسوسی فعال شدند که انگیزه آنها می‌تواند حمایت یا فرصت خرید باشد.

هاله اینترنتی در بازار ارز و بورس
تین نیوز |

 خلأ اطلاع‌رسانی، بازار سهام را کاهشی و ارز را افزایشی کرد. دیروز نوسان گیران دلار از فضای ابهام‌آمیز بازار و کم اطلاعی متقاضیان نهایت استفاده را بردند و قیمت‌ها را تا سطوحی افزایش دادند که از اواخر تیرماه سال جاری سابقه نداشت. در بازار سهام نیز به دنبال فضای مبهم و نبود دسترسی به مرجع مناسب تحلیلی که عمدتا بورس‌بازان در فضای مجازی در پی آن هستند، سفارش‌های فروش سهام اوج گرفت. اما در ریزش بورس تهران خریداران حقوقی به طرز محسوسی فعال شدند که انگیزه آنها می‌تواند حمایت یا فرصت خرید باشد.

هاله اینترنتی در ارز و سهام

به گزارش تین نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، در دومین روز هفته، نوسان‌گیران ارزی، کنترل بازار را در مقطعی در دست گرفتند و به‌طور غیرمنتظره‌ای قیمت را به سوی سطوحی بردند که از تیرماه امسال سابقه نداشت. از نگاه فعالان باتجربه، هیجان حاکم بر بازار و خلأ جریان اطلاع‌رسانی، فرصتی را در اختیار نوسان‌گیران قرار داده بود که قیمت را در مقطعی از روز حتی از محدوده ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومانی عبور دهند. به‌عنوان مثال، حدود ساعت یک بعدازظهر، برخی دلالان، دلار خود را با قیمت ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان به فروش می‌رساندند؛ پس از اینکه آنها ارز خود را در قیمت‌های بالا به فروش رساندند، کم‌کم تعدیل قیمتی آغاز شد و حدود ساعت ۴ بعدازظهر، دلار با قیمت ۱۲ هزار و ۴۵۰ تومان معامله می‌شد. این قیمت نیز ۲۳۰ تومان بالاتر از روز شنبه بود؛ البته ممکن است پس از ساعت ۴ بعدازظهر قیمت‌های پایین‌تری نیز در بازار ارز به ثبت رسیده باشد.در بازار سکه نیز دیروز قیمت در مقطعی تا نزدیکی مرز ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی رشد کرد، ولی حدود ساعت ۴ بعدازظهر برخی فعالان عنوان می‌کردند فلز گرانبهای داخلی تا قیمت ۴ میلیون و ۲۱۰ هزار تومانی عقب‌نشینی کرده است. باید دید تعدیل آخر وقت دیروز به معنای پایان روزهای نوسانی بازار است یا نوسان گیران بار دیگر در قیمت‌های پایین‌تر سوخت‌گیری خواهند کرد.

دلالان و قیمت‌گذاری دلار

برخی از بازیگران باتجربه بازار عنوان می‌کردند دلیل اصلی که نوسان‌گیران دست بالا را در قیمت‌گذاری به دست آورده بودند، قطع شدن جریان اطلاع‌رسانی بود. در این شرایط، معامله‌گران افزایشی می‌توانستند از فرصت استفاده و به متقاضیان قیمت‌هایی بالاتر از کف بازار را پیشنهاد کنند. متقاضیان نیز با توجه به عدم‌دسترسی به کانال‌های قیمت‌گذاری نمی‌توانستند تشخیص دهند که قیمت پیشنهادی فروشنده‌ها چه میزان با کف بازار فاصله دارد. آنچه مسلم است دیروز کمتر دلال خردی در خیابان فردوسی حاضر بود با قیمتی دلار خود را به فروش برساند که بر تابلوی صرافی‌ها نقش بسته بود. جالب است که صرافی‌ها نیز در قیمت‌های درج شده فروش خاصی نداشتند.

اگر ساعت یک بعدازظهر در خیابان فردوسی حضور داشتید، دلالان خرد به ندرت حاضر می‌شدند زیر ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان دلار خود را به فروش برسانند. جالب است که در همین ساعت گفته می‌شد که برخی از صرافی‌ها با قیمت‌هایی بسیار پایین‌تر و حدود ۱۲هزار و ۳۰۰ تومان اقدام به فروش دلار می‌کردند. حتی عنوان می‌شد، قیمت فروش صرافی ملی و ملت بسیار پایین‌تر و حدود ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان بود. با این حال، در مقابل این صرافی‌ها نیز صفی از متقاضیان شکل گرفته بود. در واقع دیروز برخی از افراد به دلیل جو ایجاد شده پیرامون گرانی بنزین برای تهیه ارز به بازار مراجعه کرده بودند و در این شرایط، نوسان‌گیران نیز فرصت را غنمیت شمردند که با بالا بردن قیمت‌ها کسب سود کنند. از آنجا که به جز نوسان‌گیران و صرافی‌های منتخب بازارساز هیچ دسترسی دیگری برای اطلاع‌رسانی قیمتی وجود نداشت، متقاضیان بعضا با قیمت‌هایی بالاتر از کف بازار دلار را تهیه ‌کردند.وقتی از یکی از دلالان حاضر در بازار پرسیدیم، شما بدون دسترسی به اینترنت، چطور به قیمت‌ها دسترسی پیدا می‌کنید، پاسخ داد به افرادی که در سبزه‌میدان حضور دارند و معاملات کلان‌تر را انجام می‌دهند، زنگ می‌زنند. در واقع اطلاع پیدا کردن از قیمت‌ها دیروز تنها به‌صورت تلفنی حتی برای خود دلالان ممکن بود. ولی همین موضوع به آنها اختیار می‌داد که با فاصله قیمتی بیشتری از کف بازار، به مراجعان خود دلار بفروشند. البته یکی از دلال‌ها عنوان می‌کرد این اختلاف ارتباطی با گم شدن قیمت‌ها در بازار ندارد و بیشتر ناشی از التهابات روزهای اخیر بازار است. به گفته او، شما به‌عنوان یک معامله‌گر زمانی که نوسانات قیمتی بالا می‌رود، سعی می‌کنید با حاشیه سود بیشتری ارز خود را به فروش برسانید تا فرصت این را داشته باشید که بلافاصله از کف بازار با قیمت پایین‌تر، ارز فروخته شده را جایگزین کنید.

