بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
مدیرعامل شرکت خدمات نمایندگی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با تین نیوز عنوان کرد:

◄ ضرورت ارتقای استاندارد تخلیه و بارگیری در بندر شهیدرجایی / ضرر معطلی کشتی در لنگرگاه را چه کسی می‌دهد؟

◄ ضرورت ارتقای استاندارد تخلیه و بارگیری در بندر شهیدرجایی / ضرر معطلی کشتی در لنگرگاه را چه کسی می‌دهد؟
|

تین نیوز | مدیرعامل شرکت خدمات نمایندگی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، با انتقاد از سرعت پایین تخلیه و بارگیری در بندر شهیدرجایی که معطلی بیش از حد کشتی ها را موجب شده است، خواستار حل این مشکل و افزایش بازده کاری این بندر شد.

منصور اسلامی، مدیرعامل شرکت خدمات نمایندگی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، در گفتگو با تین نیوز اظهار کرد: به عنوان ناوگان ملی و بزرگ ترین مشتری بندر شهید رجایی از نظر تعداد کشتی، مشکلاتی در پهلوگیری در بندر شهیدرجایی داریم که البته این مشکلات را همکاران ما در سازمان بنادر نیز می دانند.

در لنگرگاه بندر شهیدرجایی سد ایجاد شده است
اسلامی با بیان این که راندمان کاری دو اپراتور حاضر در بندر شهیدرجایی، رضایت بخش نیست، افزود: این راندمان پایین باعث شده که کشتی ها در بازه زمانی طولانی، تخلیه و بارگیری داشته باشند، این وضعیت باعث شده سدّی در لنگرگاه ایجاد شود و هر روز نیز وضعیت بدتر می شود.

وی اضافه کرد: ما مشکلات سازمان بنادر را درک می کنیم اما از سویی ما نیز به عنوان یک خط کشتیرانی که ناوگان ملی نیز هست، به خاطر این موضوع ضرر می دهیم.

مدیرعامل شرکت خدمات نمایندگی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به معطلی برخی کشتی های این شرکت، بیش از 6 روز در اسکله های بندر شهیدرجایی گفت: برای خطوط دریایی هر یک ساعت توقف کنار اسکله، در هزینه ها به حساب می آید، به ویژه خطوط کانتینری که باید در زمان مشخصی به بندر بیایند و در زمان مشخصی بروند وگرنه از نظر اقتصادی متضرر می شوند.

عضو اتاق فکر سازمان بنادر در پاسخ به سوالی درباره مدت زمان استاندارد معطلی کشتی در اسکله اظهار کرد: در بحث تخلیه بارگیری کالا، سازمان بنادر، اپراتور بندر و شرکت کشتیرانی درگیر هستند که در این میان، قراردادی میان سازمان بنادر و اپراتور وجود دارد که در آن، مدت استاندارد معطلی مشخص شده است، این مدت زمان فرمولی دارد که اگر این فرمول از سوی اپراتور رعایت نشود طبیعتا اپراتور باید جریمه شود.

وی با بیان این که در حال حاضر این استانداردها در بندر شهیدرجایی رعایت نمی شود، افزود: بدون رعایت این استانداردها، بندر چرخش مطلوبی نخواهد داشت، چنانکه این تاخیرها، چرخه کاری ما را نیز دچار مشکل کرده و طبیعتا کشتی نمی تواند به موقع به لنگرگاه بیاید و تخلیه شود، از سوی دیگر در بنادر بارگیری، بار منتظر ماست، اما ما تاخیر داریم.

اسلامی ادامه داد: از سوی دیگر مشتریان ما اعتراض می کنند که البته حق هم دارند زیرا بعضا از واردکننده های اصلی هستند و در مواردی کارخانه معطل کالا مانده است، از سوی دیگر نوبت پهلوگیری هم که می رسد، راندمان ضعیف بندر، معطلی ما را در پی دارد که به ما (و به سایر خطوط) خسارت وارد می کند.

