اجرای طرح ترافیک بعد از عید فطر
مدیران شهری از اجرای طرح ترافیک بعد از عیدسعید فطر خبر دادند اما وزارت بهداشت اعلام کرد با اجرای طرح مخالف است و اصلا نمی دانند علت برقراری مجدد طرح ترافیک چیست؟
مدیران شهری از اجرای طرح ترافیک بعد از عیدسعید فطر خبر دادند اما وزارت بهداشت اعلام کرد با اجرای طرح مخالف است و اصلا نمی دانند علت برقراری مجدد طرح ترافیک چیست؟
به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، قرار است از روز سهشنبه 6 خرداد طرح ترافیک در تهران اجرا شود. این تصمیم را شورای عالی ترافیک تهران گرفته است.
با توجه به شیوع ویروس کرونا از روزهای پایانی اسفند 1398 اجرای طرح ترافیک در تهران لغو شد و در سال جاری هم فقط یک روز (23 فروردین) طرح ترافیک در تهران اجرا شد که بلافاصله از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا این طرح لغو شد.
مخالفت استانداری با اجرای طرح در ۲۹ اردیبهشت
کش و قوسهای فراوانی بین مسئولان شهری ایجاد شد و در نهایت اعلام شد که در 29 اردیبهشتماه سال جاری و بعد از شبهای قدر، طرح ترافیک در تهران اجرا میشود.
بلافاصله انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران واکنش نشان داد و اعلام کرد طرح ترافیک از 29 اجرا نمیشود و در این زمینه سؤالات متعددی از سوی شهروندان مطرح شده و فعلاً این طرح اجرا نمیشود.
با دستور حناچی طرح ترافیک چند روزی به تعویق افتاد/اجرا بعد از عید فطر
بعد از اظهارات انوشیروان محسنی بندپی، شهرداری تهران اعلام کرد که طرح ترافیک از 29 اردیبهشت اجرا و مصوبات قانونی هم اخذ شده است. چند ساعتی از اظهارنظر استانداری و مشاور معاون شهردار نگذشته بود که خبر رسید اجرای طرح ترافیک چند روزی به تعویق افتاده و قرار است این طرح بعد از عید سعید فطر اجرایی شود.
غلامحسین محمدی مشاور شهردار تهران در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت که طبق توافقات انجام شده و به دستور پیروز حناچی شهردار تهران و جهت رعایت بهداشت عمومی در مبارزه با شیوع بیماری کرونا، طرح ترافیک بعد از عید سعید فطر اجرایی میشود.
مخالفت وزارت بهداشت با اجرای طرح ترافیک/منطق برقراری مجدد چیست؟
چند روزی گذشت تا اینکه کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در صفحه توئیتر خود گفت: نمیدانم منطق برقراری مجدد طرح ترافیک چیست؟ کشور در وضع عادی نیست و تهران وضعیت فراز و نشیب در هفتههای اخیر داشته و نمیتوانیم بگوییم حتی وضعیت سفید است.
وی ادامه داد: اولویت ما رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی است و آلودگی هوا نیست. سوق دادن مردم به سمت ناوگان حمل و نقل عمومی میتواند مشکلاتی در تهران ایجاد کند. بنابراین نظر وزارت بهداشت در مورد اجرای مجدد طرح ترافیک مشخص و صریح است و با آن مخالف هستیم.
مرکز شهر قفل شده است/برای اجرای طرح مصوبات قانونی اخذ شده است
بعد از اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت، یکی از مدیران شهری به خبرنگار فارس گفت: برای اجرای طرح ترافیک مصوبه شورای ترافیک را داریم و همچنین در مرکز تهران با لغو طرح ترافیک، ترافیک به شدت افزایش یافته و بهتر است بگوییم مرکز تهران قفل شده است.
وی با بیان اینکه گفته میشود لغو طرح ترافیک باعث شیوع کرونا در مرکز شهر شده است، گفت: بسیاری از سفرها که در محدوده مرکزی رخ میدهد غیر ضروری است و ما در بسته پیشنهادی که در شورای ترافیک هم به تصویب رسید، تصمیم گرفتیم که سفرهای غیرضروری را حذف کنیم و برای کارمندان، کادر درمان، تاکسیهای اینترنتی، آژانسها، سرویس مدارس، ادارات و... تسهیلاتی درنظر گرفتهایم و برای کسانی که سفر ضروری دارند مشکلی پیش نخواهد آمد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه میزان مسافران مترو و اتوبوس افزایش مییابند، گفت: عدد خیلی بالا نیست.
