بارِ مصائب لرستان سیلزده +تصاویر
تسهیلاتی به مناطق سیل زده لرستان پرداخت نشده است.
با فرا رسیدن فصل سرما نگرانی در مناطق سیلزده لرستان دو چندان شده، خانههای ناتمام، کشاورزان بلاتکلیف، کمبود مصالح و تسهیلات را میتوان از جمله مشکلات موجود در این استان عنوان کرد.
به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، وقوع سیلاب در استان لرستان شهرهای مختلف این استان از خرمآباد مرکز لرستان گرفته تا پلدختر، دلفان، کوهدشت، دورود، چگنی و ... را درگیر کرد. مطابق آخرین آمار اعلامشده از سوی متولیان امر در جریان دو سیل رخداده طی فروردینماه امسال شش هزار واحد تجاری و ۳۵ هزار واحد مسکونی لرستان خسارت دیده است.
در جریان سیل حدود هشت هزار میلیارد تومان خسارت در حوزه زیرساختها به استان لرستان وارد شد و همین میزان بالای خسارات، سیل لرستان را منحصربهفرد کرده است بهطوریکه در شهرستان پلدختر در روزهای ابتدایی سیل هیچگونه زیرساختی در بخشهای مختلف اعم از آب، برق، ارتباطات، راه دسترسی، گاز و ... وجود نداشت.
در سیل لرستان ۱۸ شهر و هزار و ۲۰۰ روستا درگیر سیلاب و ۳۵ هزار خانوار دچار مشکل شدند، راه ۸۷۰ روستا، برق هزار و ۱۴۵ روستا، ارتباط تلفنی ۳۶۰ روستا و ۱۰ شهر، گاز ۱۸۲ روستا و آب ۸۰۰ روستا قطع شد.
کمبود مصالح و تسهیلات پرداختی در لرستان سیلزده
همچنین در این حادثه به ۳۰۰ قنات، ۲۶۰ حلقه چاه و هزار و ۸۰۰ کیلومتر جاده بین مزارع این استان آسیب وارد شد. همچنین ۶۰ هکتار زمین زراعی از بین رفت، هزار هکتار زمین بهطور کامل نابود و تبدیل به مسیل رودخانه شد، ۲۱ هزار مترمکعب از مزارع پرورش ماهی و ۵۰۰ ایستگاه پمپاژ از بین رفته و در مجموع سیل پنجم و دوازدهم فروردینماه سال جاری بالغبر یک هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان به زیربخشهای کشاورزی لرستان خسارت وارد کرد.
بیشترین خسارات سیلاب استان لرستان، در شهرستان پلدختر برآورد شده است بهطوریکه نماینده این شهرستان از خسارت پنج هزار میلیاردی در جریان وقوع سیل به پلدختر خبر داده است.
حالا بیش از ۶ ماه از وقوع سیل ویرانگر در لرستان میگذرد، زیرساختهای شهری، پلها، ابنیه، جادههای مواصلاتی و راههای روستایی خسارتهای فراوانی دیدهاند و اما روند بازسازی این زیرساختها در این استان بهکندی پیش میرود.
هنوز مشکلات فراوانی در زمینه مسکن، کشاورزی، باغات، بهداشت، مدارس، کسبوکار و… پیش روی مردم است و موجب نگرانی و دغدغه سیلزدگان شده و رفع آنها نیاز به توجه بیشتر دارد.
کمبود مصالح، وجود معارض و کافی نبودن میزان تسهیلات پرداختی به سیل زدگان از جمله مشکلات فعلی در شهرستان های سیل زده لرستان است.
خانههای ناتمام روی دست سیلزدگان
یکی از سیل زدگان شهرستان پلدختر در سخنانی با بیان اینکه قسط ها تمام شده و از تسهیلاتی که به من پرداخت شده تنها شش میلیون تومان باقی مانده است، گفت: ۴۰ میلیون تومان نیز سرمایه شخصی خود را برای احداث خانه به کار گرفته ام اما هنوز به اتمام نرسیده است.
