بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

اختصاص ۲۰ درصد سهم خودرو به دارندگان خودروهای فرسوده به کجا رسید؟

طبق برآوردها تا سال ۱۴۰۴ تعداد خودروهای فرسوده به ۸ میلیون دستگاه می رسد؛ این در حالیست که سهم خودروهای فرسوده در قرعه کشی ها با ابهاماتی همراه است.

اختصاص ۲۰ درصد سهم خودرو به دارندگان خودروهای فرسوده به کجا رسید؟
تین نیوز |

طبق برآوردها تا سال ۱۴۰۴ تعداد خودروهای فرسوده به ۸ میلیون دستگاه می رسد؛ این در حالیست که سهم خودروهای فرسوده در قرعه کشی ها با ابهاماتی همراه است.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، چند هفته ایست که مدام مدارس تعطیل می شود آن هم به دلیل آلودگی هوا؛ آلودگی که باعث شده مردم زیادی گرفتار بیماری شوند و احساس سردرد، سرگیجه، آبریزش بینی و گلو درد داشته باشند که پزشکان علت آن را آلودگی هوا دانستند.

۵۹ درصد آلودگی هوای تهران ناشی از منابع آلاینده متحرک مانند کامیون ، اتوبوس، خودروهای سواری، تاکسی و موتورسیکلت است؛ محمود مشهدی شریف گفت: اکنون سه هفته است که هوای تهران و کلان شهرها آلوده است و مدارس تعطیل شدند، اگر خودرویی اسقاط نشود، هوایی پاک نخواهد شد، هوای پاک در صورتی به وجود می آید که خودروهای فرسوده اسقاط شوند؛ نیمی از آلودگی هوا مربوط به منابع متحرک است که عموم منابع متحرک مربوط به خودروهای فرسوده می شود؛ اگر خودروی فرسوده اسقاط نشود هوای تهران همچنان آلوده خواهد ماند. در سال ۱۴۰۱ تنها ۲ روز هوای پاک داشتیم که بقیه ناسالم بوده است.

طبق تبصره یک ماده ۸ قانون ساماندهی صنعت خودرو، دولت موظف است ساز و کار و تسهیلات لازم برای جایگزینی خودروهای فرسوده با خودروهای نو را فراهم کند.کریمی نائب رئیس کمیسیون صنایع مجلس می گوید: از مجموع ۲۶ میلیون خودرویی که در حال تردد هستند، ۶ میلیون خودرو فرسوده محسوب می شوند.

سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس نیز در این خصوص گفت: اساس مساله اسقاط خودروها، کاهش میزان آلایندگی های هوا بود که کشور را دچار چالش های بسیار و سلامت مردم را تهدید می کند؛ براساس گزارش وزارت بهداشت، سالانه حدود ۲۷ هزار مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا در کشور ثبت می شود، اما، چون آلودگی هوا دیده نمی شود، اثرات مستقیم و غیر مستقیم آن که منجر به فوت یا عوارض دیگر می شود در آمارها به چشم نمی آید.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس افزود: دولت از زمانی که به طور جدی وارد عرصه اسقاط شد روند خوبی شکل گرفت، به شکلی که توانستیم حدود ۲ میلیون خودرو فرسوده را از رده خارج کنیم، اما به این دلیل که ارایه گواهی اسقاط خودرو فقط مربوط به خودروهای وارداتی بود و خودروسازان داخلی هیچ مسئولیتی برای اسقاط خودروهای فرسوده نداشتند، از سال ۹۶ که واردات خودرو ممنوع شد عملاً اسقاط خودرو نیز به کما رفت!

آقای مهدی اسلام پناه رئیس سازمان ملی استاندارد می گوید: آلودگی هوا عوامل پیچیده ای دارد، مطالعات عمیقی در این حوزه انجام شده که قسمتی از آن منابع متحرک و قسمتی شامل منابع غیر متحرک می شود؛ قسمتی از آن بحث هم مربوط به سوخت و قسمتی به بحث ناوگان فرسوده می پردازد.

