احتمال قاچاق نیمی از صید دریایی شمال غرب خلیج فارس
سال گذشته احتمالاً نیمی از صید دریایی در صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس به صورت قاچاق از کشور خارج شده است.
سرپرست شیلات خوزستان گفت: سال گذشته احتمالاً نیمی از صید دریایی در صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس به صورت قاچاق از کشور خارج شده است.
به گزارش تین نیوز به نقل از مانا، غلامرضا افتخاری نسب افزود: پارسال حدود ۴۸ هزار تن میگو و انواع ماهیان دریایی در محدوده صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس صید و به بنادر صیادی خوزستان انتقال یافته است، ولی احتمالاً به همین مقدار نیز توسط صیادان به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق قاچاق شده است.
وی گفت: برخی شناورهای صیادی خوزستان در مدت یک هفتهای فعالیت صیادی در صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس، حدود ۳۰۰ کیلوگرم در اسکلههای صیادی استان تخلیه میکنند که این رقم نمیتواند درست باشد.
سرپرست شیلات خوزستان افزود: برخی گونههای با ارزش دریایی همچون ماهی حلوا سفید یا زبیدی در کویت هر کیلوگرم هفت میلیون ریال به فروش میرسد بنابراین صیادان ما برای کسب درآمد بیشتر، ماهیان صید شده را بر روی آب به فروش میرساند.
افتخاری نسب تصریح کرد: البته این اقدام صیادان خوزستانی غیرقانونی است و مورد تایید نیست و نباید چنین کاری صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه فشار روی منابع و ذخایر آبزیان دریایی در صیدگاههای شمال غرب خلیج فارس بالا است افزود: فشار بیش از حد به ذخایر آبزیان، پیامدهای منفی در سالهای آینده خواهد داشت.
فشار بیش از حد به ذخایر آبزیان، صید بی رویه و غیرقانونی از چالشهای اصلی صید و صیادی در خلیج فارس است.
در سال جاری مأموران دریابانی خوزستان دست کم شش محموله صید دریایی در آبهای شمال غرب خلیج فارس که قصد خروج از آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران را داشتند توقیف کردند.
افزایش نرخ ارز و افزایش هزینههای صید و صیادی از دلایل قاچاق صید ماهیان دریایی است.
حدود سه هزار فروند شناور و قایق در ناوگان صید و صیادی خوزستان فعال هستند.
معیشت ۵۰ هزار خانوار خوزستانی از طریق صید و صیادی تأمین میشود.