بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

◄ مالیات برای خرید و فروش ارز/ خودروی لوکس هم شامل مالیات می شود؟

ر راستای اجرای مقررات ماده ۱۶۳ قانون مالیات‌ های مستقیم، با اعلام بانک‌ مرکزی نسبت به برقراری مالیات علی الحساب به میزان ۱۰ درصد از فروش ارز آنها اقدام می‌ کند.

تین نیوز |

سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: در راستای اجرای مقررات ماده ۱۶۳ قانون مالیات‌ های مستقیم، با اعلام بانک‌ مرکزی نسبت به برقراری مالیات علی الحساب به میزان ۱۰ درصد از فروش ارز آنها اقدام می‌ کند.

به گزارش تین نیوز، بر اساس اعلام این سازمان طبق قانون مالیات‌ های مستقیم، خرید و فروش ارز مشمول مالیات بوده و کلیه اشخاص فعال در این بخش مکلف به ثبت نام و پرداخت مالیات تعیین شده هستند.

اشخاص مذکور مکلف‌ اند با مراجعه به درگاه الکترونیکی سازمان به نشانی www.tax.gov.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

در صورت عدم ثبت نام به موقع و پرداخت مالیات در نظام مالیاتی، علاوه بر شمول مالیات و جرائم غیر قابل بخشش، از طریق عملیات اجرایی وصول خواهد شد.

 رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور همچنین امروز از برنامه‌ جدی دولت سیزدهم برای اخذ مالیات از واحدهای مسکونی خالی و خانه‌ ها و خودروهای گران‌ قیمت خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، داوود منظور رئیس‌کل سازمان مالیاتی کشور سه دلیل برای عدم اجرای قوانین مربوط به اخذ مالیات از خانه‌ های خالی و لوکس و خودروهای گران‌ قیمت بیان کرد و گفت: دلیل اول عدم تمایل دولت آقای روحانی به اجرای این قوانین بود، در حالی که جامعه هدف این قوانین، اقشار بسیار مرفه جامعه هستند؛ اما دولت قبل هیچ‌ گاه تمایلی به افزایش مالیات آنها نداشت و به همین دلیل هر قانونی که مجلس در این زمینه مصوب می‌کرد، به در بسته خورد؛ آن هم در شرایطی که کشور با کسری بودجه عظیم مواجه است و مالیات از اقشار کارمند و کارگر، گرفته می‌ شود.

 منظور افزود: به همین دلیل هم بود که دولت قبل تا زمانی که بر سر کار بود از تصویب آیین‌ نامه بندهای (خ) و (ش) تبصره 6 ماده واحده قانون بودجه سال 1400 کل کشور، موضوع مالیات بر واحدهای مسکونی و باغ‌ ویلاهای گران‌قیمت و خودروهای لوکس خودداری کرد و این در حالی بود که سازمان امور مالیاتی کشور در همان دولت، پیش‌ نویس آیین‌ نامه‌ های اجرایی مربوطه را در فروردین‌ ماه سال جاری تنظیم و از طریق وزارت امور اقتصادی و دارایی جهت تصویب، تقدیم هیئت دولت نموده بود که مورد بی‌توجهی قرار گرفت.

رئیس کل سازمان مالیاتی کشور اضافه کرد: به‌ علت عدم تصویب این آیین‌ نامه‌ ها در دولت قبل، دولت جدید که بر سر کار آمد از آنجا که در جهت عدالت مالیاتی عزمی جدی داشت، آیین‌ نامه بند (خ) تبصره 6 بودجه امسال را در مورخ 1400/7/14 به تصویب رساند، به‌ دنبال ابلاغ آن هم اقدامات لازم در زمینه طراحی و تبیین فرآیندهای سیستمی و ایجاد امکانات سامانه و طراحی نرم‌افزار جمع‌ آوری داده‌ ها و همچنین مکاتبات با دستگاه‌ های ذی‌ربط برای اخذ اطلاعات لازم به‌موجب قانون و آیین‌ نامه مذکور به‌ عمل آمده است.

رئیس کل سازمان مالیاتی کشور، دلیل دوم در عدم اجرای قوانین مربوط به اخذ مالیات از خانه‌های خالی و لوکس و خودروهای گران‌ قیمت را ناهماهنگی بین دستگاه‌ ها خواند و گفت: مثلا شناسایی خانه‌ های خالی به‌عهده وزارت راه و شهرسازی است و سازمان امور مالیاتی همچنان منتظر اعلام این خانه‌ ها از سوی این وزارتخانه مانده است. البته باید در این زمینه آسیب‌ شناسی کنیم و برای بهبود امور اگر نیاز به اصلاح قانون است فورا با همکاری مجلس نسبت به انجام آن اقدام خواهیم کرد.

منظور دلیل سوم در عدم اجرای قوانین مربوط به اخذ مالیات از خانه‌ های خالی و لوکس و خودروهای گران‌قیمت را هم شیوع کرونا خواند که سبب تاخیر در اجرای برخی قوانین شده است.

وی در این زمینه توضیح داد: وفق مقررات ماده 54 مکرر قانون مالیات‌ های مستقیم، تشخیص واحدهای مسکونی خالی به‌ استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور صورت می‌گیرد که متولی آن سامانه، وزارت راه و شهرسازی می‌باشد. ازآن‌جایی که بخش اعظم اطلاعات سامانه ملی املاک و اسکان کشور با استفاده از خود اظهاری مالکان املاک در سراسر کشور تکمیل می‌ شود، ستاد کرونا مقرر نمود جهت کاهش ازدحام و مراجعات حضوری مردم به مراجع ذی‌ ربط برای ثبت اطلاعات، مهلت زمانی خوداظهاری واحدهای مسکونی و اقامتگاه‌ های اصلی و فرعی خانوارها در سامانه ملی املاک و اسکان کشور تا پایان مهرماه 1400 تمدید شود که متعاقب آن، به‌موجب مصوبه مورخ 1400/7/14 هیئت محترم وزیران، این مهلت تا پایان آذرماه سال 1400 تمدید شده است.

منظور اضافه کرد: البته با توجه به بانک‌ های اطلاعاتی موجود در کشور شاید نیاز به خوداظهاری نباشد و باید این موضوع را بررسی کنیم و چه‌ بسا با سرعت بیشتری بتوان آمار خانه‌ های خالی را به دست آورد.

وی درباره اخذ مالیات از خودروهای گران‌قیمت طبق بند (ش) تبصره 6 قانون بودجه سال 1400 کل کشور هم گفت: در این زمینه هم دولت قبل هیچ اقدامی نکرده بود و دولت جدید در حال بررسی آیین‌ نامه اجرای آن است و سازمان امور مالیاتی کشور آمادگی دارد به‌ محض تصویب و ابلاغ آیین‌ نامه آن از سوی هیئت محترم دولت اقدامات لازم جهت مطالبه وصول مالیات از دارندگان وسایط نقلیه سواری و دوکابین که ارزش آنها بیش از 10 میلیارد ریال باشد به‌عمل آورد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.