وی در بیان یکی دیگر از خسارت های وارده به ناوگان این شرکت در بنادر اظهار کرد: سنگین ترین بخش صورت حساب عوارض و حقوق بندری، مربوط به حضور کنار اسکله است که به صورت ساعتی حساب می شود، وقتی کشتی ای که قرار است 24 ساعت در لنگرگاه بماند 4 روز می ماند، بار مالی سنگینی به کشتیرانی تحمیل می شود.

چرا راندمان کاری سینا و بتا پایین است؟
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که مشکل اپراتورهای بندر شهیدرجایی چیست که معطلی کشتی ها پیش می آید، اظهار کرد: دو اپراتور بندر (بتا و سینا) که هر کدام در بخشی از بندر کار ترمینال اپراتوری کانتینرها را انجام می دهند، خودشان باید از مشکلات شان بگویند و توضیح بدهند که چرا راندمان کاری شان این همه پایین است.

اسلامی با ابراز امیدواری درباره حل مشکلات و افزایش راندمان کاری اپراتورهای بندر شهید رجایی گفت: این بندر متعلق به همه است و همه ما به عنوان ایرانی دوست داریم این مشکلات برطرف شود، این اولین خواسته ما از سازمان بنادر است.

اخذ عوارض بندری برای روزهای معطلی کنار اسکله، متوقف شود
وی افزود: دومین خواسته ما به عنوان ناوگان ملی و بزرگ ترین مشتری بندرشهیدرجایی که در زمان تحریم نیز همکاری لازم را داشتیم، این است که تا زمانی که مشکل اپراتورها حل نشده حقوق و عوارض بندری برای روزهای اضافی معطلی که رقم کلانی هم هست، از ما اخذ نشود؛ این حداقل رویکرد مثبت سازمان بنادر به کشتیرانی جمهوری اسلامی خواهد بود.

این عضو اتاق فکر سازمان بنادر با بیان این که تلاش می کنیم در کنار سازمان بنادر باشیم تا این مشکلات حل شود، ادامه داد: هزینه ای که برای معطلی به کشتی تحمیل می شود، قیمت تمام شده کالا را بالا می برد و نهایتا تمامی شهروندانی ایرانی باید این هزینه اضافی را بپردازند.

اسلامی یادآور شد: سازمان بنادر باید در اولین فرصت، استاندارد کاری بندر شهیدرجایی را به حالت مطلوب درآورد که ما نیز در این زمینه هر کمکی بتوانیم خواهیم کرد.

پهلودهی به کشتی خارجی، وقتی ناوگان ملی معطل است، صحیح نیست
وی با اشاره به پهلوگیری یک فروند کشتی تایوانی در بندر شهیدرجایی اظهار کرد: حضور این کشتی از این نظر که تحریم ها کاهش یافته موضوع خوبی است اما انتظار ما این است که کشتی های ناوگان ملی که در زمان تحریم در خدمت بندر و سازمان بودند، این همه در بندر معطل نمانند، برای ما قابل قبول نیست که کشتی ناوگان ملی یک هفته کنار اسکله معطل بماند و کشتی خارجی که زمانی ایران را به بهانه تحریم ترک کرده بود، اکنون بیاید و مستقیم به اسکله برود.

اسلامی با بیان این که «مطلوب ما این است که فضای باز رقابتی، هم برای کشتی های خارجی و هم داخلی در بندر ایجاد شود» گفت: هر مشکلی که در اپراتورها وجود داشته باشد، باید بین سازمان بنادر و اپراتورها با همدلی حل شود زیرا بندرشهید رجایی، آبروی مملکت است.

این فعال کشتیرانی یادآور شد: انتقادهای ما به وضعیت بندر، انتقادهایی با نگاه مثبت است، ما دوش به دوش سازمان حرکت می کنیم و انتظار داریم حداقل تا زمانی که این مشکلات حل نشده نگاه ویژه ای به کشتیرانی جمهوری اسلامی داشته باشند و هزینه اضافی ماندگاری کنار اسکله از این شرکت اخذ نشود.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.