  مسیر بعدی قیمت دلار؟

رشد قیمت دلار در روزهای اخیر برای برخی از معامله‌گران چنان غیرمنتظره بود که بسیاری از آنها عنوان می‌کنند، نتوانسته‌اند خود را با جریان وقایع هماهنگ کنند. البته از میان صحبت‌های معامله‌گران بازار می‌توان به دو دیدگاه متمایز رسید: دسته‌ای که باور دارند این رشد قیمتی ادامه پیدا خواهد کرد و گروهی که معتقدند، رشد روزهای اخیر تحت تاثیر هیجانات بوده است و به زودی بازار در مسیر طبیعی خود قرار خواهد گرفت.گروه اول در تایید ادعای خود عنوان می‌کنند، دلار برای افزایش قیمت، نیاز به ورود افراد عادی به بازار داشت و در دو روز ابتدایی هفته تا حدی تحت‌تاثیر همین تقاضای تازه‌وارد، بازار با رشد مواجه شد. از آن سو، آنها عنوان می‌کنند، به‌طور سنتی در دو ماه انتهایی پاییز تقاضای تجاری افزایش پیدا می‌کند و این موضوع خود می‌تواند قیمت را تا حدی بالا ببرد. به این متغیر، تسویه‌های دلاری شرکت‌های تجاری در آستانه پایان سال میلادی را نیز باید اضافه کرد.در مقابل، کاهشی‌های بازار معتقدند، افزایش روزهای اخیر و به‌خصوص روز یکشنبه ناشی از هیجانات و جو روانی ایجاد شده پیرامون افزایش قیمت بنزین بوده است و از آنجا که بین این دو ارتباط مستقیمی وجود ندارد، طی روزهای آتی بازار به مسیر عادی خود بازخواهد گشت. به باور کاهشی‌ها، این رشد قیمت به بازارساز نیز اجازه خواهد داد در قیمت‌های بالا اقدام به فروش و نوسان‌گیران را نیز دچار ضرر کنند.در واقع به نظر می‌رسد کاهشی‌ها باور دارند، بازار از دست بازارساز خارج نشده است و توان کنترل نوسانات را دارد؛ ولی ترجیح می‌دهد که برای آن هزینه کمتری کند.از گفته‌های آنها چنین برمی‌آید که معتقدند، بازارساز به گونه‌ای منابع خود را مدیریت می‌کند که آمادگی مدیریت نوسانات در میان مدت را داشته باشد.

 ریسک پیش روی بازارساز؟

درست است که کاهشی‌ها باور دارند، بازار از دست بازارساز خارج نشده است و حتی عنوان می‌کنند که خود بازارساز خریدار ارز است؛ ولی نمی‌توان از یک نکته غافل بود: خطرات ناشی از شکسته شدن مرزهای مقاومتی. طی روزهای اخیر نقاط مقاومتی مهم ۱۱ هزار و ۵۰۰، ۱۱ هزار و ۸۰۰ و ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومانی شکسته شده‌اند.شکسته شدن این مرزها آن هم با چنین سرعتی، طبیعی است که چشم شماری از افراد عادی را به خود معطوف کند و آنها را دچار این وسوسه کند که سرمایه ریالی خود را به این بازار بیاورند. از آن سو، دیروز روند بازار سهام منفی شد و ممکن است در صورت ادامه این روند، بخشی از سرمایه‌گذاران از آن بازار خارج شده و به بازار ارزی مراجعه کنند که حداقل روی کاغذ برای تعدادی از معامله‌گران طی یک هفته ۱۰ درصد سود به همراه داشته است. در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد بازارساز منطقی است که با حساسیت بیشتری نسبت به عبور دلار از سطوح مقاومتی رفتار کند و حتی اگر قرار بر افزایش قیمت باشد، بسیار تدریجی و کم نوسان رخ دهد که بازار را در معرض تقاضای افراد جدید قرار ندهد.البته ممکن است بازارساز تاکتیک دیگری را مد نظر داشته باشد. یکی از فرض‌های برخی کاهشی‌ها این بود که بازارساز طی روزهای آتی ترجیح دهد قیمت‌ها را چکشی پایین بیاورد و از این طریق زهرچشمی نیز از نوسان‌گیران بگیرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.