بازدید سایت : ۵۲۷۶۷

اطلاعاتی از ورود چینی ها به بافت فرسوده نداریم/موافق سرمایه گذاری خارجی در مسکن

آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اطلاعاتی از ورود چینی ها به بافت فرسوده ندارد اما توان داخلی وجود دارد گفت: مدت زمان صدور پروانه ساختمانی در بافت فرسوده برخی شهرها به دو هفته رسیده است.

اطلاعاتی از ورود چینی ها به بافت فرسوده نداریم/موافق سرمایه گذاری خارجی در مسکن
تین نیوز |

آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اطلاعاتی از ورود چینی ها به بافت فرسوده ندارد اما توان داخلی وجود دارد گفت: مدت زمان صدور پروانه ساختمانی در بافت فرسوده برخی شهرها به دو هفته رسیده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، اگر چه ورود چینی ها به بازار مسکن چندان هم بدون سر و صدا نبوده اما به نظر می رسد شهرداری تهران این اقدام را تا حدودی بدون هیاهوی رسانه ای در حال پیش بردن است.

زاکانی شهردار تهران اخیرا اعلام کرده است که قرارداد ساخت مسکن از سوی چینی ها به زودی وارد فاز اجرایی می شود. این اقدام در حالی صورت گرفته است که پیشتر مقامات مسئول شهرداری تهران اعلام کرده بودند که ورود چینی ها به بازار مسکن با شرط و شروط است و اگر آنها بتوانند تکنولوژی و منابع مالی وارد پروژه ها کنند و بتوانند واحدهای مسکونی را در بافت فرسوده طی یک سال به بهره برداری برسانند می توانیم از آن ها در نوسازی بافت فرسوده استفاده کنیم.

آنچه که مشهود است این است که در دو هفته گذشته تلاش شهرداری تهران بر این بوده است که تا قبل از استقرار دولت چهاردهم قرارداد ورود چینی ها به بافت فرسوده نهایی شود و فاز اجرایی آن آغاز شود.

سید محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» در پاسخ به این پرسش که آیا چینی ها وارد بافت فرسوده تهران شده اند و آیا از قرارداد آن اطلاعی دارید؟ گفت: ابتدا باید عنوان کنم که ما معتقد هستیم که می توان و باید از سرمایه خارجی برای نوسازی و ساخت مسکن در بافت فرسوده استفاده کرد.

وی افزود: البته باید تاکید کنیم که انبوه سازان و شرکت های داخلی، توان خوبی در احیا و نوسازی بافت فرسوده دارند و این را آمارهای دو و نیم سال گذشته به خوبی نشان می دهد.

او تاکید کرد: اما اینکه گفته می شود سرمایه گذاری خارجی در بافت فرسوده می تواند مفید باشد برای این است که مشکل این روزهای بخش مسکن تامین مالی و سرمایه است. به هر حال هر سرمایه گذار خارجی که بخواهد وارد بخش مسکن و بافت فرسوده شود باید تامین مالی در اولویت باشد.

آیینی در پاسخ به این پرسش که به عنوان مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران که متولی نوسازی بافت فرسوده است از جزئیات ورود چینی ها خبر دارد؟ گفت: در حوزه بازآفرینی شهری هیچگاه به این موضوع ورود نکردیم و اطلاعاتی هم در این زمینه نداریم.

او در پاسخ به این پرسش که آیا روند نوسازی بافت فرسوده می تواند در دو سال گذشته امیدوار کننده و افزایشی شده باشد؟ تاکید کرد: نوسازی مسکن در بافت فرسوده شهری در دو و نیم سال گذشته عرصه رکوردشکنی فراوانی بود. به طوریکه آمارها نشان می دهد که تعداد واحدهای نوسازی مسکن در بافت های فرسوده در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۰ بالغ بر ۳.۵ درصد رشد داشته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اینکه گفته می شود رکوردشکنی داشته ایم برای این است که فرایند نوسازی ۲۹۰ هزار واحد در بافت های هدف بازآفرینی شهری است و بیشترین نوسازی در مقایسه با تمامی سنوات و دولت های گذشته در سه سال فعالیت دولت سیزدهم انجام شد.

