بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

آیا درباره ساخت ایستگاه متروی رباط کریم آدرس غلط داده شد؟

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ضمن تاکید بر تسریع در تکمیل خط ۳ قطار شهری مشهد، گفت: پیمانکاران به صورت شبانه روزی تلاش می کنند و اقدامات لازم برای دسترسی زائران به حرم رضوی در حال انجام است.

آیا درباره ساخت ایستگاه متروی رباط کریم آدرس غلط داده شد؟
تین نیوز |

​اخیرا شهردار رباط کریم درباره علت تأخیر در ساخت ایستگاه متروی این شهرستان اظهاراتی بیان کرده که به نظر می رسد به نوعی آدرس غلط دادن به افکار عمومی است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، کلانشهر تهران با فهرست عریض و طویلی از مشکلات مواجه است که آلودگی هوا و ترافیک در صدر آنها قرار دارد و از میان ده ها راهکار برای حل این معضلات دیرینه،  تنها گزینه ای که همه صاحبنظران و مسئولان امر بر آن اتفاق نظر دارند، گسترش و ارتقای حمل و نقل عمومی به ویژه «مترو» است.

بر همین اساس مدیریت فعلی شهر تهران، عزم خود را بر تکمیل خطوط هفتگانه شبکه مترو جزم کرد که نتیجه آن افزوده شدن 18 ایستگاه و 42 کیلومتر مسیر جدید به این شبکه طی 3 سال اخیر بوده است.

با این حال ورود روزانه حدود 4 میلیون نفر از شهر های اقماری به تهران و تأثیرگذاری این حجم از تردد در ایجاد ترافیک، آلودگی هوا، مصرف سوخت و اتلاف وقت شهروندان،  ضرورت توسعه مترو و اتصال آن به شهر های اقماری را دو چندان کرده است.

در همین راستا، ایده احداث مترو در شهر های اقماری تهران در دستور کار مسئولان امر قرار گرفت و به جز خط متروی تهران- کرج و همچنین ایستگاه متروی پرند که آذر ماه سال گذشته به بهره برداری رسید، متروی شهرهای دیگر از قبیل پیشوا، ورامین، اسلامشهر و پردیس در نوبت ساخت قرار دارند.

اما در روزهای اخیر زمزمه هایی درباره ساخت متروی رباط کریم به گوش رسید و شهردار رباط کریم، بد قولی های شهرداری تهران را مانع اجرای این پروژه اعلام کرد!

حمیدرضا اللهیاری؛ شهردار رباط کریم دراین باره با بیان اینکه ساخت متروی رباط کریم وظیفه شهرداری تهران بود، اظهار کرد: برای ساخت مترو رباط کریم ٣ میلیارد تومان هزینه کرده ایم، عملیات خاکبرداری انجام شده و اکنون که باید دیوارهای بتنی برای ادامه کار برداشته شود، هیچ فردی در شهرداری تهران پاسخگو نیست.

وی با اشاره به اینکه برای هر لایه بتنی که تزریق میشد نیاز به تأیید ناظر متروی تهران بود اما چند هفته برای انجام این کار تعلل می شد، گفت:  امروز صراحتا میگویم که شهردار تهران و مدیران وی درباره عدم ساخت متروی رباط کریم مقصر هستند و باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشند. 

اما ماجرا از این قرار است که حدود 2 سال پیش، شهرداری رباط کریم مجوزی از شورای ترافیک استان تهران اخذ کرد تا ایستگاه متروی «بازارک» برای اتصال به شبکه متروی تهران، احداث شود اما برای ساخت ایستگاه هایی از این دست، به مصوبه شورای عالی ترافیک کشور نیاز است و مجوز شورای ترافیک استان کافی نیست. 

این در حالی است که طی 2 سال گذشته نیز هیچگونه تأمین اعتباری برای این امر انجام نشد و به طور کلی ایجاد ایستگاه جدید در مسیرهای گرم ( مسیرهایی که در حال بهره برداری هستند ) فرایند مهندسی پیچیده ای می طلبد؛ در واقع برای چنین کاری شاید نیاز باشد در مقاطعی از روز، سرویس دهی خط متوقف و عملیات عمرانی مربوط به ایستگاه جدید به صورت شبانه و در مدت زمان محدود انجام شود.

بنابراین اگر با فرض اینکه تمام نهاد ها و ارگان های ذیربط برای ایجاد ایستگاه متروی رباط کریم ( که بین دو ایستگاه مترو فرودگاه امام خمینی و پرند قرار دارد ) بسیج شوند، باز هم مشکلاتی وجود دارد که اجرای کار را به سادگی ممکن نمی سازد.

با این حال شنیده می شود که شهرداری رباط کریم اخیرا با تأمین بودجه ای محدود، در تلاش است اقداماتی برای تحقق این امر انجام دهد اما معنای این اقدام، الزام شرکت متروی تهران به احداث ایستگاه شهرستان رباط کریم یا همان ایستگاه بازارک نیست زیرا به طور کلی شرکت متروی تهران ، مأموریت و قراردادی بابت ساخت آن ندارد.

البته در مواردی مانند ایستگاه متروی پرند، مسئولیت ساخت مسیر و ایستگاه های مترو شهرهای اقماری از سوی وزارت راه و شهرسازی به شهرداری تهران که تجربه و سابقه فعالیت زیادی در این حوزه دارد، واگذار شده است اما در مورد ایستگاه شهرستان رباط کریم، تاکنون به صورت رسمی و مکتوب چنین درخواستی از شهرداری تهران صورت نپذیرفته است.

البته در صورت طرح چنین موضوعی، کارفرمای پروژه وزارت راه و شهرسازی خواهد بود و تأمین هزینه ها نیز باید توسط دولت یا همان وزارت راه صورت گیرد.

حال جای این پرسش مطرح است، در شرایطی که بودجه ای متناسب با هزینه های ساخت و تجهیز ایستگاه متروی رباط کریم تأمین نشده، مصوبه ای از سوی شورای عالی ترافیک کشور به تصویب نرسیده و وظیفه ای برای شهرداری تهران تعیین نشده است، چگونه می توان برای ساخت یک ایستگاه در مسیر گرم اقدام کرد؟

اگر مدیریت شهری رباط کریم مصمم به ساخت این ایستگاه مترو بود، باید از سال ها پیش نسبت به دریافت مجوز از شورای عالی ترافیک کشور اقدام می کرد و همچنین هزینه های آن پیش از راه اندازی متروی پرند تأمین می شد تا بتوان نسبت به ساخت ایستگاه بازارک اقدام کرد. 

با این حال کارشناسان امور حمل و نقلی در شرایط کنونی پیشنهاد دارند که شهرداری رباط کریم برای انتقال آسان و دسترسی شهروندان این شهرستان به شبکه راه آهن ریلی، به جای صرف هزینه های هنگفت و ساخت ایستگاه مترو و ملحقات آن، می تواند مسیر ویژه ای برای انتقال شهروندان این شهر به ایستگاه متروی پرند ایجاد کند.

اگرچه دغدغه شهرداری رباط کریم برای حل مشکل تردد روزانه شهروندان این شهرستان بخش مثبت ماجراست اما این مهم باید با نگاهی جامع و ارائه جزئیات امر بازگو شود چرا که با اطلاعات ناقص یا به نوعی غلط، نمی توان یک طرفه به محکمه قاضی رفت و دیگران را محکوم به کارشنکی کرد چراکه این امر زمینه قضاوت اشتباه برای افرادی که از تمام جزئیات مطلع نیستند را فراهم می سازد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.