یکی دیگر از سیل زدگان شهرستان پلدختر با اشاره به کافی نبودن تسهیلات پرداختی برای بازسازی خانه های مسکونی، اظهار داشت: من سه واحد در شهرستان داشته ام که در جریان سیلاب تخریب شدند.
وی، ادامه داد: اگر بخواهم این واحدها را احداث کنم حداقل به ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان پول نیاز دارم. این سیل زده شهرستان پلدختر، تصریح کرد: این در حالیست که تنها حدود ۱۵۰ میلیون تومان به من تسهیلات پرداخت می کنند.
پیشرفتی به اندازه ۵۰ درصد برای احداث واحدها
جعفری رئیس در سخنانی با اشاره به وضعیت بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی در پلدختر، اظهار داشت:حدود ۸۰ درصد از واحدهای مسکونی احداثی در سطح شهر و روستاهای این شهرستان شروع شده است.
وی، بیان داشت: پیشرفت فیزیکی واحدهای احداثی در این شهرستان متوسط و در مجموع ۵۰ درصد است.
روند کند عقد قرار داد پرداخت تسهیلات
در بخش معمولان کار احداث حدود هزار واحد آسیب دیده با بسیج امکانات ستاد اردبیل آغاز شده است که بر اساس اعلام، ابولی جانشین ستاد بازسازی اردبیل در معمولان، حدود ۱۲۰ واحد ظرف ۲۰ روز آینده به اتمام خواهند رسید.
از گرانی تا کمبود مصالح ساختمانی و کندی روند پرداخت تسهیلات در بانک های عامل را می توان از مشکلات موجود در شهرستان سیل زده دلفان نام برد.
ستاد بازسازی قزوین مستقر در شهرستان دلفان نیز هم اکنون ۱۸۰ واحد در این شهرستان آماده بهره برداری کرده است.
مطبوعی رئیس ستاد بازسازی قزوین در شهرستان دلفان در این رابطه، اظهار داشت: تا پایان آبان ماه کار اجرای سقف همه واحدهای آسیب دیده در این شهرستان به اتمام خواهد رسید.
وی، گفت: حدود دو هزار و ۳۶۰ واحد داشته ایم که عملیات اجرایی در آنها در حال انجام است.
رئیس ستاد بازسازی قزوین در شهرستان دلفان، ادامه داد: من نمی گویم که کم کاری در روند پرداخت تسهیلات صورت می گیرد اما روند عقد قرار دادها در این رابطه کند است.
کندی در روند پرداخت تسهیلات حوزه کشاورزی
و اما کندی روند جبران خسارت های حوزه کشاورزی در شهرستان های سیل زده لرستان به گونه ای است که صدای کشاورزان خسارت دیده را درآورده است و بر اساس اعلام صورت گرفته تنها یک دهم پرونده ها و حدود ۱۲ میلیارد تومان در این زمینه پرداخت شده است.
یکی از کشاورزان سیل زده لرستان در سخنانی، اظهار داشت: همه اقدامات صورت گرفته تنها در حد حرف بوده و باید مسئولان به صورت عملی به کمک ما بیایند.
یکی دیگر از کشاورزان سیل زده لرستان نیز با بیان اینکه دو هکتار از درختان من خشک شده است و دو ایستگاه پمپاژ، یک ترانس برق، پنج هکتار زمین در جریان سیلاب به طور کلی محو شد.
یک کشاورز سیل زده لرستان نیز با بیان اینکه تا کنون یک ریال تسهیلات بلاعوض و یا وام به ما نداده اند، عنوان کرد: حدود پنج هکتار از باغات من به کلی تخریب شده و درختان آن را بار زده ام که ببرند.
یکی دیگر از کشاورزان لرستانی که در جریان سیلاب زمین های کشاورزی وی از بین رفته در سخنانی، اظهار داشت: هیچ گونه وام بلاعوض و یا تسهیلاتی تا کنون به من پرداخت نشده است.
فصل بارندگیها آغاز شده، نگرانیها در زمینهٔ وضعیت زیرساختها جدی است و بیم آن میرود نخستین بارندگی شدید در استان بحرانساز شود، به نظر میرسد زمان وعده دادن به سر رسیده و حالا باید از مسئولان روند تحقق وعدهها را مطالبه کرد.