بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

منشاء تحلیلهای اشتباه درباره آمار قربانیان تهرانی کرونا

طی ماه‌های گذشته آمارهای متناقض قربانیان تهرانی کرونا از سوی اعضای شورای شهر اعلام شده که با آمارهای وزارت بهداشت تعارض داشته اما علت این تفاوت آماری به چندین دلیل عمده و مشخص بازمی‌گردد.

منشاء تحلیلهای اشتباه درباره آمار قربانیان تهرانی کرونا
تین نیوز |

طی ماه‌های گذشته آمارهای متناقض قربانیان تهرانی کرونا از سوی اعضای شورای شهر اعلام شده که با آمارهای وزارت بهداشت تعارض داشته اما علت این تفاوت آماری به چندین دلیل عمده و مشخص بازمی‌گردد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، از ابتدای شیوع کرونا تاکنون برخی افراد غیرمرتبط با ستاد ملی کرونا آماری از فوت افراد مبتلا به کرونا ارائه می‌کردند که با اعداد حقیقی فاصله داشت؛ در این میان برخی نمایندگان حوزه‌های مختلف مجلس دهم تا اعضای شورای شهر تهران هم به چشم می‌خورد.

روندی که بیش از ۴ ماه است ادامه دارد و چندین بار در جلسات شورای شهر شاهد اعلام آمارهایی متناقض با عدد و رقم‌های اعلام شده وزارت بهداشت توسط اعضای این شورا بوده‌ایم.

طی ماه‌ها و حتی روزهای گذشته محمد جواد حق شناس عضو شورای شهر تهران و ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران تاکنون چندین بار آمارهایی از شمار مبتلایان به کرونا در شهر تهران و قربانیان دفن شده در بهشت زهرای پایتخت را منتشر کرده‌اند که بنابر ادعای آنها از بهشت زهرا دریافت شده است.

این در حالی است که بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، تنها مرجع رسمی و معتبر برای ارائه آمارهای کشوری از شمار مبتلایان به ویروس کرونا، بهبودیافتگان و جان باختگان این ستاد بوده و ارائه آمار از سوی دستگاه‌های دیگر معتبر نیست.

بزرگنمایی آمار قربانیان کرونا در تهران

به علاوه اغلب آمارهای اخیر مطرح شده از سوی اعضای شورای شهر با ارقام اعلامی روزانه از سوی وزارت بهداشت و سخنگوی این وزارت خانه تفاوت فاحش دارد.

به طوری که اوایل سال جاری بود که حق شناس عضو شورای شهر تهران مسئولان وزارت بهداشت را به تناقض گویی در آمار مبتلایان به کرونا متهم و آمار متفاوتی از شمار جان باختن کرونا در ماه‌های اسفند و فروردین ارائه داد.

به دنبال این موضوع نیز کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت آمارهای اعلامی از سوی حق شناس را کذب خواند و به صورت تلویحی از نمایندگان شورا خواست تا به امور خود رسیدگی کرده و در وظایف وزارت بهداشت دخالت نکنند.

اما مداخله اعضای شورای شهر در این موضوع پایان نیافت و ناهید خدا کرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در جلسه علنی شورا در ۲۹ تیر ماه بار دیگر در نطق پیش از دستور خود، اعلام کرد که در تاریخ ۲۸ تیر ماه ۱۰۱ نفر در شهر تهران بر اثر ابتلاء به کرونا جان باخته‌اند. خداکرمی اردیبهشت ماه سال جاری نیز اعلام کرده بود که روزانه بین ۷۰ الی ۱۰۰ نفر در تهران بر اثر کرونا جان خود را از دست می‌دهند.

به علاوه علیرغم برخی توضیحات وزارت بهداشت در خصوص آمارهای بیماران کرونا، این عضو شورای شهر بازهم بر گفته‌های خود ادامه داده و به تازگی نیز آمار جدیدی از قربانیان کرونا در تهران منتشر کرده است.

خداکرمی روز گذشته در گفتگو با یکی از رسانه‌های کشور اعلام کرد: روز پنجم مرداد ماه ۱۱۶ نفر و چهارم مرداد نیز ۱۱۸ نفر در بهشت‌زهرا (س) تهران به دلیل کرونا دفن شده‌اند که این آمار بسیار زیاد است و تقریباً آمار مشابه هفته اول فروردین بوده است. همچنین همه تخت‌های مراقبت‌های ویژه در پایتخت ظرفیت تکمیل دارد و اگر مردم مواظب خودشان نباشند، دیگر جایی برای بستری نیست.

این در حالی است که بر اساس آمارها میانگین روزانه قربانیان کرونا در کل کشور، در حال حاضر به ۲۰۰ نفر رسیده و مرگ روزانه ۱۰۰ نفر در تهران کاملاً دور از ذهن است.

