بازدید سایت : ۶۹۳۳۳
دغاغله مطرح کرد:

◄ رشد 157 درصدی ناوگان باری در مقابل رشد 40 درصدی بار

میزان ناوگان ما در ده سال اخیر 157 درصد رشد داشته اما در همین مدت مشابه میزان بار ما 40 درصد رشد داشته که به معنای عدم تعادل بین عرضه‌وتقاضا است و عرضه بار با میزان ناوگان هم‌خوانی ندارد.

رشد 157 درصدی ناوگان باری در مقابل رشد 40 درصدی بار
تین نیوز |

غلامحسین دغاغله مدیرکل حمل ونقل کالای سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای گفت: بخش حمل ونقل زیان بیکاری در سایر بخش ها را می دهد و به دلیل افزایش رانندگان و کمبود بار اکنون میزان عرضه و تقاضا در حمل کالا باهم هماهنگی ندارد.

به گزارش خبرنگار تین نیوز هم زمان با اوج گیری شکایت ها از دریافت کمیسیون های اضافه از سوی شرکت های حمل ونقلی از رانندگان و کامیون داران غلامحسین دغاغله مدیرکل حمل ونقل کالای سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در خصوص الگوی حمل بار و میزان کمیسیون دریافتی شرکت های حمل ونقلی از رانندگان، گفت: شرکت های حمل ونقلی بر اساس کارمزد و درصد کمیسیونی که تأیید شده است مکلف هستند همان مبلغ را بگیرند. این مبلغ را دو کانون کارفرمایی و کارگری با توافق هم تعیین می کنند و طبق قانون به سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای اعلام می کنند و ما در نقش ابلاغ کننده نهایی این توافق هستیم..

کارمزد شرکت ها خارج از پایانه های بار  10 درصد است

وی بابیان اینکه این درصدها توسط خود کانون های کارفرمایی و کارگری تعیین می شود و دولت نقشی در تعیین مبالغ نهایی ندارد، تصریح کرد: البته می توانند از سازمان نظر مشورتی بگیرند اما درنهایت ما تنها نقش ابلاغ کننده و نظارتی راداریم.

به گفتهٔ دغاغله این درصدها تعیین شده است و آخرین ابلاغی که به سال 88 برمی گردد این طور است که کارمزد شرکت ها در داخل پایانه ها 8 درصد، خارج از پایانه های بار10  درصد است و خرده بار 15 درصد است..

وی با توضیح اینکه مبالغ تعیین شده از سوی کانون ها بعد از ابلاغ از سوی سازمان راهداری باید اجرایی شود به نقش نظارتی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای اشاره کرد و گفت: از این منظر هم سازمان و هم خود صنوف باید نظارت لازم را انجام دهند.

رسیدگی فوری به دریافت حق کمیسیون اضافی

دغاغله به اقداماتی که از سوی سازمان راهداری در این زمینه انجام شده است اشاره کرد و گفت: کمیسیون ماده 12 مسئول رسیدگی به تخلفات شرکت های حمل ونقلی است که جلسات آن در خود سازمان برگزار می شد و با توجه به لزوم نظارت و رسیدگی فوری به این گونه تخلفات بنا بر دستور ریاست سازمان این گروه ها به استان ها تفویض شد و اکنون در استان برگزار می شود و هر مبلغ اضافه ای از رانندگان گرفته شود می توانند به این کمیسیون ها مراجعه کنند.

وی ادامه داد: گزارش انجمن های صنفی رانندگان هم برای ما قابل قبول است و هر انجمنی به سازمان راهداری گزارش دهد که شرکتی از راننده کمیسیون بیشتر گرفته است مستند رسیدگی ما در کمیسیون ماده 12 و صدور رأی خواهد بود.

دغاغله هم چنین توضیح داد: شرکت ها مکلف اند طبق قانون میزان کمیسیون مجاز دریافتی را در محل شرکت درج کنند و این تابلو باید در دید عموم باشد.

