بازدید سایت : ۳۵۷۱۳

ایجاد قله های ترافیکی جدید درپایتخت؛ترافیک در تهران شبانه روزی شد

"معابر تهران در بیشتر ساعات پرترافیک است و ترافیک تهران از شش و نیم صبح آغاز و تا دیروقت ادامه" دارد." این اعتقاد پلیس راهور تهران است اما مدیران شهرداری می گویند رصد های ترافیکی تهران نشان می دهد که تهران همان دو قله ترافیکی سابق را دارد.

ایجاد قله های ترافیکی جدید درپایتخت؛ترافیک در تهران شبانه روزی شد
تین نیوز |

معابر تهران در بیشتر ساعات پرترافیک است و ترافیک تهران از شش و نیم صبح آغاز و تا دیروقت ادامه دارد." این اعتقاد پلیس راهور تهران است اما مدیران شهرداری می گویند رصد های ترافیکی تهران نشان می دهد که تهران همان دو قله ترافیکی سابق را دارد و تنها یک قله ترافیکی در محدوده مرکزی شهر به دلیل تغییر ساعت کاری ایجاد شده است .

به گزارش تین نیوز به نقل از اکوایران،ترافیک درتهران شبانه روزی شده ،برخی از معابرتهران حتی نیمه شب ها هم خالی از خودرو نیست . اگرسال های گذشته امکان برنامه ریزی برای فرار از ترافیک در ساعاتی از روز وجود داشت و کمی بعد از پایان پیک صبحگاهی یا چند ساعتی مانده به پیک عصرگاهی معابر پایتخت ترافیک روان داشت اما به گفته شهروندان تهرانی ترافیک های بی هنگام در تهران افزایش داشته است . این درحالی است که مدیران شهری می گویند رصد های آنها افزایش ترافیک در معابر را نسبت به سال های گذشته نشان نمی دهد .  

حمید برادران مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران چندان با همیشگی شدن ترافیک در معابر پایتخت موافق نیست و به اکوایران می گوید : در بررسی وضعیت ترافیکی تهران، مشاهدات نشان می دهد که افراد معمولاً در تحلیل و تصویرسازی وضعیت ترافیکی معابر خاص یا مسیرهای مورد نظر خود، دقت و دید کلی مناسبی ندارند. در واقع، زمانی می توان نتیجه گیری دقیقی انجام داد که تحلیل به صورت جامع و کلان انجام شود.

به گفته او اما در مرکز کنترل ترافیک که  وضعیت ترافیک کل تهران، بر اساس داده های مرتبط با سامانه های مسیریاب مثل گوگل، نشان و دوربین های نظارتی تصویری، داده ها را پالایش می شود، قله های ترافیکی صبحگاهی و عصرگاهی همچنان وجود دارد  .

برادران با اشاره به تغییر ساعت اتمام کار ادارات دولتی به ساعت 14 باعث شده که شروع فرآیند ترافیکی عصرگاهی کمی زودتر شود می گوید : افزایش هزینه های حمل ونقل، خانواده ها را به سمت استفاده از سفرهای مشترک با دانش آموزان و دانشجویان سوق داده است. این تغییر رفتار باعث کاهش استفاده از سرویس ها و افزایش سفرهای تک سرنشین یا دونفره شده است. این روند به ویژه در نیمه دوم سال مشهودتر بوده و موجب افزایش پایداری ترافیک در ساعات شلوغ شده است.

برادران با تاکید بر این که همچنان قله های ترافیکی صبح و عصر را داریم، می گوید:علاوه بر قله های سنتی صبحگاهی و عصرگاهی، یک قله جدید ترافیکی بین ساعت ۱۴ تا ۱۶ مشاهده می شود. این قله ناشی از تعطیلی ادارات و افزایش سفرهای غیرکاری نظیر خرید، تفریح و درمان است. همچنین، بین ساعات ۱۸:۳۰ تا ۱۹:۳۰ نیز در هر دو جهت مسیرهای غربی شهر تهران ترافیک سنگینی به چشم می خورد.

مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران اضافه  می کند: اگرچه تعداد خودروها به صورت سالیانه با نرخ حدود ۵ درصد افزایش یافته ، این افزایش به تنهایی نمی تواند دلیل اصلی سنگین تر شدن ترافیک باشد. تغییر رفتار ترافیکی شهروندان و تنوع در مقاصد سفرها، نقش مهمی در این مسئله دارند.همچنین در محدوده مرکزی شهر تهران، بین ساعات ۱۰ تا ۱۲، حجم ترافیک نسبت به سال های قبل حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته است. در حالی که قله های سنتی صبحگاهی و عصرگاهی همچنان در همان بازه های زمانی گذشته باقی مانده اند، افزایش سفرهای تفریحی، درمانی و آموزشی در ساعات میان روز به ترافیک این محدوده افزوده است.

او با اشاره به تغییر در الگوهای ترافیکی معابر شمالی-جنوبی و شرقی-غربی یادآوری می کند: در گذشته، الگوی ترافیک صبحگاهی عمدتاً از غرب به شرق (به سمت مرکز شهر) و در عصر از شرق به غرب (بازگشت به منزل) جریان داشت. اما اکنون در مسیرهای غربی شهر، بین ساعت ۱۸:۳۰ تا ۱۹:۳۰، ترافیک در هر دو جهت مشاهده می شود. این تغییر ناشی از تعطیلی زودتر برخی ادارات و افزایش سفرهای غیرکاری در این ساعات است.

سرهنگ علی اصغر شریفی، رئیس مرکز جامع اطلاع رسانی بر خط پلیس راهور تهران بزرگ هم معتقد است :  هر روز تعدادی خودروی جدید با پلاک تهران به این صف اضافه می شود. حالا کاری به خودروهای پلاک شهرستان ندارم. همه این خودروها به سطح معابر پایتخت می آیند و به حجم ترافیک افزوده می شوند.

به گفته او در مرحله بعد به خروجی و وضعیت خودروهای فرسوده مثلا خودروهای بالای ۲۰ سال و در سن فرسودگی هم نگاه کنید که از رده خارج نمی شوند.عمده ترافیک ما در مناطق شمالی تهران است و اگر الان نقشه های آنلاین را هم ببینید، قرمزی رنگ ها که نماد ترافیک است، عمدتا شامل مناطق شمالی پایتخت می شود.

شرهنگ شریفی اضافه می کند : هر چه حمل و نقل عمومی ما بیشتر در دسترس مردم باشد، طبیعتا مردم بیشتر به سمت آن می روند و این کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی است که دیگر دلیل عمده ترافیک پایتخت است.ترافیک تهران مثل یک بیمار بدحالی است که با یک شوک کوچک یا عطسه مثل بارش باران، وضعیت وخیم تری پیدا می کند. ما فقط داریم این بیمار را تنفس مصنوعی می دهیم و این بیمار نیاز به یک درمان عمیق دارد. مثلا طی روزهای اخیر که یک باران مختصری آمد، در برخی بزرگراه ها مثل بزرگراه امام علی(ع) تردد قفل شد، البته ما هر روز در این مسیرها همین بحث ترافیک را داریم. مناطق شمالی ما حالت سرازیری به پایین دارند و مسیرها بعد از بارندگی لغزنده شده و میدان دید راننده ها کمتر می شود و خب وقوع تصادفات عاملی برای افزایش و تشدید ترافیک می شود.

رئیس مرکز جامع اطلاع رسانی بر خط پلیس راهور تهران بزرگ تاکید می کند: در شهر تهران غالب ساعات پر ترافیک است؛ یک زمانی بود می گفتیم فلان ساعت در فلان معابر ترافیک داریم اما در حال حاضر از ساعت شش و نیم صبح ترافیک شروع می شود و تا دیر وقت همچنان شاهد معابر ترافیک در پایتخت هستیم. سبک زندگی مردم متفاوت شده و علی رغم عدم اجرای زیست شبانه، خود این موضوع هم اکنون در افزایش ترافیک شبانگاهی تهران تاثیر گذاشته است.

اواضافه می کند: در اجرای طرح محدوده کنترل آلودگی هوا و اجرای طرح زوج و فرد در پایتخت باید بازنگری شود.در کنار تعداد خودرویی که هر روز به تعداد خودروهای پلاک تهران افزوده می شود، برای خودروهای پلاک شهرستان در تهران هم که متاسفانه خودشان عاملی برای تشدید ترافیک تهران هستند باید چاره اندیشی شود .

