بازدید سایت : ۵۳۱۴۷
استادیوم‌ های قطر تغییر کاربری می‌دهند؛

سرنوشت ۸ ورزشگاه جام جهانی قطر + تصاویر

جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به‌زودی به پایان می‌رسد و بسیاری کنجکاوند که بدانند این کشور کوچک چه برنامه‌ای برای ۸ استادیوم طراحی‌شده برای این بازی‌ها دارد. قطر کشور کوچکی است که تنها ۳ میلیون نفر جمعیت دارد و بیشتر ورزشگاه‌هایی که برای میزبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ آماده کرده، در حوالی پایتخت این کشور یعنی شهر دوحه، قرار دارند.

سرنوشت ۸ ورزشگاه جام جهانی قطر + تصاویر
تین نیوز |

جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به زودی به پایان می رسد و بسیاری کنجکاوند که بدانند این کشور کوچک چه برنامه ای برای ۸ استادیوم طراحی شده برای این بازی ها دارد. قطر کشور کوچکی است که تنها ۳ میلیون نفر جمعیت دارد و بیشتر ورزشگاه هایی که برای میزبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ آماده کرده، در حوالی پایتخت این کشور یعنی شهر دوحه، قرار دارند. 

به گزارش تین نیوز ، مقامات قطری که بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برای میزبانی از جام جهانی هزینه کرده اند، حالا برنامه های جالبی برای ۸ ورزشگاه جام جهانی دارند، تا با رعایت اصول پایداری، هم زیرساخت های ورزشی خود را تقویت کرده و هم از این ورزشگاه ها برای میزبانی از گردشگران آینده قطر استفاده کنند. حالا پس از پایان بازی های جام جهانی ۲۰۲۲، چه سرنوشتی در انتظار هر یک از این ۸ استادیوم خواهدبود؟ 

استادیوم ۹۷۴ ناپدید شد!

استادیوم قطر

به گزارش عربین بیزینس، استادیوم ۹۷۴ یکی از جذاب ترین استادیوم های جام جهانی قطر است که با استفاده از ۹۷۴ کانتینر ساخته شده و نمادی از کد بین المللی کشور قطر است. این استادیوم ۴۴ هزار نفری، پس از مسابقه برزیل و کره جنوبی به طور کامل برچیده شد. استادیومی که درست مثل قطعات لگو ساخته شده و نشان دهنده تعهد قطر به پایداری بود، از ابتدا هم طوری طراحی شده بود که بلافاصله پس از پایان رقابت ها ناپدید شود. این استادیوم الگوی جذابی برای کشورهایی است که همیشه پس از میزبانی رویدادهای بین المللی با انبوه ورزشگاه ها و استادیوم های بدون استفاده یا کم استفاده دست به گریبانند. 

استادیوم ۹۷۴ اولین استادیوم فوتبال سرپوشیده کاملا جداشدنی دنیا است و قرار است قطعات تشکیل دهنده آن به کشورهایی ارسال شود که به زیرساخت نیاز دارند.

بیشتر بخوانید؛ 

فیلم | استادیوم عجیب جام جهانی قطر که ناپدید می‌شود!

 

استادیوم البیت، هتل می شود

استادیوم البیت قطر

ورزشگاه زیبای البیت با سازه چادرمانند و سقف جمع شونده، میزبان بازی افتتاحیه رقابت های جام جهانی ۲۰۲۲ بود. این ورزشگاه ۶۹ هزار نفری که در شهر خور قطر واقع شده، با الهام از چادرهای عشایر قطر ساخته شده است. 

در کنار نمای بیرونی سنتی، فضای داخلی فوق مدرن این استادیوم دست مقامات قطری برای استفاده مجدد از آن را باز گذاشته است. به نظر می رسد مقامات قطری در نظر دارند پس از پایان بازی ها، ورزشگاه البیت را به یک هتل مجلل با انواع سوئیت ها و اتاق ها با چشم انداز زمین فوتبال ورزشگاه تبدیل کنند. طبقه بالایی این استادیوم نیز طوری طراحی شده که صندلی های آن بعد از مسابقات حذف و برای کمک به ساخت زیرساخت های ورزشی در جاهای دیگر استفاده شود. 

کاهش ظرفیت استادیوم لوسیل

استادیوم لوسیل قطر

لوسیل یکی از نمادین ترین ورزشگاه های جام جهانی قطر است. این استادیوم ۸۹ هزار نفری که میزبان بازی فینال جام جهانی ۲۰۲۲ است، بزرگ ترین استادیوم در بین این ۸ ورزشگاه عنوان گرفته. استادیوم لوسیل که برای میزبانی از رقابت های جام جهانی بازسازی شده، از انرژی خورشیدی برای خنک کردن فضای ورزشگاه استفاده می کند؛ بر همین اساس، مقامات قطری می گویند ردپای صفر کربنی یکی از ویژگی های اصلی استادیوم لوسیل است. 