مدیرکل حمل ونقل کالای سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای گریزی به وضع حمل ونقل در کشور زد و گفت: بیش از 90 درصد حمل ونقل جاده ای اعم از بار و مسافر بر عهدهٔ بخش جاده ای است و در طی 45 سال اخیر به دلیل رکودی که در همه بخش ها از جمله در صادرات وجود دارد تأثیر نامناسبی بر بخش حمل ونقل گذاشته است.

عرضه بار با میزان ناوگان هم خوانی ندارد

وی گفت: میزان ناوگان ما در ده سال اخیر 157 درصد رشد داشته اما در همین مدت مشابه میزان بار ما 40 درصد رشد داشته که به معنای عدم تعادل بین عرضه و تقاضا است و عرضه بار با میزان ناوگان هم خوانی ندارد..

به گفتهٔ دغاغله ناوگان موجود چند برابر باری است که می خواهد جابجا شود و با نصف ناوگان موجود کشور می توانیم بار موجود را جابجا کنیم.

دغاغله بابیان اینکه بهره وری ناوگان ما در کشور زیر 60 هزار کیلومتر در سال است و این عدد در کشورهای دیگر بالای 150 هزار کیلومتر است، گفت: البته ناوگانی که تا 150 هزار کیلومتر هم تردد کند وجود دارد اما میانگین بهره وری عامه ناوگان ما پایین است که ناشی از نبود بار کافی است. البته مهم ترین دلیل این است که بخش حمل ونقل جور بیکاری  در بخش های دیگر را می کشد.

وی در این باره توضیح داد: تقاضاهای زیادی در بخش حمل ونقل آمده است و دوستان زیادی به عنوان راننده وارد این بخش شده اند و انتظار ارتزاق از این محل را دارند درصورتی که این عرضه و تقاضا با هم هماهنگی ندارد و باید فکر دیگری شود.

میزان خواب راننده در بندر امام به 22 روز رسیده است

به گفته دغاغله هم اکنون میزان خواب راننده در بندر امام به 22 روز رسیده است که بی سابقه است و راننده ای که باید در ماه 5 یا 6 سرویس داشته باشد تا حداقل های زندگی خود را تامین کند به دلیل بار ناکافی ماهی یک سرویس دارد.

وی ادامه داد:برخی رانندگان با توجه به مدت خواب زیاد با کرایه کمتری بار می گیرند و مجبور به این کار هم هستند .

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • مالک نخعی پاسخ

    با سلام خدمت جناب دغاغله
    فرمایشات جنابعالی همگی درست است اما خواهشمندیم که راهکارهایی عملیاتی برای اصلاح این موضوعات پیشبینی کنید و برای اجرای با جدول زمان بندی در اختیار ناوگان و شرکت های حمل و نقل قرار دهید !
    موضوع دیگر اینکه بار مقوله است فارغ از زمان و مدت سفر (تولید سفر )
    اما کامیون وابسته مستقیم به زمان و مسافت سفر است (توزیع سفر )
    و اینکه کدام کامیون چه باری را حمل کند مساله تخصیص سفر را روشن می کند.
    بنابراین وقتی صحبت از تعداد بار می شود باید با جدیت به این نکته توجه کرد که هر بار با چه طرفیتی و چه مسافتی در چه زمانی کامیونی را به خود تخصیص خواهد داد .
    اینکه گفته می شود بار 40 درصد رشد داشته کامیون 150 درصد قیاس دو مقوله فارغ از هم است ،
    زیرا یکی در گیر تابعی از مسافت و زمان و است
    دیگری تابعی از تعداد!
    ضمن انکه وجود کامیون با درصد اندکی مازاد خود در واقع امادگی در پدافند غیر عامل است .
    پیشنهاد می کنم در کتب ترابری به مدل های تولید ، توزیع ، تخصیص سفر و همچنین ویزگی کالا ، مسافر و وسیله نقلیه توجه بیشتری مبذول فرمایید.