فراهانی: تابع نظر ستاد مقابله با کرونا هستیم
بعد از مخالفت صریح وزارت بهداشت، به سراغ مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران رفتیم. وی در این باره به خبرنگار فارس، گفت: آنچه مسلم است تصمیمات نهادهای قانونی در حوزههای تحت اختیار باید فصلالخطاب باشد و در بحث ترافیک تهران هم شورای عالی ترافیک تصمیمگیر است.
وی ادامه داد: در شرایط خاص مانند کرونا، تصمیمات را ستاد ملی مقابله با کرونا میگیرد و ما هم در این زمینه تابع آنها هستیم.
نمیدانیم ستاد مقابله با کرونا مخالف است یا وزارت بهداشت
عضو شورای شهر تهران گفت: اینکه آقای جهانپور اعلام کرده است که با اجرای طرح ترافیک مخالف هستند، باید دید تصمیم ستاد کروناست یا وزارت بهداشت؟ طبیعی است اگر ستاد کرونا تصمیم به لغو طرح ترافیک بگیرد، قطعاً شورای اسلامی شهر تهران و شورای ترافیک تابع خواهد بود، اما ما نمیدانیم که این تصمیم برای وزارت بهداشت است یا کرونا؟
وضعیت در محدوده مرکزی شهر قابل تحمل نیست
وی در پاسخ به این پرسش که با اجرای طرح ترافیک، میزان مسافران در مترو و اتوبوس افزایش مییابد، گفت: در حال حاضر هم نبودن طرح ترافیک نشان داد که وضعیت فعلی به خصوص در محدوده مرکزی شهر تهران قابل تحمل نیست و خیابانها قفل شده و این ترافیک به نقاط دیگر هم پسزده میشود.
عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: اگر مسافران مترو و اتوبوس زیاد شوند، احتمال تجدیدنظر در طرح وجود دارد، اما این را هم بگویم که هرگونه تصمیم در مورد ترافیک، در شورای عالی ترافیک گرفته میشود و همچنین ما درنهایت تابع نظر ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم.
یکی از مشکلات لغو طرح ترافیک، افزایش ترافیک در محدودههای مرکزی شهر است، تا جایی که بسیاری از خیابانها قفل و حتی شهروندان در پیادهروها خودروهای خود را پارک میکنند و وضعیت نابسامانی در محدوده مرکزی ایجاد شده است.
سیدمناف هاشمی معاون شهرداری تهران هم میگوید: بررسیهای لازم برای اجرای طرح ترافیک صورت گرفته است و در 17 اردیبهشت وزیر کشور اختیار تصمیمگیری در مورد اجرای طرح ترافیک را به شورای ترافیک واگذار کرد و درنهایت شورای ترافیک هم تثبیت کرد که این طرح اجرایی شود.
تلاش برای کنترل جمعیت در مترو و اتوبوس
وی ادامه داد: تمام تلاش شهرداری بر این است که بتوانیم جمعیت در اتوبوس و مترو را کنترل کرده و طرح فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنیم،هر چند که احتمال میدهیم حدود 5 درصد تعداد مسافران افزایش یابد، اما قطعا اجرای طرح ترافیک وضعیت مرکز شهر را بهتر خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، بعد از کش و قوسهای فراوان بین مسئولین شهری قرار شد طرح ترافیک بعد از عیدسعیدفطر انجام شود، حتی در این زمینه استانداری هم چراغ سبز نشان داد و با اجرای طرح موافقت کرد، اما چند روز مانده به اجرای طرح، وزارت بهداشت اعلام میکند که با اجرای این طرح مخالف است.
از سوی دیگر، مدیران شهری هم تأکید دارند که مصوبات قانونی برای اجرای طرح را دریافت کردهاند. حال باید دید طرح ترافیک بعد از عیدسعیدفطر اجرا میشود یا خیر.