بازدید سایت : ۵۳۱۴۷

◄ کالاها و کشورهای مقصد صادراتی مازندران را بشناسیم / رشد ۶۵ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بنادر مازندران

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران میزان تخلیه و بارگیری کالا در بنادر نوشهر و فریدونکنار را در ۶ ماهه نخست سال جاری اعلام کرد و از رشد ۳۰ درصدی بندر نوشهر و رشد ۹۶ درصدی بندر فریدونکنار در بخش صادرات، واردات و ترانزیت کالا خبر داد.

کالاها و کشورهای مقصد صادراتی مازندران را بشناسیم / رشد ۶۵ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بنادر مازندران
تین نیوز |

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران میزان تخلیه و بارگیری کالا در بنادر نوشهر و فریدونکنار را در ۶ ماهه نخست سال جاری اعلام کرد و از رشد ۳۰ درصدی بندر نوشهر و رشد ۹۶ درصدی بندر فریدونکنار در بخش صادرات، واردات و ترانزیت کالا خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، سعید کیاکجوری با اشاره به میزان تخلیه و بارگیری کالا در بنادر نوشهر و فریدونکنار طی شش ماهه نخست سال جاری، اظهار کرد: میزان تخلیه کالا در بندر نوشهر معادل ۶۴۷ هزار و ۱۶۷ تن با رشد ۲۸ درصدی و در بندر فریدونکنار برابر ۲۳۰ هزار و ۴۳۳ تن با رشد ۶۵ درصدی، طی شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته بود وحجم عملیات کانتینری در بندر فریدونکنار نیز معادل ۶۵۲ TEU بود.

میزان بارگیری کالا

کیاکجوری با اشاره به اینکه میزان بارگیری کالا در بندر نوشهر طی نیمسال نخست سال جاری، گفت: معادل ۳۰ هزار و ۷۷۵ تن در بندر نوشهر طی مدت مذکور بارگیری شد و و میزان بارگیری کالا در بندر فریدونکنار نیز برابر ۸۸ هزار و ۳۵۰ تن بود که حاکی از رشد ۱۲۷ درصدی تخلیه کالا در بندر نوشهر و رشد ۲۹۵ درصدی تخلیه کالا در بندر فریدونکنار، بودیم؛ همچنین میزان بارگیری کالاهای کانتینری در بندر فریدونکنار معادل ۳۵ TEU بود.

صادرات، واردات و ترانزیت

وی با بیان اینکه میزان واردات کالا در بندر نوشهر طی نیمسال نخست سال جاری معادل ۶۴۴ هزار و ۹۹۹ تن بود، گفت: همچنین میزان واردات کالا در بندر فریدونکنار طی مدت مذکور معادل ۲۱۱ هزار و ۲۲۸ تن بود.

کیاکجوری همچنین به میزان صادرات در بندر نوشهر اشاره و عنوان کرد: میزان صادرات کالا طی نیمسال نخست سال جاری معادل ۳۰ هزار و ۴۸۷ تن  و میزان صادرات در بندر فریدونکنار ۸۸ هزار و ۳۵۰ تن بود که در بخش صادرات، واردات و ترانزیت نسبت به مدت مشابه سال گذشته، شاهد رشد ۳۰ درصدی در بندر نوشهر و رشد ۹۶ درصدی در بندر فریدونکنار هستیم.

تردد شناور

وی در مورد تردد شناورهای به بنادر نوشهر و فریدونکنار نیز، اعلام کرد: تردد شناور در بندر نوشهر طی نیمسال نخست سال جاری برابر ۲۰۳ فروند بود که رشد ۱۲ درصدی را نشان می دهد و تردد شناور در بندر فریدونکنار نیز برابر ۹۶ مورد بود که رشد ۸۱ درصدی را نشان می دهد و در مجموع در بنادر نوشهر و فریدونکنار رشد ۲۸ درصدی تردد شناور را شاهد بودیم.

پروژه های سرمایه گذاری

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران در مورد پروژه های سرمایه گذاری طی شش ماهه نخست سال جاری در بنادر استان مازندران نیز، خاطرنشان کرد: احداث کارگاه چوب خشک کنی در بندر نوشهر، احداث سیلوی غلات در بندر نوشهر و احداث کارخانه تولید تجهیزات آزمایشگاهی از جمله پروژه های سرمایه گذاری در بنادر استان مازندران است.

حجم لایروبی

کیاکجوری در مورد میزان لایروبی در بندر نوشهر طی نیمسال نخست سال جاری نیز، گفت: حجم لایروبی در این بندر طی مدت مذکور، معادل ۱۸۹ هزار و ۷۰۰ مترمکعب بود. بود.  

کالاها و کشورهای مقصد صادراتی مازندران را بشناسیم

دولت چهاردهم با فعال سازی دیپلماسی اقتصادی و افزایش زیرساخت های بنادر استان مازندران در ماه اخیر اخیر توانسته علاوه بر صادرات کالا به کشورهای حوزه دریای خزر بازار تجاری عراق و ازبکستان را هم با صادرات لبنیات، محصولات خوراکی، محصولات پلاستیکی و نوشابه در کنار برنج، مرکبات و کیوی به دست بگیرد.

در حالی نخستین محموله مرکبات سال جاری مازندران به کشور روسیه در هفته های قبل با کشتی در دریای خزر از بندر امیرآباد در شرق استان به همسایه شمالی ایران صادر شد که با تکمیل بیش از پیش زیر ساخت ها و رونق تجارت با دیگر کشورهای حاشیه خزر و جهان زمینه افزایش صادرات مرکبات و دیگر محصولات از استان فراهم خواهد شد.

