بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

◄ پیشنهاد یک شرکت سوئیسی برای فروش سیمیلاتور هواپیمای ATR به «هما»

یک شرکت تولیدکننده سوئیسی شبیه‌ساز پرواز، پیشنهاد رسمی خود را برای فروش شبیه‌ساز هواپیمای ATR 72-600 به هواپیمای جمهوری اسلامی ایران «هما» ارائه کرده است.

پیشنهاد یک شرکت سوئیسی برای فروش سیمیلاتور هواپیمای ATR  به «هما»
تین نیوز |

یک شرکت تولیدکننده سوئیسی شبیه‌ساز پرواز، پیشنهاد رسمی خود را برای فروش شبیه‌ساز  هواپیمای ATR 72-600  به هواپیمای جمهوری اسلامی ایران «هما» ارائه کرده است.

دین رضوان قبادی نماینده رسمی این شرکت در ایران در گفت‌وگو با خبرنگار تین نیوز در رابطه با پیشنهاد به ایران ایر توضیح داد: این شرکت آمادگی کامل برای تأمین شبیه‌ساز آکبند پرواز هواپیمای ATR 72-600 برای ایران ایر جهت استقرار و استفاده در مرکز آموزشی شبیه‌ساز پرواز ایران ایر در فرودگاه مهرآباد تهران را دارد.

وی در ادامه عنوان کرد: شبیه‌ساز پرواز ATR 72-600 که توسط این شرکت به طور رسمی به ایران ایر پیشنهاد شده دارای رتبه‌بندی Level D بوده بالاترین رتبه‌بندی در صنعت شبیه‌سازهای پرواز به شمار می‌آید که تواماً توسط آژانس ایمنی پرواز اروپا (EASA) و اداره هوانوردی آمریکا (FAA) صادر شده که به عنوان بالاترین مراجع استاندارد ایمنی هوانوردی در جهان شناخته شده و مورد قبول سازمان هواپیمایی کشوری ایران نیز است.

قبادی با بیان اینکه متأسفانه ایران ایر تاکنون گزینه دیگری جز اعزام کلیه خلبانان هواپیمای ATR 72-600 به خارج از کشور برای دریافت آموزش‌های شبیه‌ساز پرواز نداشته است که این امر باعث هزینه‌های ارزی هنگفت و اتلاف وقت ارزشمند خلبانان برای سفر و اقامت در خارج از کشور برای دریافت آموزش‌ها شده است، اظهار داشت: مطابق با استانداردهای ایمنی هوانوردی بین‌المللی (ICAO)، دریافت آموزش‌های مهارت عملیاتی در شبیه‌سازهای پرواز هر 6 ماه یکبار برای آزمون و اطمینان از صلاحیت پروازی تمامی خلبانان در رابطه با هواپیمایی که مجوز پرواز آن را دارند الزامی است. پرواضح است چنانچه بتوان آموزش‌های مذکور را در مقر عملیاتی ایرلاین، به عنوان مثال فرودگاه مهرآباد تهران، برگزار کرد، به موجب آن صرفه‌جویی‌های چشمگیری در هزینه‌های ارزی و زمان خواهد شد.

او به موفقیت ایران ایر که شبیه‌ساز پرواز هواپیمای ایرباس A310 را در مرکز آموزشی شبیه‌ساز پرواز خود در فرودگاه مهرآباد تهران احداث و راه‌اندازی کرد اشاره می‌کند و دراین‌باره می‌گوید: مزایای چشمگیری به واسطه این موضوع صورت گرفت و امیدوارم که الحاق شبیه‌ساز پرواز هواپیمای ATR 72-600 به مرکز خودکفایی ایران ایر  موجب کاهش چشمگیر هزینه‌های هنگفت اعزام خلبانان هواپیمای ATR 72-600 برای آموزش به خارج از کشور شود. 

قبادی با اظهار به اینکه اعزام خلبانان به خارج از کشور برای دریافت آموزش‌های شبیه‌ساز پرواز هزینه‌های متعددی دارد، عنوان می‌کند: از آنجایی که ایران ایر در حال حاضر 13 فروند هواپیمای ATR 72-600 عملیاتی در مراحل ابتدایی برجام خریداری کرده است، هواپیمای یاد شده پر تعدادترین نوع هواپیمای فعال در ناوگان ایران ایر به حساب می‌آید و لذا، این نوع هواپیماها  بیشترین هزینه‌های ارزی برای آموزش شبیه‌ساز پرواز در خارج از کشور را دارد.

وی درباره با هزینه‌های تحمیل شده گفت: اول، هزینه اجاره شبیه‌ساز پرواز از شرکت آموزشی خارجی است که معمولاً هزینه ساعتی 600 یورو به بالا (معادل تقریباً 100 میلیون ریال بر پایه نرخ برابر ارز بازار) را در بر دارد. سپس، هزینه‌های اقامت هتل، سفر، هزینه‌های جاری زندگی و مقرر روزانه خلبانان است که همگی با ارز خارجی عمدتاً یورو، دلار، یا درهم پرداخت می‌شوند. با عنایت به هزینه‌های مالی مذکور، بر این باوریم که در مقایسه با اعزام خلبانان ATR 72-600 به خارج از کشور، ایران ایر با تجهیز مرکز آموزشی شبیه‌ساز پرواز واقع در فرودگاه مهرآباد تهران به شبیه‌ساز پرواز ATR 72-600 این شرکت، می‌تواند به سادگی سالانه میلیون‌ها یورو صرفه‌جویی ارزی کرده و بدین واسطه نسبت به آموزش خلبانان ATR 72-600 به خودکفایی کامل نائل آید.

مدیر فروش این شرکت سوئیسی تحریم‌ها را مانع فروش این شبیه‌ساز به ایران ایر نمی‌داند و در این رابطه توضیح می‌دهد: ما از قوانین کشور سوئیس پیروی می‌کنیم نه قوانین ایالات متحده آمریکا و این شرکت آمادگی اخذ مجوزهای لازم برای فروش شبیه‌ساز پرواز ATR 72-600 به ایران ایر را خواهد داشت.

وی اظهار داشت: دیگر نیاز نیست که ایران ایر برای اجاره شبیه‌ساز یاد شده دست به دامن شرکت‌های خارجی شود. متأسفانه، در نتیجه همه‌گیری جهانی کروناویروس بسیاری از کشورها با مسدود کردن مرزهای خود به روی ناقلین احتمالی از کشورهای متأثر از بیماری، از جمله شهروندان ایران، سعی در جلوگیری از ورود و مقابله با گسترش بیماری در کشور خود دارند. در چنین شرایطی و در صورت تداوم محدودیت‌های سفر، خلبانان ATR 72-600 ایران ایر قادر به سفر به خارج از کشور برای دریافت آموزش‌های لازم نخواهند بود که این امر متأسفانه موجب انقضاء و بی‌اعتبار شدن مجوزهای پرواز خلبانان یاد شده خواهد شد. 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ایرج ابراهیمی پاسخ

    علاوه بر این شرکت سوئیسی یک شرکت ایتالیایی هم پیشنهاد فروش سیمولاتورATR به ایران را دارد. یک شرکت ایرانی سازنده سیمولاتور هم آمادگی فروش سیمولاتور به ایران را دارند.