ترانزیت کالا از روسیه به افغانستان از مسیر ایران رونق میگیرد
رقابت اقتصادی و تجاری در عصر حاضر ، رقابت در حوزه ترانزیت کالاهاست و در واقع این کریدور ها هستند که این نقش مهم را در مسیر ترانزیتی مشخص می نمایند و خوشبختانه با وجود پتانسیل های بالقوه در منطقه خواف و پیگیری های مستمر چند ساله و تصویب منطقه ویژه اقتصادی خواف در سال ۱۴۰۰ ، این منطقه ویژه با دارا بودن معادن غنی معدنی و سنگ آهن می تواند بعنوان نقطه عطفی در صادرات این محصول و ترانزیت انواع کالا به افغانستان تبدیل شود .

رقابت اقتصادی و تجاری در عصر حاضر ، رقابت در حوزه ترانزیت کالاهاست و در واقع این کریدور ها هستند که این نقش مهم را در مسیر ترانزیتی مشخص می نمایند و خوشبختانه با وجود پتانسیل های بالقوه در منطقه خواف و پیگیری های مستمر چند ساله و تصویب منطقه ویژه اقتصادی خواف در سال ۱۴۰۰ ، این منطقه ویژه با دارا بودن معادن غنی معدنی و سنگ آهن می تواند بعنوان نقطه عطفی در صادرات این محصول و ترانزیت انواع کالا به افغانستان تبدیل شود .
به گزارش تین نیوز به نقل از پرتال حمل و نقل ، نمانیده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی ، با هدف رونق ترانزیت کالا از روسیه به افغانستان از مسیر ایران ، با مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد دیدار و گفتگو کرد .
امیر توکلی رودی به منظور بازدید از بندر امیرآباد و اقدامات انجام شده دراین مجتمع بزرگ بندری با محمد علی موسی پور گرجی دیدار و گفتگو کرد .
مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد در این دیدار بر لزوم همکاری با منطقه ویژه خواف جهت رونق تجارت و ترانزیت کالا از روسیه به افغانستان و بالعکس از مسیر بندر امیرآباد تاکید کرد .
موسی پور گرجی با اشاره به عملکرد تخلیه و بارگیری و ثبت رکورد جدید بیش از ۵ میلیون تنی در سال ۱۴۰۳ اظهار داشت : مجتمع بندری امیرآباد با داشتن اراضی وسیع ۱۰۶۰ هکتاری به عنوان هاب غلات در شمال کشور شناخته می شود و تا کنون بیش از ۵۰ شرکت سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بندر در زمینه های مختلف تولیدی ، خدماتی و ایجاد ارزش افزوده فعالیت دارند .
وی یکی دیگر از مزایای بندر امیرآباد را اتصال به شبکه ریل سراسری عنوان کرد که تجار و صاحبان کالا می توانند کالاهای خود را از این بندر به اقصی نقاط کشور منتقل نموده و یا به منظور صادرات و ترانزیت به کشورهای حوزه CIS به این بندر ارسال تا با استفاده از شقوق مختلف حمل و نقل چند وجهی کالاهای مورد نظر را به بنادرمقصد ارسال نمایند .
گفتنی است بندر امیرآباد در مدت فعالیت ۲۳ ساله خود تفاهم نامه خواهر خواندگی با بندر آکتائو قزاقستان و همچنین منطقه آزاد دوغارون را در کارنامه خود دارد که می تواند نقشی حیاتی در ترانزیت کالاها بین کشور های روسیه ، قزاقستان با کشور افغانستان از طریق این مبدا ورودی ایفا نماید که ترانزیت کالا از این مسیر نیز قبلا انجام پذیرفته است .
امیر توکلی رودی ، نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تقدیر از مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد در تشریح اقدامات انجام شده در این بندر مهم و استراتژیک ، امضاء تفاهم نامه همکاری و تعامل مستمر فیمابین در زمینه انتقال دانش و تجربیات که موجب تسهیل و تسریع در راه اندازی و بهره برداری از منطقه ویژه خواف خواهد شد را خواستار شد .
وی یادآور شد : رقابت اقتصادی و تجاری در عصر حاضر ، رقابت در حوزه ترانزیت کالاهاست و در واقع این کریدور ها هستند که این نقش مهم را در مسیر ترانزیتی مشخص می نمایند و خوشبختانه با وجود پتانسیل های بالقوه در منطقه خواف و پیگیری های مستمر چند ساله و تصویب منطقه ویژه اقتصادی خواف در سال ۱۴۰۰ ، این منطقه ویژه با دارا بودن معادن غنی معدنی و سنگ آهن می تواند بعنوان نقطه عطفی در صادرات این محصول و ترانزیت انواع کالا به افغانستان تبدیل شود .
توکلی هدف از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی خواف به عنوان یک منطقه معدنی فیمابین ایران و افغانستان را رشد ترانزیت کالا از کریدور ریلی و حمل مواد معدنی از ایران به افغانستان در این نقطه صفر مرزی عنوان کرد و افزود : با احداث و تکمیل مسیر ریلی از ایران تا شهر هرات افغانستان در امتداد کریدور شرق و غرب ، مسیر خط آهن از ایران تا چین ادامه خواهد یافت که می تواند از نظر ترانزیتی برای کشورمان بسیار حائز اهمیت باشد .
نماینده مردم خواف گفت : شهرستان مرزی خواف با ۱۷۵ هزار نفر جمعیت در فاصله ۲۷۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد مرکز استان خراسان رضوی واقع شده و دارای ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان است که در منطقه شمتیغ بعنوان یک بندر خشک اقتصادی با ایستگاه لجستیک بارانداز و انبارداری در حال احداث می باشد .
گفتنی است بر اساس مطالعات در این بندر خشک ، سالانه ۶ میلیون تن ظرفیت اسمی حمل بار در مسیر ریلی خواف ایران به هرات افغانستان پیش بینی شده که در فاز اول آن حجم صادرات یک میلیون تن کالا به ارزش ۱۰ میلیارد دلار قابلیت عملیاتی دارد .
درود
افغانستان که منابعش رو داد به آمریکا
خام فروشی غارت اموال ملی ونادیده گرفتن آینده کشور
وصادرات مفت معادن جهت منافع نورچشمیها باعث میشه کارخانجات فولادی کشور در سالهای نزدیک با کمبود مواد اولیه مواجه بشوندانوقت فدا کردن هزاران نان اور خانواده وبیکار شدن انها به خاطر تعدادی دزد یه مدل جدید از عدالته که تازه کشف شده در اسلام قدیم این شکلی نبوده