بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

رشد اقتصادی 11.6 درصدی کشور در سال قبل اولین طلیعه برجام بود

رشد اقتصادی 11.6 درصدی کشور در سال قبل اولین طلیعه برجام بود
تین نیوز |

رئیس کل بانک مرکزی گفت: رسیدن به رشد اقتصادی 11.6درصدی در 9ماهه سال قبل از اولین آثار و طلیعه های برجام بود.

 

به گزارش ایرنا، ولی الله سیف بعدازظهر دوشنبه در همایش تجلیل از فعالان عرصه اقتصاد مقاومتی استان قزوین که در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان قزوین برگزار شد،افزود: با وجود تمام دستاوردهای این سند که تحت هدایت های داهیانه مقام معظم رهبری، حمایت دولت و همت تیم دیپلماسی صورت گرفت هنوز هم به آن جفا می شود.


وی اظهار کرد: عده ای رشد اقتصادی کشور را حاصل فروش نفت می دانند حال آن که همین افزایش فروش نیز از نتایج برجام بود که دولت توانست سهمیه از دست رفته ایران از فروش و صدور نفت در اوپک را دوباره کسب کند.


وی اضافه کرد: در سال 92 شرایط کشور در وضعیت حساسی قرار داشت و با نوسانات اقتصادی و تلاطم در بازار، سرمایه گذاران جرات تصمیم گیری نداشتند و این در حالی است که ایران با برخورداری از ظرفیت های عظیمی چون نیروی انسانی با استعداد و منابع سرشار زیرزمینی می تواند به قطبی پرجاذبه برای سرمایه گذاری بین المللی تبدیل شود که خوشبختانه به برکت برجام این فضا در حال ایجاد شدن است.


سیف، حرکت در مسیر خروج از رکود و در پیش گرفتن رشد اقتصادی را از اقدام های اولیه دولت تدبیر و امید خواند و ادامه داد: دولت تدبیر و امید در شرایطی مدیریت کشور را از دولت قبلی تحویل گرفت که کشور طی 2سال رشد منفی اقتصادی را تجربه می کرد و در کنار آن تورم نیز به بیش از 40 درصد رسیده بود.


وی اضافه کرد: گرچه سیاست های پولی انبساطی حل کننده مشکل رکود است اما اگر این رکود همراه با تورم باشد سیاست های انبساطی به تورم دامن خواهد زد.


رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: پیش نیاز حرکت برای خروج از رکود، علاج مساله تورم است بنابراین دولت یازدهم در همان ابتدای کار تمرکز جدی خود را بر روی کاهش نرخ تورم گذاشت به گونه ای که با روندی تدریجی بعد از 26 سال ما در سال 95 شاهد تورم تک رقمی در کشور بودیم که به یک نقطه عطف در دولت تدبیر و امید تبدیل شد.


رئیس کل بانک مرکزی، تلاطم در بازار به ویژه بازار ارز را نیز یکی دیگر از مسائل التهاب آفرین در دولت گذشته دانست و گفت: بانک مرکزی در دولت یازدهم با نگاهی واقع بینانه و کارشناسی به اقتصاد کلان، مدیریتی مناسب را اعمال کرد به گونه ای که با وجود تمام مشکلات نوسان جدی در این حوزه نداشتیم.


وی درباره نظام بانکی کشور نیز گفت: بانک مرکزی تلاش می کند واقعیت های شرایط نظام بانکی را تبیین و به صورت منطقی در خدمت تولید قرار دهد.


سیف خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایت مجلس، دولت به سمت آن برود که به نظام بانکی برای تامین کسری های بودجه اتکا نکند و این نظام تنها قله ای در خدمت تولید باشد.


معین ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان قزوین ادامه داد: انباشت 4دهه تکالیف و تحمیل های غیراصولی، نظام بانکی کشور را به وضعیت کاهش قدرت اعطای تسهیلات ،عطش زیاد تقاضا رسانده و ما باید تلاش کنیم با رفع این مشکلات قدرت بیشتری در خدمت تولید،اشتغال و کسب و کار باشیم.


وی خاطرنشان کرد: دولت در حمایت از تولید تنها بر بخش صنعت متمرکز نیست و به تمام حوزه های تولید اعم از صنعت،گردشگری،کشاورزی و خدمات نگاهی ویژه دارد چرا که امروز به طور مثال بخش عمده ای از تولید ناخالص ملی مربوط به حوزه خدمات است و نمی توان از آن چشم پوشید.


سیف ادامه داد: ترازنامه نظام بانکی در بخش دارایی 2 بخش دارد که بخش اول آن همان دارایی های جاری تسهیلاتی و ثمر بخش است و بخش دیگر دارایی راکد و منجمد که اگر درصد آن بالا باشد نظام بانکی زمین گیرتر خواهد بود اما اکنون از این جهت وضعیت نسبتا خوبی داریم.


وی افزود: 14.7درصد از تراز نامه نظام بانکی از نوع مطالبات غیرجاری و معوق بود که خوشبختانه با تمهیدات صورت گرفته این رقم به 10 درصد کاهش یافته است.


سیف در ادامه به ثمرات برجام در حوزه نظام بانکی کشور پرداخت و گفت: در زمان تحریم، ارتباط نظام بانکی با نظام بانکی بین المللی قطع و همین عامل موجب خروج تجارت خارجی از نظام بانکی شد و از سوی دیگر نوسانات ارز نیز بر مشکلات افزود اما اکنون با اقدامات انجام شده به تدریج شاهد احیای این رابطه هستیم.
وی ادامه داد: دولت یازدهم با کار کارشناسی و نگاهی منطقی در تصمیم گیری ها به دنبال آن بوده است که از فواید زودگذر که باعث اتلاف منابع می شود، پرهیز کند.


سیف در ادامه همچنین به موضوع سپرده گذاری ها در موسسات و نهادهایی که با عناوین مختلف در زمان دولت قبل تاسیس شده بودند، اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی برای آرامش نسبی سپرده گذاران در همان ماه های اول شروع به کار دولت با احساس مسئولیت درصدد حفظ سرمایه های مردم و ساماندهی این مساله بر آمد و بر این اساس از 8تعاونی تعهد گرفته شد که منحل شده و با مردم تسویه کنند و سپرده های مردم در مجموعه ای واحد که زیر نظر خود بانک مرکزی است،جمع آوری شود.


وی افزود: در این راستا هفت تعاونی تاکنون تعیین تکلیف شدند و یک تعاونی نیز طی همین روزها با هماهنگی مراجع قضائی در دست اقدام است.


رئیس کل بانک مرکزی در ادامه توان مقاومت در مقابل شوک ها و تکانه ها را اولین ویژگی اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: دولت تدبیر و امید در زمان کاهش قیمت نفت این شوک را تجربه کرد و توانست با کنترل نوسانات ارزی آنرا مدیریت کند.


وی در پایان افزود: در این میان وظیفه ذاتی بانک مرکزی نه تعیین قیمت ارز بلکه آن است که از شوک های هیجانی بازار مراقبت کند مانند آنچه که در مدیریت و کنترل شوک کاهش قیمت نفت انجام شد.
در پایان این مراسم از واحدهای برتر تولیدی در عرصه اقتصاد مقاومتی تقدیر شد.


 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.