بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

شهرداری نگاه درآمدی به حریم تهران ندارد

با هیچ عقل و منطقی سازگار نیست که تهران به عنوان پایتخت کشور حریم نداشته باشد، اما شهرستان‌ های اطراف آن حریم داشته باشند.

شهرداری نگاه درآمدی به حریم تهران ندارد
تین نیوز |

مدیرکل حریم شهر تهران با تاکید بر این که طرح راهبردی حریم پایتخت در انتظار ابلاغ از سوی استانداری قرار دارد، گفت: طی ۲ سال اخیر به اندازه یک و نیم برابر ده سال گذشته از سازه های غیرقانونی در حریم تهران رفع اثر صورت گرفته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، علی اکبر فسایی، مدیرکل حریم شهر تهران درباره وضعیت حریم پایتخت توضیح داد: در سال ۱۳۷۱ طرح آتک در مورد تهران ابلاغ شد و هنوز هم از این طرح استفاده می شود. در این طرح، حریمی شامل مساحت ۱۳۲۷ کیلومتر مربع برای تهران در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در سال ۱۳۹۵ در شورای عالی معماری و شهرسازی، طرح راهبردی حریم پایتخت با مساحت حدود ۵۹۱۸ کیلومتر مربع تصویب و ابلاغ شد و وزرات کشور بعد از حدود یک تا دو سال این طرح را به استانداری ابلاغ کرد. از نظر قانونی، استانداری تهران باید این طرح را ابلاغ کند تا برای فرمانداری ها و بخشداری ها لازم الاجرا شود، اما متاسفانه بنا به شرایطی هنوز این طرح ابلاغ نشده است.

قانون تقسیمات کشوری در تعارض با قانون تعاریف محدوده و حریم تهران

فسایی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: ابلاغ قانون تقسیمات کشوری توسط وزارت کشور و استانداری تهران تعارضاتی را با قانون تعاریف محدوده و حریم شهر تهران و همچنین قانون منع گسترش شهر تهران ایجاد می کند.  همین موضوع محل ایجاد مشکل بین شهر تهران و شهرستان های تشکیل شده اطراف است.

مدیرکل حریم شهر تهران ادامه داد: بارها در جلسات اعلام کرده ایم که از نظر قانونی، هر شهری باید ۳ تا ۵ برابر محدوده شهری حریم داشته باشد. حریم شهر به نوعی تنفس گاه، آینده آن شهر و در واقع ذخیره ای برای آیندگان است.

وی با بیان این که باید شهر تهران به عنوان یک کلانشهر در نظر گرفته شود، اظهار داشت:  با هیچ عقل و منطقی سازگار نیست که تهران به عنوان پایتخت کشور حریم نداشته باشد، اما شهرستان های اطراف آن حریم داشته باشند. تمام حرف ما این است که کلانشهر تهران، به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی، باید حریم مشخص داشته باشد. 

شهرداری نگاه درآمدی و ذی نفعی به حریم تهران ندارد 

فسایی با تاکید بر این که شهرداری نگاه درآمدی و ذی نفعی به حریم تهران ندارد، عنوان کرد: حرف ما این است که تا زمان تعیین تکلیف نهایی و طبق پیشنهاد سازمان بازرسی کل کشور، ملاک عمل برای حریم پایتخت مانند سابق طرح آتک و صیانت از آن در اختیار شهر تهران باشد. 

مدیرکل حریم شهر تهران ادامه داد: فرماندار تهران هم با حضور در شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد که حریم پایتخت در دو سال اخیر به معنای واقعی نگهداری شده است؛ حریم شهر تهران متعلق به آینده است و اگر آن را رها کنیم در کمترین زمان در آن ساخت وساز صورت می گیرد. این اقدام تلاش و زمان گذاشتن را نشان می دهد که قابل تقدیر است.

این مقام مسئول در شهرداری تاکید کرد: مسائل حریم پایتخت از عدم تطابق مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی با قانون تقسیمات کشوری ریشه می گیرد، اما نکته مهم این است که شهرداری تهران نگاه درآمدی به حریم ندارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این دوره از مدیریت شهری یعنی تقریبا در ۲ سال گذشته، به اندازه یک و نیم برابر ده سال گذشته از سازه های غیرقانونی در حریم تهران رفع اثر شده است. هرچند این کار برای شهرداری تهران هزینه داشته، اما از آنجایی که حریم شهر تهران خط قرمز ماست، بر حفظ آن تاکید داریم و اجازه تجاوز به حقوق مردم را نخواهیم داد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.