بازدید سایت : ۸۹۹۳۰
| کد خبر ۲۹۵۸۲۷
کپی شد

◄ سرنوشت مبهم قرارداد 4500 میلیارد تومانی توسعه خط 4 و اتصال به خط 2 مترو/ ترافیک سنگین بیداد می کند

به دلیل ترافیک سنگین مناطق شرقی تهران به سمت غرب تجربه می کنند، در بهمن ماه سال 1401 خبر توسعه شرقی خط 4 مترو تهران و اتصال آن به خط 2 منتشر شد اما اکنون اهالی منطقه از اجرایی نشدن این پروژه خبر داده و از مسئولان درخواست کرده اند به مردم پاسخ دهند که قرارداد 4500 میلیارد تومانی 2 ساله چه شد؟

سرنوشت مبهم قرارداد 4500 میلیارد تومانی توسعه خط 4 و اتصال به خط 2 مترو/ ترافیک سنگین بیداد می کند
تین نیوز |

در آخرین روزهای بهمن ماه سال 1401 با انتشار خبر توسعه شرقی خط 4 مترو و اتصال آن به خط 2،  اندکی زودتر از شروع سال جدید، کام مردم مناطق شرق تهران شیرین شد اما اکنون و با گذشت بیش از دو سال از این موضوع جز تلخی ترافیک سنگین منطقه به دلیل اجرایی نشدن وعده توسعه مترو، چیز خاصی نصیب ساکنان این منطقه نشده است.

به گزارش تین نیوز، یکی از اهالی این منطقه به خبرنگار تین نیوز گفت: دو سال قبل خبر توسعه شرقی خط 4 مترو تهران و اتصال آن به خط 2 منتشر شد.

وی افزود: حتی صحبت از تشکیل کنسرسیوم و قرارداد با بنیاد مسکن به میان آمد، اما به دلیل نامشخص این مطالبه مردمی متوقف شده است.

او تاکید کرد: توقف این مطالبه مردمی در حالی صورت گرفته است که در تمامی طول سال مناطق شرقی تهران ترافیک سنگینی را به سمت غرب تجربه می کنند، که این امر ناشی از تراکم جمعیت بسیار بالا و کمبود دسترسی به مترو است.

این شهروند گفت: از مسئولان درخواست داریم به مردم پاسخ دهند که قرارداد 4500 میلیارد تومانی 2 ساله چه شد؟

او گفت: چطور ممکن است قراردادی با این مبلغ منعقد شده، کنسرسیوم تشکیل شده اما هیچ پیشرفتی انجام نشود.

این شهروند ادامه داد: مسئولان بنیاد مسکن باید در خصوص این قرارداد به مردم پاسخ بدهند و مشخص کنند چرا شرکت مدیریت عمران و توسعه شهر آتیه، پروژه های برج سازی را دنبال می کند اما قرارداد منعقده را به راحتی به دست فراموشی می سپارد؟ 

در اینجا برای بازخوانی این مطالبه مردمی و اظهارات این شهروند پیشینه خبر مذکور را مرور می کنیم.

به گزارش تین نیوز، اواخر بهمن ماه سال 1401 پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی خبری به نقل از رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منتشر کرد.

بر اساس این خبر اکبر نیکزاد گفته بود: عملیات اجرایی ادامه خط ۴ با قراردادی به مبلغ ۴هزار و۵۰۰ میلیارد تومان ظرف ۲۴ ماه آینده انجام خواهد شد.

 نیکزاد رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در آئین انعقاد تفاهم نامه همکاری میان شهرداری تهران و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای توسعه شرقی خط ۴ متروی تهران با اعلام اینکه تا پایان سال ( 1401) عملیات اجرایی ایستگاه پروانه را تمام کرده و تحویل شهرداری تهران خواهیم داد افزود: عملیات اجرایی ادامه خط 4 با قراردادی به مبلغ ۴هزارو۵۰۰ میلیارد تومان ظرف ۲۴ ماه آینده انجام خواهد شد.

به گزارش تین نیوز، علاوه بر انتشار این خبر در پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، خبر دیگری در رسانه شهر آتیه نیز در مورد همین موضوع و البته با جزئیات بیشتر منتشر شد.

بر اساس خبر مذکور،  به موجب تفاهم نامه ای که عصر روز سه شنبه ۲۵ بهمن ( ۱۴۰۱)  بین شهرداری تهران و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منعقد شد، فاز دوم پروژه مسیر توسعه شرقی خط ۴ از شمال تقاطع بزرگراه های شهید سلیمانی و شهید باقری تا میدان رهبر وارد مرحله اجرایی شد. طول این مسیر ۵ کیلومتر بوده و ۵ ایستگاه را شامل خواهد شد.

