بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

آیا ملاک خودروی غیرمتعارف برای ارایه خسارت بیمه تغییر می‌ کند؟

افزایش چشم‌گیر و روزانه قیمت انواع خودرو باعث گرفتاری مردم در شرکت‌های بیمه هنگام دریافت خسارات رانندگی شده است؛ آیا ملاک قیمت خودروی غیرمتعارف تغییر می‌کند؟ رئیس‌کل بیمه مرکزی به این سؤال پاسخ داد.

تین نیوز |

 اگر شما هم جزو آن گروه از مردم هستید که در چند ماه گذشته تصادف کردید و برای دریافت خسارت تان به مراکز پرداخت خسارت شرکت های بیمه مراجعه کردید حتما شاهد دردسرهای ایجادشده برای مردم هنگام تعیین مبلغ خسارت و... بوده اید.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، موضوع اینجاست که شرکت های بیمه طبق قانون هنگام پرداخت خسارات حوادث رانندگی مکلف به رعایت تعرفه قیمتی خودروهای متعارف و غیرمتعارف هستند.

طبق ماده 8 قانون بیمه، خودروی متعارف خودرویی است که ارزش آن کمتر از نصف دیه یک انسان در ماه حرام باشد، براساس همین تعریف، خودروی نامتعارف، خودرویی است که ارزش قیمتی آن، بیش از نصف دیه یک انسان در ماه حرام باشد.

براساس جدول نرخ دیه کامل در سال 1401، دیه یک انسان در ماه حرام معادل 800 میلیون تومان اعلام شده است، بنابراین خودروی متعارف در سال 1401، خودرویی است که قیمتش کمتر از 400 میلیون تومان باشد. خودروی نامتعارف در سال 1401 نیز خودرویی است که دارای قیمتی بیشتر از 400 میلیون تومان باشد،

با این حساب طبق قانون، اگر زیان دیده حادثه تصادف، دارنده خودروی نامتعارف باشد، مقصر حادثه موظف به پرداخت کل خسارت نیست؛ بلکه مبنای نحوه محاسبه خسارت خودروی نامتعارف، نصف دیه در ماه حرام و گران ترین خودروی متعارف است.

به بیان ساده تر، سقف خسارتی که دارنده خودروی نامتعارف می تواند از طرف مقصر حادثه بابت خسارت خودروی خود در سال 1401 درخواست نماید، 400 میلیون تومان است. اگر خسارت خودروی گران‎ قیمت او حتی اگر بیشتر از این مقدار باشد، بیمه شخص ثالث طرف مقصر حادثه بیش از مبلغ 400 میلیون تومان را در سال 1401 پرداخت نخواهد کرد.

مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم از مراکز پرداخت خسارت شرکت های بیمه هم نشان می دهد که هنگام ارزیابی میزان خسارت، ارزیابان بیمه می گویند: اگر قیمت روز خودرو بالای 400 میلیون تومان باشد، این خودرو غیرمتعارف به حساب می آید و ما فقط می توانیم براساس تعرفه های تعیین شده برای خودروهای زیر 400 میلیون تومان خسارات را پرداخت کنیم.

به عنوان نمونه اگر قیمت روز خودروی شما الآن 800 میلیون تومان باشد و هنگام تصادف، سپر آن آسیب دیده باشد، ارزیاب خسارت می تواند حداکثر قیمت تعیین شده برای سپر یک خودروی متعارف (زیر 400 میلیون) را برای شما لحاظ کند حال آنکه قیمت سپر خودروی شما خیلی بالاتر از تعرفه در نظر گرفته شده از سوی بیمه ها باشد.

رئیس بیمه مرکزی: طرح خودروهای متعارف در عمل موفق نبود

 خبرنگار تسنیم در همین ارتباط گفت وگویی با رئیس کل بیمه مرکزی انجام داد و از او سؤال کرد: با توجه به تغییرات شدید قیمتی در بازار خودرو و افزایش قیمت انواع خودرو در بازار آیا بنا نیست تجدیدنظری برای خودروهای متعارف و غیرمتعارف هنگام پرداخت خسارات از سوی بیمه ها صورت گیرد؟

مجید بهزادپور در پاسخ تأکید کرد: اصلاحیه قانون بیمه شخص ثالث که الآن در مجلس است، به خودروهای متعارف هم پرداخته است و پیشنهاداتی هم از قبل (حتی قبل از حضور بنده در این شرکت) از سوی بیمه مرکزی به مجلس در این خصوص ارسال شده بود.

او گفت: آن طور که بنده اطلاع دارم، مجلس بعد از بررسی قانون بودجه و برنامه هفتم، در خصوص بیمه شخص ثالث هم تصمیم گیری خواهد کرد.

رئیس کل بیمه مرکزی تصریح کرد: نظر شخصی بنده هم این است که علی رغم اینکه خودروهای متعارف با نیت و جهت گیری درستی بررسی و تصویب شده بود اما در عمل خیلی موفق نبوده است، اما ان شاءالله در مسیر مناسبی اصلاح می شود.

او در پاسخ به این سوال که «باتوجه به زمان بر شدن بررسی این اصلاحیه در مجلس و افزایش قیمت ها در بازار خودرو، آیا بیمه مرکزی نمی تواند آیین نامه یا تبصره ای به بیمه ها بدهد که حداقل تا زمان بررسی در مجلس، مشکلات مردم در زمان دریافت خسارات کمتر شود؟» گفت: خیر، این موضوع بند قانونی است و مکلف به اجرا هستیم ولی پیشنهاد دادیم که مجلس این قانون را اصلاح کند. امیدواریم در اصلاح قانون این مشکلات رفع شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.