به باور کارشناسان، سرمایه گذاری های کلان زیر ساختی در بندر امیر آباد که توسط دولت انجام شد نقش مهمی در رونق صادرات مازندران داشته و این رویه برای سال های پیش رو هم ادامه دار خواهد بود.

با این حال در کنار لبنیات، برنج، محصولات خوراکی اما نارنگی و پرتقال مازندران بیشتر از دیگر کالاها در سبد صادراتی استان و کشور قرار دارد به گونه ای که مرکبات در ابتدای برداشت محصول که هنوز صادرات آغاز نشده بود دچار رکود قیمت در مازندران بود. اما بعد از آغاز صادرات مرکبات قیمت ها رو به افزایش گذاشت و رونق به بازار این محصول برگشت.

از سوی دیگر رفع نیازهای ضروری بندر امیرآباد با سرمایه گذاری های کلان دولت در بخش های مختلف سبب شد که این بندر به یکی از راهبردی ترین بنادر کشورهای حاشیه خزر تبدیل شود. و بخشی از رکورد شکنی صادرات مرکبات مازندران به خاطر ظرفیت های خوب این بندر است که برای کشورهای حاشیه خزر جذابیت های فراوانی دارد.

دولت هم برای رونق صادرات و افزایش حجم مبادلات تجاری در بندر امیر آباد سرمایه گذاری زیر ساختی مهمی انجام داده و در صورت نیاز و ضرورت طرح های مورد نیاز دیگری را هم در این بندر آغاز خواهد کرد.

دستور مسوولان ارشد دولت چهاردهم برای اتصال به شبکه ریلی کشور، بهره مندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷.۵ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال به جنوب (INSTC) از دیگر ویژگی های شاخص بندر امیرآباد است.

در این پیوند ناظر گمرکات مازندران از افزایش ۲۷ درصدی صادرات گمرکات استان به کشورهای عراق، ترکمنستان، قزاقستان، پاکستان و روسیه در هفت ماهه امسال خبر داد.

امیر جمشیدی افزود: طی هفت ماهه امسال، یک میلیون و ۱۶۰ هزارتن کالا به ارزش ۲۳۰ میلیون و ۳۹ هزار دلار از گمرکات مازندران صادر شده است.

وی ادامه داد: در این مدت بیش از ۱۲۵ قلم کالا از گمرکات نوشهر، امیرآباد، ساری، فریدونکنار و آمل صادر شد که فرآورده های لبنی با ارزش ۷۵ میلیون دلار، سیمان با ارزش ۲۸ میلیون دلار، مواد پلاستیکی با ۲۴ میلیون دلار، فلزات معمولی و مصنوعات آن با ۲۰ میلیون دلار، ماشین آلات و اجزا و قطعات آن با ارزش ۱۲ میلیون دلار پنج قلم اصلی صادراتی هستند که سهم ارزشی ۶۹ درصدی از کل صادرات گمرکات مازندران را داشته اند.

ناظر گمرکات مازندران گفت: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۲۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷ درصد رشد را نشان می دهد و متوسط ارزش هرتن کالای صادراتی گمرکات مازندران به رقم ۱۹۸ دلار رسیده است.

وی با اشاره به صادرات به ۴۴ کشور، در مورد مهم ترین مقاصد صادراتی گمرکات مازندران گفت: عراق با ارزش ۸۵ میلیون و ۴۵۰ هزار دلار اولین مقصد کالاهای صادراتی گمرکات مازندران، روسیه با ارزش ۷۸ میلیون و ۲۹۰ هزاردلار، ترکمنستان با ارزش ۱۵ میلیون و ۳۳۶ هزار دلار، قزاقستان با ارزش ۱۰ میلیون و ۲۳۳ هزاردلار و پاکستان با ارزش ۷ میلیون و ۱۸۸ هزار دلار پنج کشور نخستی بودند که در مجموع بیش از ۱۹۶ میلیون دلار از گمرکات مازندران وارد کردند.

جمشیدی ادامه داد: صادرات به کشورهای ذکر شده ۸۵ درصد ارزش کل صادرات گمرکات مازندران را به خود اختصاص داده است.

عراق در راس

همچنین معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت مازندران از کشور عراق به عنوان رأس مقصد صادرات کالاهای مازندرانی یاد کرد.

محسن کاکویی گفت: صادرکنندگان استان مازندران از ابتدای امسال تا پایان مهر بیش از ۸۵ میلیون دلار کالا از مازندران به کشور عراق صادر کرده اند که به لحاظ ارزش بیشترین سهم صادرات استان به کشورهای هدف را داشته است.

این مقام مسوول، با بیان این که، روسیه، ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان، ترکیه و ... در رتبه های بعدی قرار دارند، گفت: گفت: بیشترین کالاهایی که از مازندران به عراق صادر شده شامل لبنیات، محصولات خوراکی، محصولات پلاستیکی و نوشابه بوده است.

اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار برای رونق صادرات مرکبات مازندران

استاندار مازندران هم در این ارتباط گفت: بانک کشاورزی ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار برای برداشت و صادرات مرکبات استان به فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان اختصاص می دهد.

یوسف نوری در جلسه این هفته شورای برنامه ریزی مازندران از تمایل شرکت های حمل ونقل هندی برای کمک به صادرات مرکبات مازندران خبر داد و افزود: صادرات از بنادر مازندران به کاهش مشکلات از مسیر آستارا کمک می کند.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هشت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

زمان برداشت پرتقال هم که " تامسون " مهم ترین رقم آن محسوب می شود از نیمه آبان شروع می شود. به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تا ۴۰ تن محصول برداشت می شود.

مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و فریدونکنار است.

منطقه وِیژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.

اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.

بندر فریدونکنار حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار می رود.

این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.

شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.