اما تصمیم گیران برای مدیریت افزایش خودروهای پلاک شهرستان چه کرده اند؟

 میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با بیان این که یکی از مشکلات جدی ما در حوزه ترافیکی و اجتماعی پایتخت، گسیل خودروهای پلاک شهرستان به سمت پایتخت است می گوید : متاسفانه صاحبان این خودروها محل اسکان ندارند و شب ها در خودرو می خوابند؛ حتی در برخی موارد معضلات و آسیب های سبک زندگی، رفتاری و اجتماعی در شهر تهران ایجاد می کنند.

مظفر تاکید می کند: خودروها پلاک شهرستان فاقد صلاحیت قانونی هستند و صرفا برای کار کردن و مسافرکشی آن هم به صورت غیر قانونی وارد تهران شدند.خودروهای پلاک شهرستان در تهران بسیار زیاد هستند و مشکلات ترافیکی برای پایتخت ایجاد می کنند.

این عضو شورای شهر تهران  اضافه می کند: رفع معضل تردد خودروهای پلاک شهرستان در تهران نیازمند مصوبه قانونی مجلس است. قانونگذار باید یک کد جریمه در اختیار نیروی انتظامی قرار دهد. امیدواریم دولت این مساله را در قالب یک لایحه تقدیم مجلس کند تا بتوانیم این معضل را رفع کنیم. تردد خودروهای پلاک شهرستان در تهران یک عارضه اجتماعی و اخلال ترافیکی است؛ نوع رانندگی آنها در چارچوب استانداردهای لازم نیست. امیدواریم استاندار جدید تهران این موضوع را دنبال کند و منجر به یک اتفاق تاریخی برای شهر تهران شود. مسافرکشی که می خواهد در شهر تهران فعالیت کند باید از مراجع قانونی تایید صلاحیت شده باشد.  

به اعتقاد کارشناسان حوزه ترافیک ،ترکیب عواملی نظیر تغییر ساعات کاری، افزایش هزینه های حمل ونقل و تغییر رفتار شهروندان موجب ایجاد پایداری بیشتر ترافیک و شکل گیری قله های جدید شده است. همچنین، توزیع ترافیک در معابر مختلف به گونه ای تغییر یافته که احساس سنگینی بیشتری ایجاد می کند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    ترافیک تهران ، ۳ دلیل ریشه ایی دارد ۱ . حاشیه تهران ، حمل و نقل عمومی ندارد هیچ کس نمی تواند رو اتوبوس قراضه های حومه حساب کند که به کارش برسد کیفیت سفر پیشکش ! حومه نشین هم پول هر روز تاکسی سوار شدن داشت حومه نمی نشست حالا حساب کنید از لبه لشگری شامل اون همه شهرک مسکونی ، صنعتی و تجاری تا قلعه حسن خان تا شهریار اندیشه تا فردیس و ملارد و ... اندازه کشور قطر ، آدم نشسته و همه مجبورن ماشین شخصی روشن کنند ! که بخش زیادیش صبح ها مثل سیل وارد تهران می شن و عصرها مثل سیل خارج می شن! اتصال فردیس به خط۲کرج و۵حومه و راه اندازیLRTدر لاین وسط بزرگراه شمالی کرج جهت کم کردن بارخط۵مترو از نان شب واجب تر است

  • ناشناس پاسخ

    دوم تهران در مرکزش ، بن بست شدید ترافیکی دارد با معابری که فقط ظرفیت عبور ترافیک محلی دارد ساخت بزرگراه تونلی صیاد می تونه بخش زیادی از این ایراد بزرگ و کهنه شهر را برطرف کنه

  • ناشناس پاسخ

    سوم بحث فرهنگ ترافیکه که فقط با چوب قانون درست می شه قانون در مواردی مثل پارک دوبل و سوبل بشدت شل نوشته شده اگر پارک دوبل ، ۱ میلیون تومان جریمه داشت ملت به خود زحمت می دادن ۴ قدم راه برن همین موارد که قانون به آن اهمیت نداده باعث کندی حرکت و حتی قفل ترافیکی می شه مواردی مثل دنده عقب در بزرگراه ها و خلاف رفتن ها باید باعث دادگاهی شدن راننده شود و مواردی دیگر هم باید به جرائم رانندگی اضافه شود همینکه ۱ یا چند خودرو با ۳۰ ۴۰ تا سرعت ، لاین سرعت را بستن با هزار چراغ و بوق هم تکون نمی خورن چقدر باعث کندی ترافیک و بعد اجبار سایر راننده ها به لایی کشی می شه ؟ قوانین باید بازنگری بشه .