وی ادامه داد: قسمتی هم مربوط به ۲۸ تا ۲۹ میلیون خودرو یا موتورهایی می شود که در سطح شهرها تردد دارند که احتراق کاملی هم ندارند؛ عدم احتراق کامل این ناوگان سواری و تجاری سنگین و نیمه سنگین باعث می شود که اگر بهترین سوخت ها را هم تهیه کنید باز هم نتواند مشکل را حل کند.

از ابتدای امسال قرار شد ۱۰ درصد از سهم قرعه کشی خودرو به دارندگان خودرو فرسوده تعلق گیرد که آقای مشهدی شریف می گوید: پنج ماه ابتدای امسال خودروسازان تمکین نکردند و قرعه کشی برای صاحبان خودرو فرسوده انجام ندادند؛ از شهریور ماه ۲۰ درصد از سهم قرعه کشی خودرو به دارندگان خودرو فرسوده تعلق گرفت که شرکت سایپا فقط شهریور ماه قرعه کشی را برگزار کرد و قرعه کشی نداشت، عمده قرعه کشی ها متعلق به ایران خودروست که خودروهای آن نیز بیشتر در بورس عرضه می شود و قرعه کشی نمی شوند.

حالا خودروسازان، خودروهای خود را در بورس کالا عرضه می کنند؛ شرکت سایپا هم به طور رسمی اعلام کرده که دیگر محصولاتش را از طریق قرعه کشی نمی فروشد. آقای محمدعلی تیموری مدیر عامل گروه سایپا در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه صنعت خبرگزاری صدا و سیما، افزود: ۴ ماه است که محصولات گروه سایپا از فرایند قرعه کشی خارج است، اما فروش فوق العاده و عرضه محصول در بورس کالا براساس شرایط و ضوابط مجلس بوده تا محصولات را به دست مصرف کنندگان برسانیم.

مدیر عامل سایپا با اشاره به افزایش شمارگان تولید خودرو افزود: امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۹۲ هزار خودرو بیشتر عرضه کرده ایم، وقتی افزایش تولید اتفاق افتاده است قسمتی از بازار را مدیریت می کنیم و افزایش تولید را ادامه می دهیم و تمایلی نداریم به فضای قرعه کشی وارد شویم.

تیموری گفت: از دید ما بورس کالا قانونی بوده و ۵ ماه برای خودروسازان بخش خصوصی جاری بوده و ما تازه یکبار عرضه کرده ایم که این جلسه گذاشته شده و من فکر می کنم ساز و کاری که در بورس کالا وجود دارد کاملا قانونی است ما به تصمیمات سازمان بازرسی تمکین می کنیم، اگر خارج از قانون بود بررسی و اعلام می کنند روال عادی ادامه پیدا می کند و اگر خلافش باشد نیز اعلام می کنند.

با این شرایط اختصاص ۲۰ درصد سهم خودرو به دارندگان خودروهای فرسوده چه می شود؟ آقای امید قالیباف سخنگوی وزارت صمت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه صنعت خبرگزاری صدا وسیما، گفت: طبق قانون وزارت صمت مکلف است برای خودروهایی که مشمول قرعه کشی هستند سهمیه ۲۰ درصدی در نظر بگیرد، بنابراین برخی محصولات ایران خودرو شامل این سهم می شوند.

وی افزود: برای بقیه روش های فروش خودرو مانند فروش در بورس، سهمیه ای در نظر گرفته نمی شود.
بر اساس این گزارش؛ طبق برآوردها تا سال ۱۴۰۴ تعداد خودروهای فرسوده به ۸ میلیون دستگاه می رسد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • فخرالدین فلاح پاسخ

    هراستانی اسقاطی باز کنید ماشین تحویل بگیرید وماشین بدین وچک وپول تونو هم بگیرین دنبال چی هستین بار قرعه کشی کنید تا ۱۰ سال دیگه نمی‌افته این چیکاری که میکنید خودرو فرسوده ۲۰ سال کار کرده‌است دیگه