بازدید سایت : ۴۱۹۶۱

خبر خوش زاکانی برای دارندگان تاکسی‌ های برقی

شهردار تهران در تشریح اقدامات انجام‌شده برای کمک به اجرای ماده ۱۲ قانون، خبری خوش به دارندگان تاکسی‌های برقی ارائه داد.

خبر خوش زاکانی برای دارندگان تاکسی‌ های برقی
تین نیوز |

شهردار تهران در تشریح اقدامات انجام شده برای کمک به اجرای ماده ۱۲ قانون، خبری خوش به دارندگان تاکسی های برقی ارائه داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در حاشیه جلسه امروز شورای شهر تهران درباره پیگیری های صورت گرفته برای کمک به تحقق ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر از طریق دولت، اظهار کرد: موضوع برقی سازی تهران یک راه بی بازگشت است که هم ضرورت دارد و هم تنها راهی است که می تواند به رفع ناترازی انرژی در کشور کمک کند.

 

وی افزود: از طرفی، ایجاد زیرساخت هایی در این مسیر می تواند به حل معضلاتی مانند آلودگی هوا که بزرگترین مشکل شهر تهران است و همچنین با توسعه حمل و نقل عمومی، مشکل ترافیک این شهر را حل کند.

شهردار تهران تصریح کرد: اساس این اقدام، هم قانون برنامه و هم قانون هوای پاک است که به ما الزام می کند این مسیر را دنبال کنیم. خوشبختانه، در این مسیر هم از تولیدکنندگان داخلی و هم از خارج کشور خریداری هایی داشته ایم و در شهر نیز در حال ایجاد زیرساخت های لازم هستیم؛ این زیرساخت ها به گونه ای ایجاد می شود که هر کس در محیط مسکونی خود بتواند از سیستم های کنترلی خاص استفاده کند و در زمانی که نیاز است، به این سیستم ها دسترسی داشته باشد. همچنین، هنگامی که در ساعات شبانه مازاد برق در کشور وجود دارد، می توانیم از این برق استفاده کرده و ناترازی انرژی را در طول روز جبران کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه خودروهای برقی گران تر از خودروهای بنزینی هستند و کشور هم اکنون در حال واردات بنزین با میلیاردها دلار هزینه است، نکته ای که مطرح می شود این است که از نظر برق، کشور در ساعات اوج مصرف کمبود برق دارد، اما در ساعات دیگر مازاد برق داریم. این اختلاف در تامین برق باعث می شود که ما بتوانیم در ساعات مازاد، خودروها را شارژ کرده و در کل روز از این ظرفیت برای خدمت به مردم استفاده کنیم. 

زاکانی گفت: سیستم هوشمند ما امکان شارژ در ساعات اوج را نمی دهد و زیرساخت های ایجاد شده در این حوزه، به رفع مشکلات کشور و به ویژه تهران کمک خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل گرانی خودروهای برقی، قانونی تصویب شده که دولت را ملزم می کند صرفه جویی های لازم را انجام دهد. قبلاً ماده 12 رفع موانع تولید به تصویب رسیده بود که در ابتدا می گفت صرفه جویی کنید و سپس جبران خواهید شد، اما در قانونی که در پایان مجلس یازدهم تصویب شد، سازمانی پیشنهاد شد که زیر نظر رئیس جمهور فعالیت کرده و بتواند به صورت پیشینی با تضمین های مختلف پرداخت ها را انجام دهد.

شهردار تهران با بیان اینکه این طرح در ادامه اراده شهید رئیسی و دولت ایشان بود که امروز نیز توسط دولت آقای پزشکیان و با همکاری وزارت صمت و نیرو پیگیری می شود، تصریح کرد: اولین خرید طرح ورود تاکسی های برقی به تهران از شرکت کرمان خودرو بود که 171 دستگاه خودرو خریداری شد. قیمت هر خودرو یک میلیارد و 300 میلیون تومان است که 400 میلیون تومان آن توسط راننده پرداخت می شود. بخش دیگری از این مبلغ به عنوان جایگزینی تاکسی های فرسوده (130 تا 170 میلیون تومان) در نظر گرفته شده است و بقیه از طریق وام یا آورده راننده تأمین می شود. 

زاکانی با بیان این که دو وام برای رانندگان در نظر گرفته شده است، گفت: وام 8 درصدی شرکت (860 میلیون تومان) و وام صندوق کارآفرینی (300 میلیون تومان) که مجموعاً 900 میلیون تومان می شود اما بر اساس ماده 12 گذشته، حدود 10 هزار و 500 دلار از قیمت خودرو مستهلک می شود و این تسهیلات به رانندگان کمک می کند تا با یک مبلغ مشخص بتوانند یک خودرو مطلوب را خریداری کنند.

شهردار تهران تصریح کرد: نکته ای که اکنون مطرح است این است که ما در حال پیگیری تسهیلات برای رانندگان هستیم. بنده در دولت دو نوبت درباره این تسهیلات صحبت کرده ام. این موضوع مربوط به شهرداری نیست، زیرا این حق رانندگان است که ما پیگیری کنیم. ما نماینده آن ها هستیم و وظیفه داریم که این مسیر را دنبال کنیم. در جلساتی که برگزار شد، جناب آقای دکتر پزشکیان و دکتر عارف نیز حضور داشتند و وزرای محترم کشور، صمت، نیرو و نفت به همراه بنده به عنوان اعضای کارگروه، در این مسیر پیگیر موضوع بوده ایم. 

