بازدید سایت : ۶۳۶۳۰

◄ برخی موانع سرمایه‌ گذاری برای تولید

بنگاه های تولیدی در سال جاری به طور متوسط بیش از 15 روز در ماه فعال نبوده اما برای یک قسط معوق مالیاتی، حساب بانکی بنگاه و اعضای هیئت مدیره هم قطع شده است.

برخی موانع سرمایه‌ گذاری برای تولید
تین نیوز |

عباس قربانعلی بیک: رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی، سال 1404 را به عنوان "سرمایه گذاری برای تولید" نامگذاری و فرمودند: کار دولت فراهم کردن زمینه ها و برداشتن موانع تولید است. کار مردم هم این است که سرمایه های خرد و سرمایه های بزرگ خود را بتوانند در راه تولید به کار ببرند. اگر سرمایه در راه تولید به کار رفت، دیگر به سمت کارهای مضر مثل خرید طلا، خرید ارز و امثال اینها نخواهد رفت.  ایشان در بیانات اول فروردین در جمع مردم و مسئولان چند نکته تکمیلی فرمودند از جمله: تولید یکی از کلیدهای اصلی اصلاح معیشت است ...، مهمترین مقدمه تولید افزایش سرمایه گذاری است ...، امنیت سرمایه گذاری باید تامین شود ... و با اشاره به ایام امیرالمومنین ع: توصیه می کنم فعالان عرصه فرهنگی امسال به مطالعه و آموزش نهج البلاغه توجه ویژه داشته باشند.

و قبلا فرمودند: سرمایه گذار تشویق بشود به سرمایه گذاری. تشویق هم راه های مختلفی دارد، راه هایی هست که برای کسی پنهان نیست: مشکلات مالیّاتی برطرف بشود، مشکلات مجوّزها برطرف بشود، مشکلات تسهیلات بانکی برطرف بشود (990602).

و نیز فرمودند: نقدینگی را می شود کنترل کرد، می شود مدیریت کرد؛ البته احتیاج دارد به یک مجموعه ی تمام وقت فعّال؛ یک مجموعه تمام وقت ... یک مجموعه فعّال شبانه روزی از عناصری که اهل کار جهادی باشند، یعنی واقعاً بخواهند کار بکنند، شب و روز نشناسند، اهل ابتکار و مانند اینها هم باشند، دنبال این قضیه بگذارید و بگویید نقدینگی را مدیریت کنند (970607).

رهبر انقلاب

نگذاریم که این نقدینگی سرازیر بشود به طرف ارز و به طرف طلا و به طرف مسکن و به طرف کالاها (970424).

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ قسمت ۱۹۵ بدون تعارف (990816) به ماجرای تولیدکننده ای با ۹۰ هزارمتر کارخانه و چندهزار نفر کارگر پرداخته که به خاطر اشتباهی که خود او هیچ نقشی در آن نداشت مدتی است چراغ کارخانه اش خاموش شده است.

گزارش دیگر صدا و سیما (همان روز): آقای خداشکر کاظمی ۳۰ سال در زمینه قالب های بتونی فعالیت داشت، کارخانه ای که قالب های بتنی برج میلاد، مترو و سد های مختلف را تولید کرده است و یکی از صادر کنندگان نمونه کشور بود. اما یک اشتباه مالیاتی و وضع مالیات بر ارزش افزوده برای پیش فاکتور های این شرکت سبب شد حساب های شرکت بسته، کارخانه تعطیل و کارگران بیکار شوند. اگرچه پس از سه سال دوندگی و پیگیری سرانجام این صنعتگر ایرانی موفق شد اشتباه رخ داده را اثبات کند، اما دیگر دیر شده بود، حالا کارخانه ۹۰ هزارمتری که روزی ۲۰۰۰ کارگر داشت، به یک متروکه و خط تولیدش به ضایعات تبدیل شده است.

ایشان همچنین به تصاحب 60 هزارمتر از سوی بانک ... و پیشنهاد ایشان برای پرداخت پول و پس دادن کارخانه اشاره می کند.

یکی از اعضای هیئت نمایندگان در نشست چالش های مالیاتی: بنگاه های تولیدی در سال جاری به طور متوسط بیش از 15 روز در ماه فعال نبوده اما برای یک قسط معوق مالیاتی، حساب بانکی بنگاه و اعضای هیئت مدیره هم قطع شده است (تین 293018).

حضرت علی ع در نامه 53: مالیات و بیت المال را به گونه اى وارسى کن که صلاح مالیات دهندگان باشد، زیرا بهبودى ایشان، عامل اصلاح امور دیگر اقشار جامعه مى باشد، و تا امور مالیات دهندگان اصلاح نشود کار دیگران سامان نخواهد گرفت.

تحلیل افزایش اشتغال دوره شهید رئیسی، نقش اطلاعات ایشان در دوره تصدی قوه قضائیه از دلایل تعطیلی کارخانجات را اثبات  می نماید و بازگشت بیش از 200 واحد راکد سمنان به تولید، نقش نظام مالیاتی، بیمه، بانکها را آشکار مینماید (تین 271983). 

برای رفع موانع تولید که رهبر انقلاب، آن را از وظایف دولت اعلام نمودند باید ساختاری مانند ستاد دیه (با حضور نمایندگان سه قوه، صداوسیما و رسانه ها ...) تشکیل گردد تا عوامل تعطیلی شرکت ها، کارخانجات، کارگاه ها ... شناسایی و به دولت ارائه گردد.

با بررسی موانع تولید و کاهش تمایل مردم میتوان به ریشه اصلی آنها (تملک گران و داشت ارزان) پی برد (7 نشان، تین 236916).

تشخیص نادرست برخی کارشناسان مالیاتی و استفاده نابجا از ابزارهایی مانند بستن حساب ...، می تواند سبب نابودی اشتغال و فرار سرمایه ها و نخبگان شود، اما تشخیص صحیح (30 دستاورد اصلاح نظام مالیاتی، تین 288753) علاوه بر افزایش درآمد دولت، می تواند رغبت مردم به بازارهای غیرمولد ارز، طلا، خودرو، مسکن ... را کاسته و انگیزه و سرمایه گذاری برای تولید را بیافزاید.

برخی کارشناسان بیمه تامین اجتماعی، بانک ها ...، نیز با اقدام مشابه در راستای تعطیلی کارخانجات، کارگاه ها ... قدم برمی دارند.   

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.