قطر قرار است پس از پایان رقابت فینال، این ورزشگاه ۸۹ هزار نفری را به یک مجموعه ۴۰ هزار نفری تبدیل کند و باقی قسمت های آن را به صورت کافه ، مغازه، مدارس، امکانات ورزشی، کلینیک های بهداشتی و … تغییر کاربری دهد. 

استادیوم احمد بن علی، ورزشگاه تیم الریان

استادیوم احمد بن علی قطر

این ورزشگاه که بیشتر به عنوان استادیوم الریان شناخته می شود، در واقع ورزشگاه ویژه تیم قطری الریان است که در این کشور کوچک طرفداران بسیاری دارد. ورزشگاه احمد بن علی یکی از ورزشگاه هایی بود که برای میزبانی از مسابقات جام جهانی، بازسازی شد. بیش از ۸۰ درصد مصالح ساختمانی استادیوم جدید نیز از همان مصالح استادیوم اولیه است. 

استادیوم سابق در سال ۲۰۰۳ میلادی ساخته شده و گنجایش بیش از ۲۱ هزار صندلی را داشت اما با بازسازی های انجام شده استادیوم جدید الریان بیش از ۴۵هزار نفر ظرفیت دارد.

استادیوم الثمامه، بوتیک هتل خواهد شد

استادیوم الثمامه قطر

استادیوم دایره ای شکل الثمامه، برگرفته از کلاه سنتی است که مردان عرب بر سر می گذارند. این استادیوم ۴۴ هزار نفری نیز قرار است سرنوشتی مشابه استادیوم البیت داشته باشد. پس از جام جهانی، تعداد صندلی های الثمامه کاهش پیدا می کند و برای تقویت زیرساخت های ورزشی در جاهای دیگر استفاده خواهد شد. طبقه فوقانی این ورزشگاه نیز قرار است به یک بوتیک هتل با چشم اندازی از زمین سبز فوتبال تبدیل شود. ورزشگاه الثمامه هم از پنل های خورشیدی برای تامین انرژی سیستم های خنک کننده استفاده می کند. 

اهدای استادیوم الجنوب به تیم الوکره

استادیوم الجنوب قطر

استادیوم ۴۴ هزار نفری الجنوب در شهر جنوبی الوکره، یکی از قدیمی ترین مناطق مسکونی قطر ، قرار دارد. این ورزشگاه زیبا با الهام از قایق های سنتی عربی و تاریخچه ماهیگیری و غواصی مروارید در قطر ساخته شده است. پس از جام جهانی، ظرفیت ورزشگاه الجنوب کاهش خواهد یافت و صندلی های حذف شده این استادیوم به خانه تیم فوتبال الوکره اهدا خواهد شد.

استفاده دانشگاه ها از استادیوم شهر آموزش

استادیوم شهر آموزش قطر

استادیوم شهر آموزش که به تازگی ساخته شده است، در محوطه دانشگاهی شهر آموزش بنیاد قطر قرار دارد. ساختار بیرونی این استادیوم که به الماس صحرا نیز مشهور است، متشکل از مثلث هایی است که الگوهای هندسی زیبایی را ایجاد کرده اند. این ورزشگاه ۴۵ هزار نفری پس از پایان مسابقات، کمی بیش از نیمی از صندلی های خود را برای استفاده دانشگاه ها و موسسات آموزشی حفظ خواهد کرد.

استادیوم بین المللی خلیفه، از قدیمی ترین بناهای قطر

استادیوم بین المللی خلیفه قطر

استادیوم چند منظوره خلیفه، یکی از قدیمی ترین بناهای قطر و بخشی از تاریخ این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس است. این استادیوم که در سال ۱۹۷۶ میلادی افتتاح شده، تاکنون میزبان مسابقات فوتبال و دو ومیدانی متعددی بوده است. استادیوم بین المللی خلیفه، برای جام جهانی ۲۰۲۲ بازسازی شد و بار دیگر در می ۲۰۱۷ میلادی بازگشایی شد. در بازسازی ورزشگاه یک طبقه جدید با ۱۲ هزار صندلی به آن اضافه شده است.

جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در ۱۸ دسامبر با برگزاری بازی فینال و معرفی قهرمان این دوره از رقابت ها به پایان خواهد رسید. قطر بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برای میزبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ هزینه کرده و تخمین زده بود بیش از ۱.۲ میلیون هوادار از این دوره از بازی ها در قطر دیدن کنند؛ این در حالی است که این کشور هنوز نتوانسته به این هدف دست یابد. 

قطر از فرصت جام جهانی برای معرفی خود به جهان استفاده کرد تا به عنوان یک مقصد نوظهور گردشگری، سهم گردشگری از تولید ناخالص داخلی خود را افزایش و وابستگی خود به نفت و گاز را کاهش دهد؛ هدفی که در تغییر کاربری برخی از استادیوم ها نیز به خوبی به چشم می خورد. حال باید دید این کشور کوچک و جاه طلب، تا چه اندازه در تحقق این هدف موفق خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: رسانه قطبنما
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.