بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

روحانی: نمی‌گذاریم صادرات نفت به صفر برسد/کارگران باید نسبت به آینده زندگی خود امیدوار باشند

رئیس جمهور هدف از تحریم ظالمانه و غیر قانونی آمریکا را فشار به مردم، کارگران و اقشار ضعیف جامعه دانست و با تاکید بر اینکه کارگران با تلاش در عرصه تولید و افزایش صادرات غیرنفتی ، در خط مقدم مقابله با تحریم های آمریکا هستند، اظهارداشت: هر واحدی که ظرفیت تولید را توسعه دهد بیشتر از منابع صندوق توسعه بهره مند می شود.

روحانی: نمی‌گذاریم صادرات نفت به صفر برسد/کارگران باید نسبت به آینده زندگی خود امیدوار باشند
تین نیوز |

رئیس جمهور هدف از تحریم ظالمانه و غیر قانونی آمریکا را فشار به مردم، کارگران و اقشار ضعیف جامعه دانست و با تاکید بر اینکه کارگران با تلاش در عرصه تولید و افزایش صادرات غیرنفتی ، در خط مقدم مقابله با تحریم های آمریکا هستند، اظهارداشت: هر واحدی که ظرفیت تولید را توسعه دهد بیشتر از منابع صندوق توسعه بهره مند می شود.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی روز سه شنبه در سی امین جشنواره ملی قدردانی از کارگران نمونه،  قدرت دولت را نتیجه پشتیبانی مردم و تلاش کارگران خواند و با اشاره به صادرات غیرنفتی 40 میلیارد دلاری کشور تاکید کرد: هدف آمریکا از قطع صادرات نفت کاهش درآمد ارزی ماست و راه مقابله با آن تولید و صادرات غیرنفتی است.

رئیس جمهور با بیان اینکه بسیار خوشحالم در آستانه ماه مبارک رمضان؛ ماه میهمانی خداوند، در جمع کارگران عزیز در هفته کارگر هستم به دو موضوع مهم در مقطع فعلی و با توجه به شرایط خاص و ویژه کشور اشاره کرد و گفت:‌ در حال حاضر در برابر تحریم ظالمانه و غیرقانونی آمریکا هستیم که فشار این تحریم به طور مستقیم بر مردم عزیز کشور و بویژه کارگران، اقشار متوسط و پایین جامعه است.

روحانی در این مراسم که در مجموعه ورزشی شهید معتمدی انجام شد، با تأکید بر اینکه دولت، کارفرمایان، کارگران، کارآفرینان و بخش‌های مختلف تولیدی جامعه امروز بار سنگین‌تری بر دوش دارند، ادامه داد: آمریکا از طریق اعمال تحریم‌های ظالمانه به دنبال کاهش درآمد ارزی کشور است و منبع بزرگ درآمد ارزی همواره فروش نفت، میعانات و برخی صنایع وابسته به تولید نفت و گاز بوده است.

دکتر روحانی بر ضرورت حفظ ارزش پول ملی تأکید کرد و گفت: این بدان معنی است که ارزش ریال در برابر ارز خارجی کاهش نیابد و این در صورتی است که میزان ارز را افزایش دهیم.برای رسیدن به این مهم یا باید عرضه افزایش یابد و یا تقاضا کم شود تا نیاز مردم به ارز خارجی کاهش یابد.

اهم اظهارات روحانی به شرح زیر است:

*چهارمین سال خودکفایی و بی‌نیازی کشور در محصول گندم است. این همان بی‌نیازی از ارز است که در سال اول دولت در حدود 6 میلیون تن گندم وارد می‌کردیم اما در طول 4 سال گذشته نیازی به تولید گندم نداشتیم و در این زمینه نیاز به ارز کاسته شده است.

اگر امروز 95 درصد دارو در داخل تولید می‌شود و بتوانیم 5 درصد مابقی مواد اولیه دارو را در کشور تولید کنیم، نیاز ارز کاهش یافته است.

* برای حفظ ارزش پول یا باید قیمت ارز خارجی کاهش یابد و یا ارز بیشتری به دست آوریم، در زمینه کم شدن نیاز به ارز ، کارگران، کارفرمایان و تولیدکنندگان کار بزرگی انجام می‌دهند و بخشی از نیازهای جامعه توسط شما قشر عزیز برطرف می‌شود و امروز در برخی از بخش‌ها تبدیل به صادرکننده شده‌ایم و البته در کشاورزی هم صادرات و واردات انجام می‌شود.

* در ابتدای دولت، میزان واردات ما 8 میلیارد دلار بیشتر از صادرات بود اما این رقم اکنون به 3 میلیارد رسیده که بیانگر حرکت ما به سمت خودکفایی است،

* امروز رقم صادرات غیرنفتی بسیار قابل توجه و به 40 میلیارد دلار رسیده که با تلاش بیشتر بهبود کیفیت، کاهش مصرف داخلی و افزایش صادرات در محصولات غیرنفتی می‌توانیم بازارهای منطقه و جهان را تصاحب کنیم که در نتیجه درآمد ارزی کشور افزایش می‌یابد و یکی از قدم‌های مهم برای مبارزه با آمریکا همین موضوع است.