صحت و سقم تعداد قربانیان ویروس کرونا از نگاه شورای شهر و وزارت بهداشت

اما دلیل تناقض یا تفاوت آمارهای وزارت بهداشت و شورای شهر در خصوص قربانیان ویروس کرونا در تهران، چندین دلیل مشخص دارد.

با توجه به شرایط خاص کشور، افزایش شمار بیماران در استان‌ها و گاه‌ای کمبود تجهیزات یا خدمات درمانی در دیگر شهرها بسیاری از بیماران کرونایی از نقاط مختلف کشور برای درمان به پایتخت مراجعه می‌کنند. در صورت جان باختن این افراد در بیمارستان‌های تهران نیز نام آنها در لیست قربانیان تهران ثبت می‌شود این در حالی است که فرد متوفی از شهروندان تهران نبوده اما به دلیل فوت در این شهر در شمار آمار فوتی‌های شهر محل سکونت خود به شمار نمی‌رود.

در نتیجه این امر موجب بالا رفتن آمار قربانیان کرونایی در تهران می‌شود در حالی که این نکت ه دور از ذهن برخی تحلیگران باقی می‌ماند.

دفن جان‌باختگان مشکوک به کرونا به نام کرونا

در همین خصوص علیرضا وهاب زاده مشاور وزیر بهداشت نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با توضیح درباره علل تناقض آمارهای این وزرات خانه و شورای شهر تهران گفت: از زمان شیوع کرونا تاکنون، برخی افراد مشکوک به کرونا در بیمارستان‌ها جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که کرونای برخی از این افراد تأیید نشده اما به دلیل مشکوک بودن به کرونا و فوت در زمان شیوع این ویروس، علت مرگ آنها کرونا اعلام شده و شامل آمار قربانیان روزانه این ویروس می‌شوند هرچند که شاید این افراد به دلیل کرونا جان خود را از دست نداده باشند.

وی افزود: به علاوه یکی از دلایل عدم اصرار نهادها بر واکاوی دلیل اصلی مرگ افراد مشکوک به کرونا این است که این افراد با نام کرونا دفن شوند تا اصول و پروتکل‌های بهداشتی تدفین کروناییها برای آنها نیز رعایت و از بروز خطرات بیشتر جلوگیری شود.

بیمارانی که کرونا عامل مرگ‌شان نیست

اما فارغ از دلایل ذکرشده برای علت تناقض آمارهای وزارت بهداشت و شورای شهر، عواملی نیز در افزایش شمار قربانیان کرونا مؤثر است که به علت مرگ جان باختگان ناشی از کرونا مربوط می‌شود. وزارت بهداشت تنها آمار جان باختگانی را که بدون دارا بودن هیچ‌گونه بیماری زمینه‌ای و صرفاً براثر ابتلاء به کرونا جان خود را از دست می‌دهند، اعلام می‌کند.

وهاب زاده دراین باره توضیح داد: برخی بیماران مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای وجود دارند که دارای بیماری‌های قلب و عروق، مشکلات ریوی، کلیوی، سرطان، دیابت، فشار خون و غیره هستند. این افراد در صورت ابتلاء به کرونا در معرض خطر بیشتری قرار دارند و احتمال مرگ و میر آنها نیز بیشتر است. به عبارتی کرونا باعث تشدید یا تسریع روند بیماری زمینه‌ای آنها شده و در نهایت منجر به مرگ می‌شود. بنابراین به دلیل اینکه این افراد صرفاً و مستقیماً بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست نداده‌اند، در شمار جان باختگانی که وزارت بهداشت آمارها آنها را به صورت روزانه اعلام می‌کند، جای نمی‌گیرند.

مشاور وزیر بهداشت ابراز داشت: این در حالی است که در زمان ترخیص پیکر این افراد از بیمارستان، برگه فوت آنها با عنوان فوت شدگان کرونایی نوشته و تأیید می‌شود و در هنگام تدفین در بهشت زهرا نیز به عنوان قربانیان کرونا دفن و شست و شو می‌شوند. از این رو در آمار بهشت زهرای تهران در شمار دفن شدگان این ویروس جای می‌گیرند اما آمار اعلامی قربانیان از سوی وزارت بهداشت شامل این افراد نمی‌شود.

به طور کلی تمامی این علل موجب تناقض آمارهای اعضای شورای شهر تهران شده و شاهد شنیده شدن اعداد و ارقام گوناگون در این زمینه هستیم.

تناقض‌هایی که می‌تواند به عاملی برای بی اعتمادی مردم نسبت به مراجع رسمی و اطلاع رسانی کشور شود و از سوی دیگر بازار سو استفاده رسانه‌های معاند از تداخل عملکرد نهادهای داخلی در موضوع اطلاع رسانی مبتلایان به کرونا را حسابی داغ کرده است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.