بازدید سایت : ۳۸۰۸۸

آلودگی های مکرر نفتی در خلیج فارس/ محیط زیست دریایی حفظ شود

خلیج فارس با برخورداری از ظرفیت های متعدد، یک مزیت بزرگ محسوب می شود و دارای قابلیت های بسیار زیادی در زمینه های انرژی، تجارت، نظامی، تنوع زیستی و… است.

آلودگی های مکرر نفتی در خلیج فارس/ محیط زیست دریایی حفظ شود
تین نیوز |

خلیج فارس با برخورداری از ظرفیت های متعدد، یک مزیت بزرگ محسوب می شود و دارای قابلیت های بسیار زیادی در زمینه های انرژی، تجارت، نظامی، تنوع زیستی و… است.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، خلیج فارس یکی از غنی ترین مناطق جهان از نظر منابع نفت و گاز طبیعی است و یک مسیر حیاتی برای حمل و نقل دریایی محسوب می شود و در مجموع منطقه ای استراتژیک است.

خلیج فارس دارای اکوسیستم های دریایی متنوعی است که شامل مرجان ها، ماهی ها و سایر موجودات دریایی می شود. این تنوع زیستی به حفظ تعادل محیط زیست کمک می کند.

ورود آلودگی های مختلف به خلیج فارس باعث ایجاد مخاطراتی برای تنوع زیستی آن شده است. آلودگی های نفتی از مهمترین آلودگی هایی هستند که وارد خلیج فارس می شوند و بیشترین خطر را ایجاد می کنند.

حمل و نقل نفت از طریق کشتی ها می تواند منجر به نشت نفت در دریا شود. تصادفات، نقص فنی یا سهل انگاری در بارگیری و تخلیه نفت از جمله عوامل این نشت ها هستند.

البته ورود آلودگی های نفتی دلایل دیگری نیز دارد. فعالیت های پالایشگاهی و صنعتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس می تواند باعث رهاسازی مواد آلاینده به دریا شود و همچنین خطوط لوله انتقال نفت که در زیر دریا قرار دارند، ممکن است دچار شکستگی یا نشتی شوند و این امر به آلودگی آب منجر می شود.

ورود مواد شیمیایی و آفت کش ها به آب های خلیج فارس از طریق رودخانه ها و فاضلاب های شهری نیز می تواند به آلودگی نفتی کمک کند.

اخیراً بار دیگر شاهد ورود آلودگی های نفتی به خلیج فارس هستیم که منشأ آن در نزدیکی جزیره خارگ قرار دارد و همین موضوع سبب نگرانی در بین دوست داران محیط زیست شده است.

ورود آلودگی نفتی جدید در نزدیکی خارگ

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اظهار کرد: نشت نفت از خط لوله ۲۶ اینچ میدان نفتی ابوذر باعث ورود آلودگی نفتی به آب های ساحلی غرب جزیره خارگ شده است.

نوسازی و تعویض خط لوله نفت زیر دریایی نقش مهمی در کاهش ورود این آلودگی ها خواهد داشتعبدالرحمن مرادزاده با ابراز نگرانی از وضعیت آلودگی های نفتی در خلیج فارس و آب های ساحلی جزیره خارگ بیان کرد: نوسازی و تعویض خط لوله نفت زیر دریایی نقش مهمی در کاهش ورود این آلودگی ها خواهد داشت.

وی با اشاره به اقدامات کنترلی و پاکسازی سریع و به موقع این آلودگی بیان کرد: برای جلوگیری از انتشار آلودگی نفتی از شناور دریاپاک اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر و ۲ شناور پاکسازی و امحای آلودگی نفتی استفاده شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: نشت نفت به دریا منجر به آسیب جدی و غیرقابل برگشت به زیستگاه های حساس آبزیان و سواحل می شود و تعویض خط لوله دریایی میدان نفتی ابوذر به خارگ یک ضرورت است.

وی نوسازی و تعویض خط لوله انتقال نفت فرسوده را برای جلوگیری از نشت نفت از خطوط زیردریایی میادین نفتی در غرب جزیره خارگ و آلودگی خلیج فارس ضروری است.

اجرای عملیات پاکسازی

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر نیز با اشاره به نشت نفت از خطوط انتقال نفت در ۴ مایلی جزیره خارگ اظهار کرد: پس از دریافت این گزارش پایش منطقه و اقدامات لازم در سریع ترین زمان انجام شد.

محمد شکیبی نسب با اشاره به اجرای عملیات پاک سازی آلودگی نفتی برای نخستین بار در آب های کشور با روشی نوین و تخصصی (ساید بوم و براش) بیان کرد: شناور ناجی ۲۳ به محل وقوع آلودگی اعزام و در ادامه عملیات ۲ لکه نفتی دیگر در پایش هوایی توسط پهپادها شناسایی شد.

شکیبی نسب افزود: شناور دریاپاک یک عملیات پایش خود را اجرا کرد و با مشاهده آلودگی در منطقه، با توجه به شرایط مناسب جوی، از تجهیزات تخصصی و بازوهای شناور (LORS) برای پاکسازی استفاده کرد.

وی تصریح کرد: تمامی اقدامات برای جلوگیری از گسترش آلودگی و پاکسازی کامل منطقه در حال انجام است و وضعیت منطقه به طور مداوم پایش می شود.

شکیبی نسب اظهار کرد: پاک سازی با شیوه ساید بوم و براش در مقایسه با دیگر روش ها، مؤثرتر، کم هزینه تر و بدون نیاز به پاشش مواد امحاء کننده لکه های نفتی است

لزوم اقدام پیشگیرانه

به منظور جلوگیری از ورود آلودگی های نفتی و کاهش مخاطرات زیست محیطی در خلیج فارس باید اقدامات اساسی صورت گیرد؛ تدوین و تقویت قوانین سختگیرانه برای حمل و نقل و پالایش نفت، به ویژه در مورد نشت ها و خسارات زیست محیطی یکی از این موارد است.

افزایش نظارت بر فعالیت های دریایی و پالایشگاهی، به ویژه در نقاط حساس و آموزش کارکنان شرکت های نفتی و کشتی رانی درباره خطرات آلودگی نفتی و روش های پیشگیری باید انجام شود.

استفاده از فناوری های نوین برای تشخیص زودهنگام نشت نفت و کاهش خطرات و همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس برای مدیریت منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست دریایی باید در دستور کار باشد.

اجرای برنامه های مؤثر برای پاکسازی مناطق آلوده و بازسازی اکوسیستم های دریایی آسیب دیده از دیگر اقدامات است و با اجرای این راهکارها، می توان به کاهش آلودگی های نفتی در خلیج فارس کمک کرد و سلامت محیط زیست را حفظ کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.