* آمریکا به دنبال این است که از طریق فشار به صادرات نفتی، درآمد ارزی کاهش یابد تا نیازمندی‌های داخلی برای تولید کالاهای اساسی و واردات برخی محصولات مورد نیاز دچار مشکل شود، پس یکی از راه‌های مقابله با آمریکا و خط مقدم این مبارزه شما کارگران عزیز هستید که بتوانید با کار بیشتر محصولات بیشتری تولید کنید و ظرفیت خالی کارخانجات پرشود.

* یکی از مصوبات مهم هیأت امنای صندوق توسعه ملی این بود که اگر کارخانه‌ای ظرفیت تولید خود را افزایش دهد و یا تأسیس شود، ظرفیت تولید برای دریافت پول از صندوق توسعه ملی در اولویت خواهد بود،  این به معنای آن نیست که سالن و تجهیزات اضافه شود، بلکه باید با افزایش شیفت‌های کاری، تا چند برابر، ظرفیت را افزایش دهیم و کیفیت کالاها نیز به همین نسبت ارتقاء یابد.

*وقتی در کشورهای همسایه مشاهده می‌کنیم، کالاهای ساخت کارگران ایرانی در مغازه‌های این کشورها به فروش می‌رسد، انسان به خود می‌بالد که کالای ما جای کالاهای کشورهای غربی یا شرقی را پر می‌کند و این مهم به دست شما انجام شده است.

* شاید شما به دولت خطاب کنید که چرا قیمت ارز کاهش نمی‌آید، هر چقدر تولید افزایش یابد و به سمت خودکفایی حرکت کنیم، قیمت ارز کاهش می‌یابد.

* آمریکا فشار می‌آورد تا نفت خام صادر نکنیم و البته باید به صادرات نفت خام ادامه دهیم، همه مسئولان اتفاق نظر دارند، که تصمیم آمریکا برای رساندن صادرات نفت ایران به صفر تصمیمی غلط و نادرست است که اجازه نخواهیم داد اجرایی و عملیاتی شود.

*آمریکایی‌ها در ماه‌های آینده متوجه می‌شوند که صادرات نفت خود را ادامه خواهیم داد، ممکن است از یک راه درها را بر روی ما ببندند، اما یک باب وجود ندارد که آمریکا فشار می‌آورد تا بسته شود، بلکه هنوز 6 درب وجود دارد و ما با قدرت به صادرات نفت ادامه خواهیم داد.

* هیچ زمانی در ایران به طور همزمان حدود 28 استان با معضل سیل مواجه نبوده است ،اداره کردن و ساماندهی امور در همه این استان‌ها بویژه در برخی استان‌هایی که مشکلات و خرابی‌های زیادی داشتند، کار آسانی نبود.

*در جلسه هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان براساس گزارش مسئول جهاد کشاورزی این استان 150 هزار هکتار گندم در این منطقه براثر سیل به زیر آب رفته،  بر مبنای برآوردها در سال جاری می‌بایست گندم زیادی برای صادرات در کشور تولید می‌شد، اما علیرغم همه مشکلات و با وجود این خسارت‌ها، امسال نیز در گندم خودکفا خواهیم بود. مقابله با تحریم و توطئه آمریکا و رسیدگی به مناطق سیل‌زده از وظایف اصلی همه مسئولان است و باید همه در این راستا دست به دست یکدیگر بدهیم.

* در شرایط کنونی و با توجه به تغییر و تحولات جامعه جهانی، شیوه‌ها، نوع و شکل کار در کشور در حال تغییر بوده و بسیاری از شغل‌های جدید بویژه در فضای مجازی ایجاد شده است، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید از امروز برای مشاغل در 10 سال آینده برنامه‌ریزی داشته باشد.

* امروز فرصت‌های بسیار خوبی در بخش گردشگری برای اشتغال‌زایی مهیاست، افزایش اشتغال و صادرات و تغییر در شیوه‌های ایجاد شغل با توجه به شرایط باید مدنظر قرار گیرد تا بتوانیم از مشکلات عبور کنیم.

* آمار ارایه شده از سوی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در زمینه مسایل مربوط به کارگران امیدوارکننده است و کارگران باید نسبت به آینده زندگی خود امیدوار باشند چرا که هر چه کار با نشاط و با روحیه انجام شود، محصول بهتری خواهد داشت.

*کارگری که بداند پس از چند سال تلاش می‌تواند صاحب خانه شود و دغدغه‌های مربوط به تهیه مسکن را ندارد، با روحیه بهتری می‌تواند در مسیر تولید محصول باکیفیت تلاش کند و در این راستا تلاش مسئولان در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید بیشتر از گذشته شود.

*حمایت از کارگر تنها به معنای افزایش حقوق آنان نیست بلکه باید در بسیاری موارد به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که کارگران در سود حاصل از تولید و صادرات محصولات سهیم و شریک شوند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.