بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

◄ خلیج فارس باید در لیست مناطق حساس دریایی سازمان آیمو قرار بگیرد

کارشناس مسئول حفاظت محیط زیست دریایی بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: خلیج فارس توانایی قرار گرفتن در لیست مناطق حساس دریایی سازمان آیمو را دارد.

خلیج فارس باید در لیست مناطق حساس دریایی سازمان آیمو قرار بگیرد
تین نیوز |

جمال پاکروان به مناسبت روز ملی خلیج فارس اظهارداشت: خلیج فارس اکوسیستم آبی نیمه باز است که فقط از طریق تنگه هرمز و دریای عمان به آبهای آزاد راه پیدا می‌کند و بیش از دو سوم نفت خام جهان از خلیج فارس استخراج می‌شود و سالیانه به طور متوسط 52 هزار فروند کشتی که 14 هزار فروند آن نفتکش است، از تنگه هرمز رفت و آمد می‌کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص اکولوژیک و تردد بسیار زیاد کشتی‌ها، خلیج فارس از نظر سازمان بین‌المللی دریانوردی(IMO) نیز با اهمیت شمرده شده به نحوی که در کنوانسیون بین‌المللی پیشگیری از آلودگی دریا ناشی از کشتی‌ها (مارپول) خلیج فارس و دریای عمان به عنوان منطقه ویژه دریایی شناخته شده است.

عضو کمیته حفاظت محیط زیست دریایی سازمان بین‌المللی دریانوردی(آیمو) با بیان اینکه تمهیدات درنظر گرفته شده در کنوانسیون مارپول برای مناطق ویژه دریایی مانند خلیج‌فارس نسبت به سایر مناطق دریایی و اقیانوسی سخت‌گیرانه‌تر می‌باشد، گفت: خلیج فارس دارای مناطق حساس زیست محیطی است که توانایی قرار گرفتن در لیست مناطق به ویژه حساس دریایی (PSSA) سازمان آیمو را دارند.

پاکروان در بخش دیگری در خصوص اقدامات پیشگیرانه و مقابله با آلودگی‌های دریایی از سوی بنادر و دریانوردی هرمزگان به عنوان نماینده مرجع دریایی کشور تصریح کرد: براساس کنوانسیون مارپول کشورهای متعهد به کنوانسیون باید در بنادر و ترمینال‌های نفتی خود تسهیلات دریافت زائدات کشتی‌ها را احداث و زائدات کشتی‌ها از جمله زائدات نفتی و زباله کشتی‌ها را دریافت نمایند که در این راستا این اداره کل با سرمایه‌گذاری بلندمدت ایجاد تسهیلات دریافت، نگهداری و پردازش زائدات کشتی‌ها در بندر شهید رجایی احداث نموده و زائدات نفتی و زباله کشتی‌های مستقر در بنادر و لنگرگاه بندرعباس را دریافت می‌کنند.

وی گفت: مشکل عمده در خلیج فارس نه آلودگی ناشی از کشتی‌ها بلکه آلودگی‌های ناشی از تخلیه پساب صنعتی و فاضلاب‌های شهری است، شهرهای بزرگ حاشیه خلیج فارس عمدتا به سیستم شبکه جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب مجهز نیستند و فاضلاب انسانی را به صورت مستقیم به دریا می‌ریزند.

این کارشناس مسوول حفاظت محیط زیست دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان تاکید کرد: مسوولان و مدیران شهرهای ساحلی باید ضمن اختصاص بودجه کافی، تمهیدات لازم را برای جلوگیری از تخلیه فاضلاب انسانی به محیط زیست آسیب‌پذیر خلیج‌فارس به عمل آورند تا این خلیج که سالیان سال به عنوان محل ارتزاق مردم کشورهای حاشیه آن بوده بیش از این آلوده نشود و بتواند سفره پرمهر و محبت خود را برای مردم بگستراند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.