او با اشاره به اینکه بالغ بر حدود ۱۰۴ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده احداث و به بهره برداری رسیده است که این تعداد مسکن نیز می تواند خود یک رکورد خوب محسوب شود تاکید کرد: اما آنچه که ما را راضی می کند این است که در دو سال و نیم گذشته رکوردشکنی های متعددی در نوسازی بافت فرسوده رخ داده است و همین ما را راضی و خشنود می کند.

آیینی ادامه داد: حاصل این سیاست گذاری ها و تلاش ها این است که سهم ساخت وساز در بافت فرسوده از ۱۹ درصد سال ۱۴۰۱ به ۲۲.۵ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است و این رشد ۳.۵ درصدی حاصل تمام تلاش هایی است که در دو نیم سال گذشته بدون وقفه انجام شده است و این مسیر باز هم ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه برنامه های پایه گذاری شده در دولت سیزدهم در بافت فرسوده در دولت چهاردهم تداوم یابد خاطر نشان کرد: میانگین صدور پروانه در بافت های فرسوده در مقایسه با میانگین ۸ سال گذشته بالغ بر ۱۰۰ درصد افزایش یافت و اگر مقایسه ای داشته باشیم می بینیم که رقم واحدهای نوسازی شده در بافت های فرسوده در سال ۱۴۰۲ به عدد ۹۶ هزار و ۳۰۰ واحد رسید و رکورد سنوات و دهه های گذشته را شکست.

وی ادامه داد: همراهی شهرداری ها و شوراهای شهر در سال ۱۴۰۲ باعث شد تا به صدور پروانه ساختمانی در بافت فرسوده به بیش از ۹۶ هزار واحد مسکونی برسیم. این اقدام در تاریخ نوسازی کشور بالاترین است و هر چند معتقد هستیم که ما نباید نوسازی بافت فرسوده را با دولت های گذشته مقایسه کنیم و اصلا هم هدف ما این نیست.

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید کرد: مهمترین نکته این است که برای بالغ بر ۲۹۰ هزار واحد مسکونی شروع عملیات نوسازی شد که در مقایسه با دوران مشابه در دوره های گذشته این بالاترین عدد است و تا همین امروز ۱۰۴ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده به بهره برداری رسیده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: راهبرد ما این است که بافت فرسوده از آن مردم است و مردم و ساکنان بافت فرسوده باید با حقوق خود آشنا شوند. هم زمین از آن مردم است و هم ساخت مسکن توسط مردم انجام می شود. تلاش ما همواره این بوده است که دولت را به جایگاه حمایتی و تشویقی خود باز گردانیم.

آیینی در پاسخ به این پرسش که چه اقدماتی می تواند سایر ذینفعان در بافت فرسوده مثل سازنده ها را ترغیب به ورود به بافت فرسوده برای نوسازی کند؟ گفت: یکی از محورهای مهمی که می تواند سازنده ها را ترغیب کند حذف هزینه های صدور پروانه و همینطور کاهش زمان صدور پروانه است.

وی افزود: در ابتدای دولت سیزدهم میانگین زمان صدور پروانه ساختمانی در کشور ۸ ماه بود و در تهران ۶ ماه بود. اما با تمهیداتی که در برنامه هفتم توسعه اندیشیده شد این زمان صدور پروانه قرار است به سه ماه کاهش یابد و تلاش داریم که به دو ماه برسانیم.

آیینی ادامه داد: خیلی از شهرداری ها در این زمینه همکاری می کنند مثل شهرداری سقز و شهررضا و اصفهان است. هم اینکه به سمت الکترونیکی کردن صدور پروانه پیش رفته اند و هم اینکه به سمت کاهش زمان پیش رفته اند. در خیلی از شهرداری ها زمان صدور پروانه ساخت به دو هفته هم رسیده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.