در خبری که در رسانه شهرآتیه منتشر شد نیز آمده بود: علیرضا زاکانی در این مراسم، با ابراز خشنودی از انعقاد این تفاهم نامه ضمن تشکر از اقدامات بنیاد مسکن در حوزه های مختلف شهرداری تهران اظهار داشت که « موضوع حمل و نقل موضوعی جدی برای مدیریت شهری است و مدیریت شهری بیشترین بخش اعتبارات سال آینده ( سال ۱۴۰۲) را به حمل و نقل عمومی اختصاص داده است و قطعا در حوزه حمل و نقل، ستون فقرات مترو خواهد بود.

در ادامه این خبر آمده بود: شایان ذکر است توسعه شرقی خط ۴ یکی از پرتقاضاترین درخواست های شهروندان از مدیریت شهری پایتخت طی سال های اخیر بوده و پیش بینی شده در افق ۲۰ سال آینده، حدود ۲۵ درصد از کل مسافران خط ۴ مترو مراجعانی باشند که از ایستگاه های بخش توسعه شرقی آن استفاده خواهند کرد.

در بخش دیگری از خبر رسانه شهرآتیه تاکید شده بود: توسعه خط ۴ مترو از سمت شرق به طول ۱۱ کیلومتر و ۱۰ ایستگاه، از ایستگاه مترو شهید کلاهدوز در بزرگراه شهید یاسینی به سمت شمال و بزرگراه شهید باقری و عبور از خط ۲ مترو تهران به صورت تقاطعی در ایستگاه مترو شهید باقری در محدوده محلات تهرانپارس غربی و شرقی، گلشن و حکیمیه گسترش خواهد یافت و با ابتدای خط ۱۰ مترو تهران در حوالی فلکه سوم تهرانپارس با نام ایستگاه مترو میدان سجادیه تقاطع خواهد داشت.
توسعه شرقی این خط مناطق ۴، ۸ و ۱۳ که شامل محلات تهران نو، تهرانپارس (شرقی و غربی)، دردشت، حکیمیه، میدان شقایق، میدان شاهد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و دانشگاه شهید عباسپور را تحت پوشش خود قرار خواهد داد.را تحت پوشش قرار خواهد داد.

­زیرسازی، روسازی و ریل گذاری، ایستگاه ها، پست برق، خروجی های اضطراری و هواکش­های میان تونلی حدفاصل ایستگاه ها و نصب و راه اندازی تجهیزات مربوطه (ویژه و ناویژه)، بصورت EPC&F در توسعه شرقی خط ۴ متروی تهران در قالب کنسرسیوم مطابق وظایف ذیل همکاری نمایند:

  • شرکت سرمایه گذاری شهرآتیه: به عنوان رهبر کنسرسیوم و به نمایندگی از بانک شهر تأمین مالی طرح، نظارت مالی، مدیریت بر روند کلی موضوع قرارداد و نیز تهیه برخی مصالح مورد نیاز، تأمین برخی اقلام و تجهیزات پروژه و مدیریت و نظارت بر اجرای قرارداد.

  • شرکت بلند پایه: به عنوان رهبر اجرایی کنسرسیوم، طراحی، تامین مصالح و تجهیزات ناویژه و انجام عملیات ساختمانی ایستگاه ها، تونل سازی، زیرسازی، روسازی و ریل گذاری، پست برق، خروجی های اضطراری و هواکش های میان تونلی حدفاصل ایستگاه ها.

  • سازمان جهاد دانشگاهی علم و صنعت: طراحی، تأمین، نصب، تست و راه اندازی تجهیزات ویژه الکتریکال و مکانیکال پروژه.

در همین خصوص در تاریخ ۰۸/۰۷/۱۴۰۲  تفاهم نامه همکاری بین شرکت سرمایه گذاری شهرآتیه، بلندپایه و سازمان جهاد دانشگاهی علم و صنعت به امضا طرفین کنسرسیوم رسید. ضمنا در مورخ ۲۲/۰۷/۱۴۰۲ طی یک نامه، تشکیل کنسرسیوم به اطلاع سازمان قطار شهری تهران و حومه (مترو) رسید و هماهنگی با سازمان قطار شهری تهران و حومه (مترو) و بانک شهر جهت اجرایی شدن پروژه مذکور در حال انجام می باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.