کالای اساسی رسوبی نداریم/ وجود ۴ میلیون تن کالای اساسی در لنگرگاه
معاون گمرک ایران اظهار داشت: باید توجه داشت که حجم و میزان ورودی کالاهای اساسی به کشور بالا است و چیزی حدود 4 میلیون تن کالاهای اساسی در لنگرگاه باقی مانده و در صف ورود به اسکله و بنادر هستند.
معاون گمرک ایران اظهار داشت: باید توجه داشت که حجم و میزان ورودی کالاهای اساسی به کشور بالا است و چیزی حدود 4 میلیون تن کالاهای اساسی در لنگرگاه باقی مانده و در صف ورود به اسکله و بنادر هستند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، فرود عسگری درباره آخرین وضعیت ترخیص کالاهای اساسی از گمرکات کشور و انتشار اخباری مبنی بر رسوب کالاهای اساسی در بنادر به دلیل مشکلات اسنادی و عرضه ارز اظهار داشت: براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی کالاهای اساسی بدون کد رهگیری بانک ترخیص می شوند و این مصوبه شورای عالی امنیت ملی تا آبان سال 1402 مهلت دارد و معتبر است.
وی افزود: طبق قانون مبارزه با قاچاق تمام کالاها برای ترخیص از گمرک باید کد رهگیری داشته باشند اما از آنجایی که دریافت کد رهگیری زمانبر و کالاهای اساسی سریع الفساد است، از شورای عالی امنیت ملی مصوبه ای گرفته ایم که بر مبنای آن برای افزایش سرعت ترخیص کالاها، 90 کالاهای اساسی متعلق به بخش غیر دولتی بدون کد رهگیری بانک ترخیص می شوند و تنها 10 درصد از آن محموله در گمرک باقی می ماند تا پس از دریافت کد رهگیری ترخیص شوند. همچنین 100 درصد کالاهای اساسی متعلق به بخش دولتی بدون طی فرایند دریافت کد رهگیری ترخیص می شوند البته پس از ترخیص کد رهگیری دریافت خواهد شد.
معاون گمرک ایران با بیان اینکه هیچ مشکلی در تامین ارز کالاهای اساسی وجود ندارد، گفت: باید توجه داشت که حجم و میزان ورودی کالاهای اساسی به کشور بالا است و چیزی حدود 4 میلیون تن کالاهای اساسی در لنگرگاه باقی مانده و در صف ورود به اسکله و بنادر هستند.
عسگری با تاکید بر اینکه با چیزی تحت عنوان رسوب کالای اساسی در انبارها مواجه نیستیم، ادامه داد: هر چند کالاهای اساسی در انبارها موجود هستند اما این موجودی روتین است و چیزی حدود 800 تا 2هزار و 200 دستگاه کامیون در بندر امام در روز ترخیص و تخلیه کالا به طور مستمر انجام می شود و فرایند ترخیص و تخلیه کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات کشور رویه جاری را دارند و با تاخیر در ترخیص مواجه نیستیم.
وی درباره آخرین وضعیت خودروهای وارداتی و گفته ها درباره حذف شرط عرضه آنها در بورس اظهار داشت: طبق آخرین مصوبه دولت درباره خودروهای وارداتی، یک بند از این مصوبه شرط عرضه این خودروها در بورس است و این موضوع به قوت خود باقی است و موضوع جدیدی به گمرک اعلام نشده و بنابراین براساس مصوبه ساماندهی قانون واردات خودرو عمل می کنیم و این بند و شرط لغو و حذف نشده است و همچنان پس از اینکه خودروها ترخیص شدند این خودروهای وارداتی در بورس کشف قیمت و عرضه خواهند شد. تفاوت قیمت فروش باید از طریق بورس یه حساب گمرک واریز شود و در آن زمان پروانه قطعی ترخیص صادر خواهد شد.