وی گفت: در این کارگروه، محوریت به آقای پورمحمدی سپرده شد و جلساتی برای تعیین کم و کیف ارائه تسهیلات به رانندگان برگزار شده است. هفته گذشته بنده مجدداً با آقای پورمحمدی صحبت کردم و ایشان اعلام کردند که کارشناسان در حال محاسبه جزئیات هستند و این تسهیلات به زودی برای رانندگان عزیز فراهم خواهد شد. منابع مالی نیز که در حال حاضر به هدر می رود، با این اقدام به شکل صحیح مدیریت می شود و هم رانندگان و هم مردم از آن بهره مند خواهند شد.

زاکانی اظهار کرد: نکته دیگری که وجود دارد این است که برای تسهیل این کار، مجوزهای قانونی اخذ شده است و ما درخواست کرده ایم تا صندوق کارآفرینی به این موضوع اختصاص یابد. در حال حاضر 100 میلیارد تومان برای این صندوق اختصاص داده شده و قرار است این مبلغ تا 200 میلیارد افزایش یابد تا وام هایی تا سقف 800 میلیارد تومان ارائه شود. این مبلغ باعث خواهد شد که هر راننده بین 400 تا 500 میلیون تومان وام دریافت کند.

وی ادامه داد: رانندگان در حال حاضر با مشکلاتی مواجه هستند که کاملاً حق دارند، زیرا باید کار کنند و زندگی خود را مدیریت کنند. ما به نمایندگی از رانندگان تلاش می کنیم تا تسهیلات و وام ها را برای آن ها فراهم کنیم و از طریق ماده 12، تسویه حساب های لازم را انجام دهیم. به این ترتیب، رانندگان درگیر پرداخت اقساط وام نخواهند بود و این وظیفه به صورت حسابداری و از طریق منابع مالی ماده 12 مدیریت می شود.

شهرادر تهران اظهار کرد: ما با صندوق کارآفرینی در حال رایزنی هستیم و دستورالعمل های لازم نیز نوشته شده است. به لطف الهی، به زودی این خدمت به رانندگان ارائه خواهد شد. در این میان، مدل تسویه تاکسی های برقی که از طریق قرارداد چین تأمین می شود متفاوت است، زیرا برای آن ها یک سال و نیم تنفس در نظر گرفته شده است. رانندگان با همان مبلغ اولیه وارد مشارکت می شوند و ماشین را تحویل می گیرند. فرمول های مربوط به دریافتی از ماده 12 نیز در حال محاسبه است تا سهم مشخصی از ماشین برای رانندگان تعیین شود.

زاکانی گفت: این مدل جدید به رانندگان کمک خواهد کرد تا با قیمتی کمتر، در حدود 500 تا 550 میلیون تومان، بتوانند ماشین های خود را خریداری کنند. به این ترتیب، بار مالی آن ها کاهش یافته و نزدیک به نصف قیمت ماشین را پرداخت خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: ما مقدمات کار را فراهم کرده ایم و اولین بخش آن اکنون در گمرک است و در حال اقدام برای ترخیص آن هستیم. اگر این بخش وارد و پیگیری شود، نهایتاً در قالب یک شرکت سهامی عام ثبت خواهد شد. این شرکت سهامی به گونه ای است که خود رانندگان تاکسی سهامدار آن خواهند شد.

زاکانی ادامه داد: در این مدل، رانندگان تاکسی علاوه بر اینکه سهم خود از رانندگی را با هر پردازشی که برایشان انجام می شود دریافت می کنند، سهمی از ماشین خود و همچنین سود سالیانه شرکت را نیز خواهند داشت. ما در حال هدایت این مدل به سمتی هستیم که راننده محور باشد. به این ترتیب، حتی مردم نیز می توانند سهام این شرکت را خریداری کنند تا سود آن به مردم و رانندگان برسد.

به گزارش تسنیم، زاکانی در پاسخ به سؤالی درباره عدم سفر خود به مسکو، اظهار کرد که موضوع ممنوع الخروجی او نادرست است و عدم تمدید پاسپورتش را به مسائل فنی تشبیه کرد.

وی با اشاره به قرارداد با چین، اعلام کرد که پیش پرداختی انجام شده و پیگیری برای مابقی آن در حال انجام است. طرف چینی تأکید کرده که پس از پایدار شدن قرارداد، ماهانه 4 هزار تاکسی تحویل خواهد داد.

زاکانی تصریح کرد: موضوع باغ گیاه شناسی مربوط به شهرداری نیست و بر اساس مجوزهای صادرشده، موانع باید جبران شود.

شهردار تهران همچنین در خصوص وضعیت مترو گفت: بسیاری از قطارها قدیمی هستند و در حال بازسازی اند.

زاکانی به دریافت گزارش روزانه از وضعیت پله برقی ها اشاره کرد و از مردم خواست مشکلات را از طریق شماره 137 گزارش دهند.

وی همچنین تأکید کرد: قطع درختان در خیابان ولی عصر(عج) به شهرداری نسبت داده شده، در حالی که در پارک های لاله و قیطریه هیچ درختی قطع نشده است.

زاکانی گفت: حاضرم درباره مسکن توضیح دهم، اما بنا به درخواست رئیس شورا، تنها به موضوع سوریه پرداخته شد.

وی تأکید کرد که وظیفه شهرداری تسهیل گری در حوزه مسکن است و 30 هزار واحد مسکونی متعلق به سازمان نوسازی شهرداری است.

شهردار تهران به موضوع فروش آثار هنری اشاره و اعلام کرد: اگر فروش این آثار رواج پیدا کند، می تواند عرصه بزرگی را با پیوست اقتصادی ایجاد کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.