قانون بیمه شخص ثالث راننده محور چه زمانی اجرا خواهد شد؟
به گفته مسئولان بیمه مرکزی، سامانه بیمه شخص ثالث راننده محور آماده بهره برداری، اما باید مقداری داده همانند نمره منفی گواهینامه ها و... از پلیس راهور برای اجزا دریافت شود.
به گفته مسئولان بیمه مرکزی، سامانه بیمه شخص ثالث راننده محور آماده بهره برداری، اما باید مقداری داده همانند نمره منفی گواهینامه ها و... از پلیس راهور برای اجزا دریافت شود.
به گزارش تین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ،بر اساس قانون بیمه شخص ثالث راننده محور، رانندگان به پرخطر و کم خطر تقسیم بندی می شوند و زمانی که رانندگان پرخطر بر اساس شاخص هایی شناسایی شدند هنگام صدور بیمه نامه مبالغ بر اساس پرخطر بودن آن ها محاسبه می شود و اگر کم خطر باشند برای آن ها تخفیفاتی لحاظ می شود و بر این اساس دیگر بار رانندگی پرخطر بر دوش تمام جامعه نخواهد بود موضوعی که در برخی از کشور های جهان مرسوم و در کشور ما نیز قانون بر اجرای آن تاکید دارد.
تاکیدی که بر مبنای تبصره یک ماده ۱۸ قانون بیمه اجباری شخص ثالث بیمه مرکزی موظف است با همکاری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ترتیبی اتخاذ کند که حداکثر تا پایان برنامه پنج ساله ششم، امکان صدور بیمه نامه شخص ثالث براساس ویژگی های «راننده» فراهم شود. بهار ۱۴۰۳ برنامه هفتم آغاز خواهد شد، اما تا این لحظه اجرای این بند قانونی چشم انتظار گام های عملی جهت اجرا است.
پیش از این قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی مجید مشعلچی گفته بود: یکی از موارد قانون بیمه اجباری شخص ثالث تبصره یک ماده ۱۸ است که در بیمه مرکزی از آن تحت عنوان راننده محوری یاد می شود. در این قانون بحث خسارت و صدمات از اتومبیل برداشته و به راننده اتومبیل الحاق می شود.
او افزود: برای تحقق این بند قانونی باید یک چرخش اطلاعاتی در چند سامانه ایجاد کنیم، یک بخش این داده ها به مرکز داده بیمه مرکزی در خصوص اصالت بیمه نامه، ارتباط بیمه نامه با شخص راننده و... باز می گردد. قسمت دیگر به داده های قوه قضائیه و بخش دیگر هم در مرکز داده فراجا اطلاعاتی از جمله امتیازات منفی رانندگان است که مقداری فرآیند ارسال داده ها به بیمه مرکزی زمان بر شد که اخیرا این موضوع از طریق کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک پیگیری شد و این کارگروه مصوب کرد فراجا اطلاعات را در اختیار بیمه مرکزی قرار دهد. مقدمات کار فراهم شده و زیر ساخت ها آماده است و به شکل آزمایشی و البته بدون شاخص های فراجا این اقدام را در ۲ شرکت بیمه هم اجرایی کردیم.
سامانه بیمه شخص ثالث راننده محور آماده بهره برداری
به تازگی هم علی استادهاشمی رئیس کل بیمه مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: راننده محوری (بیمه شخص ثالث راننده محور) از جمله فعالیت هایی است که در صنعت بیمه باید بیمه مرکزی انجام دهد که سامانه آن اکنون آماده بهره برداری است و باید مقداری داده همانند نمره منفی گواهینامه ها و... از پلیس راهور دریافت شود. امیدواریم با ارتباطی که بتوانیم برقرار کنیم داده ها این سمت آید و بتوانیم این کار را نهایی کنیم.
استادهاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا اجرای بیمه شخص ثالث راننده محور به پایان امسال می رسد؟ بیان کرد: اقدامات فنی آن در بیمه مرکزی انجام شده باید داده ها از آن طرف (پلیس راهور) بیاید تا بتوانیم آن ها را تست و به جریان اندازیم در کل کار فنی آن انجام شده است. بالاخره باید در روابط دو جانانبه این را به یک نتیجه برسانیم.
روابط دو جانبه ای که روز گذشته نیز با حکم فرمانده کل انتظامی کشور سردار سید تیمور حسینی به سمت ریاست پلیس راهنمایی و رانندگی کشور منصوب شد تا شاهد تغییراتی در این حوزه باشیم تغییراتی که می تواند در تبادل داده ها و سرعت بخشی به تحقق اجرای این بند قانونی هم موثر داشته باشد.
اما اجرای این بند قانونی چه اهمیتی دارد؟ موضوعی که مهدی قمصریان، مدیر صندوق تامین خسارت های بدنی با اشاره به آن به باشگاه خبرنگاران جوان می گوید: اول این که نگاه قانون گذار در این بخش با هدف حمایتی بوده است. اکثر رانندگان قانون مدار هستند و عملیاتی شدن این بند قانونی سبب می شود که بیمه مرکزی این اختیار را پیدا کند که برای افراد قانون مدار بیمه نامه شخص ثالث را با تخفیفات مناسب تر شرکت های بیمه ارائه کند و رانندگانی که تخلفات حادثه خیز دارند بیمه نامه خود را به قیمت بالاتری تهیه کنند و در واقع این یک اهرم تشویقی است. متاسفانه اکنون به راننده قانون مدار و متخلف با یک دید نگاه می شود که نباید این رخ دهد.
او افزود: اگر امکان صدور بیمه نامه شخص ثالث بر اساس امتیاز راننده مهیا شود نگاه عادلانه نیز فراهم خواهد شد که نیازمند همیاری و همکاری نیروی انتظامی است.
حالا باید منتظر ماند و دید بعد از گذشت بیش از ۶ سال از ابلاغ برنامه پنج ساله ششم سرانجام بحث بیمه شخص ثالث راننده محور که یک تکلیف قانونی است به ایستگاه اجرایی خواهد رسید؟